Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
co widza zwierzeta a nie widzimy my...
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 10

temat jak w tytule. Czy zwierzeta "czuja" czy moze widza i dostrzegaja rzeczy ktore wykradaja sie naszym zmyslom ? aby lepiej rozjasnic podaje link i pytanie: Co sploszylo te konie ?, Co te konie widzialy ? http://newsroom.gery.pl/notka,3248.h

Ja znam osobiœcie taki przypadek: Jest roœlina której nie widzš owady a którš my ludzie widzimy. Np. delfiny i nietoperze wydajš dzwięki których my nie słyszymy (tzw. eholokacja). O to ci chodziło bo gdy weszłam na stronkę podanš przez ciebie wyœwietliło mi się < podana strona nie istnieje> ???

to dopisz do koncowki html

A tutaj nastepna notka o samobujstwie (masowym!) owiec ! Czyzby wiec nie tylko wieloryby, walenie, orki, ale nawet owce ? - sami zobaczcie ! http://newsroom.gery.pl/notka,3310.html pozdro

nie wiem czy o to ci chodzi ale niektóre ptaki widzš na podfiolet

ja osobiscie mam psa, i przechodzš mnie ciarki jak wpatruje się w sinš dal, powoli ruszajšc głowš jakby ktoœ np. chodził po przedpokoju...

Romek-Twoje sugerowanie iż owce dołšczyły do waleni i orek popełniajšcych samobujstwo to przykład o tyle przawdziwy co niepoznany. Gdyż dziœ wiemy co powoduje tak zwane samobójstwa wœród ssaków morskich-To SONARY !!! które w natężeniu stosowanym przez Marynarke Wojennš -Uszkadzajš słuch i szeroko pojmowana echolokacje.Osobniki te chcš uciec z wody czyli miejcsa gdzie chałas dla ich zmysłów staje się niedozniesienia.Bo natężenie go powoduje coœ w rodzaju pękania bębenków usznych u człowieka przy nadmiernym ciœnieniu. A co do tematu-to chyba zmysły naturalne dane każdej istocie stworzonej przez tego samego twórce -które ulegajš zatarciu przez niektóre gatunki pod wzglęgem, czy na rzecz innych uwarunkowań-przymusu przystosowania się do innych realiów wytworzonych że tak to nazwie sztucznie,przez człowieka.Który wymyœlajšc na drodze pseudo postępu dzwonki u dzrzwi i innych czujników zawierza im -nie kierujšc się tak zwanym przeczuciem wewnętrznym danym każdemu gatunkowi stworzonemu na tych samych zasadach.Wywodzšcych się z jednego punktu poczštkowego.Mamy nato dowody w postaci lęku wewnętrznego nieokreœlajšce jednak sedna lub rzczej calu strachu (nienazywajšc GO po imieniu) a tylko przeczuciu czegoœ bliżej nieokreœlonego.Czego nieumiemy nazwać więc nazywamy ogólnie obawš -lub urojonym lękiem.Nienazwanym gdyż nie kojażonym z imiennym zagrożeniem. Dziękuje i pozdrawiam. [%sig%]

reksio a może twój pies wodził za muchš takš baaaardzo małš :)

CO WIDZĽ ZWIERZĘTA? Œwiat oglšdany oczami zwierzšt różni się znacznie od tego, który widzimy. http://www.wiw.pl/Obrazki/biologia/pict/000008-01.jpg Myszoskoczek oglšdany przez człowieka (z lewej) i "oczami termicznymi" grzechotnika, wrażliwymi na temperaturę i pozwalajšcymi widzieć w ciemnoœciach. Œwiat jeży jest œwiatem czarno-białym, z tym tylko wyjštkiem, że zwierzštko dodatkowo potrafi rozpoznawać kolor bršzowy, czyli barwę dżdżownic i œlimaków, będšcych jego pokarmem. Natomiast pszczoła nie zauważa czerwieni, ale ma zdolnoœć postrzegania - niewidocznego dla człowieka - promieniowania podczerwonego Wiele ptaków widzi z kolei ultrafiolet, dzięki czemu mogš one zlokalizować słońce mimo obecnoœci chmur. W głębinach oceanów, gdzie nie dociera œwiatło słoneczne, żyjš zwierzęta, które same wytwarzajš œwiatło. Służy ono do zwabiania ofiar. Nietoperze widzš w ultrafiolecie Powszechnie znana jest zdolnoœć nietoperzy do echolokacji, czyli orientowania się w ciemnoœciach dzięki emitowaniu ultradŸwięków i analizie powracajšcego echa. Nietoperze nie sš jednak œlepe i jeœli warunki œwietlne na to pozwalajš, posługujš się także wzrokiem. Okazało się, że zmysł ten może u tych zwierzšt odgrywać znacznie większš rolę, niż do tej pory sšdzono. pozdrowka [%sig%]

Smiej sie pomimo wszystko ! smiej sie pelna geba, i poki jeszcze masz zeby... - Nie powiem ci jak jest w raju, ale wskaze jak tam dotrzec. - = wrozba@wrozba.info = www.WROZBA.INFO

[http://www.viva.org.pl] ..."Ja natomiast mówiłam o ogromnym bólu, jaki przeżywajš gęsi, którym powiększona wštroba wręcz rozrywa brzuch. Opowiadałam, jak gęsi z tego bólu popełniajš samobójstwa, walš głowami o œcianę, aż zginš. "... pozdtro [%sig%]

Smiej sie pomimo wszystko ! smiej sie pelna geba, i poki jeszcze masz zeby... - Nie powiem ci jak jest w raju, ale wskaze jak tam dotrzec. - = wrozba@wrozba.info = www.WROZBA.INFO
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 10
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.