Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Kasjopeja
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 14

Witam drodzy miłoœnicy i niemiłoœnicy Kasjopei. Był czas kiedy byłem tym zafascynowany, jednak po dogłębnym przestudiowaniu, doszedłem do wniosku że jest to genialne oszustwo (wykonane bšdŸ przez naukowców bšdŸ przez jakieœ istoty ale nie ufo) . To moja opinia. Zgadzasz się lub nie, napisz co sšdzisz o Kasjopeji, bo przecieć nie można zaprzeczyć że wywarła ona wpływ na myœlenie wielu ludzi o tym co ma się zdarzyć. Pozdrawiam. --------------------------------------------------------------------- **"Uroczyska pełne krwi,Leœne cienie służš mi, przedzierżgnšłem wilka œpiew, noc zabrała mnie w ramiona swe, służę teraz nocnej mgle, wicher wtopił jš w serce me!!!"**

ja to nie wiem co to jest

Słyszałem, że tam ktoœ mówił coœ :D. Ale też nie wiem o co chodzi z tš kasopejš całš.

ja po przestudiowaniu channelingów z Kasjopeii, Plejad, RA, Samuela - projektu cheopsa i wielu wielu innych twierdzę ze to jest prawda i nie ma ŻADNYCH podstaw aby twierdzić że sš to oszustwa.

mozecie troche jasniej???

zna ktos anty strone projektu kasjopea? chcialbym poznac tez konstruktywne przeciw. Calosc brzmi ciekawie, ale kiedys czytajac channelingi znalalem male niescislosci

Ostatnio czytałem o takim czarnym amerykaninie, który poprzez modlitwę wywoływał UFO. Twierdził on, że od poczštku czerwca do 15 lipca nad Las Vegas pojawi się duża iloœć statków kosmicznych..........i co ???? Nico. tylko tania sensacja (choć kilka filmów jak to UFO wymadlał widziałem i to w niezłej jakoœci). NIe wiem, czy to nie było pod publikę zrobione bo na innych stronkach te filmy były do œcišgnięcia za opłatš. Kto wie, czy te chanellingi to też nie jest taki pic na wodę? (niestety)

Kornik - chodzi o to że nie ma żadnej anty strony dla projektu cheopsa i prawie żadnych anty stron dla pozostałych channelingów

Okey, ujawnię co mam przeciwko Kasjopei. To znaczy powiem, że ogólnie jestem raczej optymistycznie nastawiony do tego typu tematów, tj. nie jestem standardowym niedowiarkiem pukajšcym się w głowę przy byle okazji. Toteż nie jest obcy mi tarot, magia, przepowiednie, zaciekawienie i pełna wiara w reinkarnacje. W pełni wierzę w to co mówili majowie. Natomiast dokładnie studiujšc channelingi i nie tylko, spojrzałem że wiedza którš tam owi "kosmici" przekazali nie jest niczym nowym, wszystko to już kiedyœ ludzkoœć się dowiedziała z różnych innych Ÿródeł. Nie będę przytaczał szczegółów (ale zapewniam że wiele sprawdziłem), pozatym choćby "gęstoœci" jest to zapożyczenie przecież z podziału rozwoju dusz i reinkarnacji: ciało astrealne - 4 "gęstoœć", ciało przyczynowe - 5 gęstoœć (i kasjopejanie także mówiš o tym że jest to tylko przejœciowa faza przemyœleń), itd... Inna wiedza jest już dokładnie wyssana z nauki i metafizyki razem wziętej. Nawet nazwa "kasjopeja" jest niczym innym jak nazwš gwiazdozbioru którš nadali ludzie =). Moim zdaniem albo naukowcy chcieli w wyszukany sposób narobić zamieszania, albo poprostu duchy z którymi kontaktowała się laura, popularnie mówišc robiły sobie jaja. Pozatym jakaż sprzecznoœć kasjopejanie mówiš, że najważniejsze to się nie bać, gdyż "Gadzie istoty" bazujš (żywiš się naszymi lękami) na naszych lękach, ale potem zaraz dodajš że wobec nich jesteœmy bezsilni, że mogš nas porywać, robić z nami co chcš, że każdy ma implant. I jeœli ktoœ w to uwierzy to jak ma się nie bać :-P. Jest w cholere takich sprzecznoœci. Ja się jednak nie wyœmiewam z ludzi którzy w to wierzš, ani nie nakłaniam nikogo kto w to wierzy do zmiany opcji, ale przemyœlcie czy aby napewno te wszystkie rewelacje o których mówiš "kasjopejanie" i ich styl mówienia i to co mówiš nie mogliby wymyœlić uczeni, którzy lizneli po trochę fizyki kwantowej, a także metafizyki i innych rzeczy. Motyw? Kasa? Popularnoœć? Chęć zrobienia zamieszania? Sami oceńcie. Według mnie to bardzo inteligentnie zrobiona "œciema" =) Pozdrawiam.

ziarko prawdy :)

oczywiœcie, jest w niej wiele prawdy, dlatego właœnie uznałem że jest to inteligentnie zrobione łgarstwo :-) , aczkolwiek prawda wzięła się tam z zapożyczenia z różnych nauk (metafizyke ja również zaliczam do nauki).

"Pozatym jakaż sprzecznoœć kasjopejanie mówiš, że najważniejsze to się nie bać, gdyż "Gadzie istoty" bazujš (żywiš się naszymi lękami) na naszych lękach, ale potem zaraz dodajš że wobec nich jesteœmy bezsilni, że mogš nas porywać, robić z nami co chcš, że każdy ma implant. I jeœli ktoœ w to uwierzy to jak ma się nie bać :-P. Jest w cholere takich sprzecznoœci." Damianes - nie widze tu nic sprzecznego, tak samo ludzie hodujš Zwierzęta (istoty o 1 gestosc niższe), zabijajš i zjadajš, tak samo Jaszczury hodujš i zjadajš ludzi. ps. tak naprawdę ludzie sš znacznie straszliwszym gatunkiem od Jaszczurów, mordujemy, niszczymy i powodujemy tyle strachu i cierpienia w innych gestosciach a takze naszej 3 gestosci jak żadna inna rasa.... ps.2 Ja jestem weganinem, kocham każde życie i nie przykładam do tego akurat ręki. NIe mozemy sie tego bać bo to nic nie zmienia... Kasjopeanie dajš nam też wskazówki jak sie od tego chronić, jedyne co potrzebujemy to życie w miłoœci i WIEDZA, która nas ochrania. Szaraki i jaszczury dobierajš sie do ludzi nieœwiadomych, prostych itp Wszyscy mamy chipy i jestesmy monitorowani, dlatego oni na bieżšco wiedzš jaki jest stan naszej wiedzy, jeœli wiedzš ze my wiemy iz oni istniejš i porywajš ludzi, a takze że wiedzš iz mówiliœy o tym znajomym, ze opowiadamy wszystkim, że Jaszczury mogš nas porwać itp, albo że napisaliœmy sobie na œcianie kartke: "Jeœli zaginę tzn. że porwała mnie rasa Jaszczurów, która panuje Ziemia od tysiecy lat i zabija i porywa miliony ludzi.." WTEDY ani Szaraki ani Jaszczury nie ważš sie nas ruszyć! Wiedza nas ochrania, oni chroniš sie jak mogš przed ujawnieniem, działajš z ukrycia.... Masz wiedze, œwiadomoœć i miłosć do wszelkiego Stworzenia (takze do Nich) - NIe musisz sie o nic martwic! Pozdrawiam Vegan

A jakie jest w ogóle żródło tych doniesień. Z kim skontaktowały się te domniemane istoty?

Vegan - "ps.2 Ja jestem weganinem, kocham każde życie i nie przykładam do tego akurat ręki." Ide z tobš o zakład, że przyłożyłeœ rękę do œmierci innych istot i to nie raz (œwiadomie czy nie fakt jest faktem). Może nawet dziœ zdeptałeœ jakšœ mróweczkę, która chciała tylko sobie iœć i nikomu nie wadzić. Wszyscy jesteœmy odpowiedzialni za to co dzieje się na œwiecie i to co robiš inni ludzie. A pozatym czasem myœlšcy mięsożerca może ocalić więcej istnień niż ktoœ kto swojš miłoœć do innych istot przejawia tylko nie jedzeniem ich.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 14
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.