| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| !!! Filmik o powstaniu kregow zbozowych!!! | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 14 |
|
Wiem wiem... stary (moze nawet dla niektorych nudny) temat!
Mimo tego podalam TO jako nowy temat... bo TO trzeba zobaczyc...
podaje strone... (potem tylko kliknac na filmik)!!!
WOW!!!!!
(sorry, ze adres taki dlugi) ;o)
http://images.google.de/imgres?imgurl=http://zachert-online.de/Wylatowo/pics/0303.jpg&imgrefurl=http://zachert-online.de/Wylatowo/pics/pics-pl.htm&h=500&w=750&sz=66&tbnid=lj725sLqH1MJ:&tbnh=93&tbnw=140&hl=de&start=177&prev=/images%3Fq%3Dwylatowo%26start%3D160
pozdrawiam isis
|
|
|
Filmik fajny, jednak to co jest na zdjęciach to nic innego jak pyłki odbijajšce flash, samo robiłem zdjęcia w nocy, a u mnie nie latajš przecież ufo :D
|
|
|
Ale ludzie i tak zobacza to co chca. Ostatnio ogladalem gdzies na discovery lub inym national geografik jak kolesie przyznali sie do spreparowania filmu jak to niby kule swiatla robia te kregi . Malo tego, opisali cala metodologie i warsztat. Nic nie pomoglo, ludzie sa mšdrzejsi od autorow tego filmu, twierdza ze to te kule robia kregi a film robi furore na calym swiecie pomimo tego ze jest mistyfikacja i to w dodatku potwierdzona. Jezeli jestes zapalonym czytelnikiem tego forum pomysl czasem o tym ze ludzie maja bardzo duze sklonnosci do wyolbrzymiania i koloryzowania . Wielu z nas upiekrza historie z wlasnego zycia a pozniej zaczyna wierzyc w jego zmodyfikowana wersje. Najprostrzym przykaldem na to jest zabawa w gluchy telefon , informacja podana na wejsciu czesto nie ma nic wspolnego po dotarciu do ostaniego uczestnika zabawy. Plotka ma nieslychana moc. Mieszkam w miescie gdzie lokalny bank otarl sie o bankructwo tylko przez plotke o tym ze pada. Wszyscy pobiegli do kas wyplacic pieniadze - zaden bank tego nie wytrzyma bo banki inwestuja pieniadze i obracaja nimi , na tym polega bankowosc. Historie te pokazywano w programie Pod Napieciem. Pomimo ze Prezez dementowal te plotke ludzie i tak nie wierzyli. Bank dostal zastrzyk gotowki z funduszu bankowego i istnieje do tej pory pomimo tego ze bylo to kilka lat temu. Konkluzja jest taka ze ludzie latwo ulegaja tego typu przekonania i NIC nie jest w stanie ich z tego wyprowadzic. Wierze ze dokladnie jest tak samo z tymi calymi kregami. Grupa ludzi wieczorami przy piwie nabija sie z naiwniakow ktorzy gleboko w to wierza a ludzie tacy jak Bernatowicz ochoczo podgrzewaja atmosfere zdobywajac sobie posluch a i przy okazji kase. Pomysl sam czy sa w twoim miescie znachorzy nastawiajacy kosci, uzdrawiajacy lisciem babki, magnetyzujacy w cudowny sposob wode i bioracy za to szmal. Jak blisko jestes tej ciemnoty wierzac w nastepna bzdure pt. K R Ę G I W Z B O R Z U dopatrujac sie w nich przekazu z kosmosu. Na logike , dlaczego kosmici mieli by robic jakies GLUPOTY na polu zamiast wejsc na satelitarna czastotoliwosc np. BBC lub CCN i dac jakis komunikat nawet w formie pisanej jesli sie wtydza swojego wygladu. Skoro maja takie mozliwosci ze tu dolecieli to to o czym pisze to dla nich "pikus" . Nie dajmy sie zwariowac !! Uwazam ze Polacy to madry narod i nie damy sie w konia robic.
POzdro dla wszytkich nie oglupionych hollywoodzkimi produkcjami
|
|
|
Oj kiju kiju nikt tak naprawdę nie wie czy to kule robiš czy co. Jedno jest pewne kręgi majš stopień wkykonania idealny, a także posiadajš anomalie, które zwykły człowiek nie potrafi wytworzyć.
I potwierdzajš to naukowcy, bo kto inny miałby badać kręgi. Tak naprawdę to nie wiadomo czy kręgi tworzš kosmici czy co innego.
Sš te filmiki przedstawiajšce kule raptem 2, ale nikt nie stwierdzał prawdziwoci tego.
Nie osšdzaj ludzi, że zabardzo wierzš, równie dobrze w mojej okolicy powstałby kršg orginalny, a ja bym nagle kłamišc powiedział, że to moje dzieło. Zapewne by uwierzył mojemu kłamstwu. Jeste tak samo łatwowierny jak inni tyle, że stoisz po 2 stronie, nie znaczy że lepszej czy gorszej.
nara
|
|
|
Słyszałam, ze podobno ktos odkryl, ze kregi robi inteligentna energia. Jakis facet konczy juz pisac o tym ksiazke i podobno ma nawet film jak mu ta energia przeskakuje z reki do reki
|
|
|
Przykrym bedzie dowiedziec sie, ze to zart, smutnym bedzie sie dowiedziec, ze to marketing, szokujacym bedzie sie dowiedziec, ze to tajna zabawa wojsk, rewolucja bedzie dowiedziec sie, ze to inna cywilizacja:)
Kazdy dochodzi do tego, KTO i JAK to stworzyl? Podczas gdy zapominamy o waznym pytaniu: DLACZEGO? Jesli uznajemy w tym falsz lub prawdziwosc, to pytanie powinno sie pojawic po obu stronach w zaleznosci od uznania.
FALSZ:
Kolejny zart, marketing, badanie nad zachowaniami ludzi, nic nie obrazujace znaki.
PRAWDA:
Przekaz, manifestacja, znak, dowod, znaki zawierajace infromacje - ale coz moga one oznaczac?
[%sig%]
|
|
|
jeżeli kto ma pojęcie o energii z której my i wszystko jest zbudowane ( niebiańska przepowiednia/dziesiate wtajemniczenie etc...)
wie o co chodzi
a kwestia wyzszych istot które własnie emanuja kulistym wiatłem , jest takze jasna dla wielu milionów ludzi
reszta bay bay baranki
albowiem konspiracja jest tłem przeznaczonym dla odpowiednich osób
nie jest to pop dla młodzieży
najpierw miłoć -ona jest warunkiem wiadomoći
potem bajera dla frajera
nara -naiwne ofiary masonerii
|
|
|
hahaha o kur..wa ale sciema z tymi zdjeciami...
taki jest efekt kiedy debilowi daje sie aparat do reki :] . by sie przydalo wyczyscic obiektyw od wewnetrzenj strony a nie.. gadac o nolach itp...
a filmiki sa rownie zajebiste.... widzialem lepiej wygladajace swiatelka na filmach robiace regi :) brak profaesjonalizmu ludzi ktorzy wykonali ten film... jak w to w ogole mozna wierzyc...
ale mimo wszystko wierze ze sa prawdziwe kregi ktore moze nie tyle ze zrobili je obcy ale ze raczej ze nie zrobili ich ludzie... a i jak to juz zagadka ;]
|
|
|
eehh.. malo przekonywujacy ten filmik nie dosc ze krotki to jeszcze bardzo prosty..... sluchajcie teraz wystarczy domowy komputer +dobry program do tworzenia grafiki+ program do obrobki filmu + pare godzin wolnego czasu i dla czlowieka ktory w stopniu podstawowym ma opanowana obsluge tych programow to pare godzin roboty i zrobi CI dluzszy filmik lepszej jakosci .. dla mnie ta sprawa z kregami to troche sciemniana jest .... duzo kregow jest prawdziwych ale wiekszosc to robota maniakow i hobbistow ktorzy znalezli zajecie na wolny czas :D
|
|
|
ja wiem jak powstały kręgi zbożowe!!
Kto uczył się obsługiwać kosiarkę do trawy... tylko mu nie wychodziło...
|
|
|
Ten film smierdzi z daleka.Po pierwsze kierowca ciezarowki ktory zauwaza niewidoczne zazwyczaj kule ktore w blyskawiczny sposob tworza kregi.Kiedy on mialby czas nagrac te sceny .Do tego kwestia aparatu foto.w komorkach w 2003 roku .hm nie wiem nie wiem moze byly juz wtedy na rynku.Na koniec najwazniejsze, caly film wyglada jak zabawa jakiegos mlodzienca w jakims programie graficznym.Kula poruszajaca sie jak na animowanych bajkach.Na poparcie mojego zdania ma inny film .Poszukajcie przez kaze pliku " FormingCropCircles.wma" i porownajci je sobie.
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 14 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |