Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Kabała
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 6

kto cos wie na ten temat?

http://www.kabbalah.info/polakab/index_pola.htm oczywiœcie jest to wersja kabały dostępna dla wszystkich czyli niezbyt orginalna. Orginalne zasady kabały przekazywane sš wybranym żydom płci męskiej, sš to zydzi ortodoksyjni i raczej nikomu tajemnicy nie zdradzš.

Ostatnio wydana zostala ksišzka Charlesa Fieldinga "Kabala Praktyczna", czyli treœci kabalistyczne w sosie New Age...... Co to jest? Mozna powiedziec, ze jest to judaistyczny system ezoteryczny. Coœ jakby odpowiednik greko-chrzescijańskiej Gnozy. To wlasnie kabaliœci sš najbardziej zaawansowani w badaniu i wykorzystywaniu Aniołów (ich mocy), a symbole Kabalistyczne sš wykorzystywane w zaklęciach i w kartach Tarota. Między innymi! :)))))

sadze, ze Kabała jest bardzo ciekawa. Musze sobie kupic ta ksišżkę, którš remigius wspomniał. Zainteresowałem się tym:)

Bardzo dobra sprawa polecam wzorem przedmówców, tylko lepiej zaczšc od Antropozofii z naszego gruntu wychodzšc i potem przejœc płynnie na Kabałę łštwiej się wtedy tymi narzędziami operuje. Chodzi o to by się niekiedy nie pogubić w Ezoterycznych definicjach, które żadko kiedy tłumaczš coœ do końca zrozumiale. No ale wszystko zależy i tak od człowieka. Pozdrawiam Igor

jakie macie zdanie na temat kabały? Wiecie moze gdzie mozna kupic nic Racheli?
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 6
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.