Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
spadające buty
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 20

Chciałem poruszyć temat spadajšcych butów w czasie œmierci. Często nawet mocno zasznurowane obuwie spada z nóg (a może denat wyskakuje z butów?). Słyszałem opinię lekarza erki, że jak przyjadš do wypadku i zobaczš buty bez właœciciela to on już wie że nie ma się co spieszyć. Zapewne każdy słyszał o takich przypadkach. Jak myœlicie czym to jest spowodowane?

coraz weselej tutaj na tym forum :)

przejscie kota w 4 gestosc :) : www.massdestraction.com/1070-Car_Cat.html

Czy sugerujesz lolku że temat jest mało prawdziwy czy mało "tajemniczy". Oficjalnie nie ma wytłumaczenia tego fenomenu, lecz nie sšdze żeby go ktoœ negował. Sprawa ma wszelkie podstawy do rozpatrzenia na tym forum. Ja sam widziałem wisielca, a pod nim zasznurowane glany. Nie ma opcji żeby one spadły dzięki grawitacji. Często w tv jak pokazujš sceny z wypadku czy zabójstwa można zaobserwować leżšce gdzieœ w kadrze buty, jak myœlisz do kogo należały? Przejœcie kota jest dobre, co nie zmienia faktu że dla mnie jesteœ już tylko lolkiem (dalej będzie pierwiastek z lolka) :D.

dusza waży 24 gram może dlatego spadajš ;)

Może to ma zwišzek z raptownym uwalnianiem się wszystkich powłok (Duszy). Znane sš przypadki spadajšcyck obrazków i przewracajšcych się butelek w momencie smierci. Jeœli te buty spadajš po czasie to można to tłumaczyć zwiodczeniem ciała.

a jak mi kapcie spadaja jak rano do kibla ide? no? jak to wytlumaczycie

ja to jak za duzo przypale , to mi blant normalnie sam wylata ;) mam na to swojš własna teorię , której jednak nie moge na razie wyjawić gdyż niechcšcy wyjasnia ona wiele rewolucyjnych zagadnien...a to mogłby spowodowac zbyt duze preturbacje i szok w społeczeństwie 21 wieku , wielka szkoda choć bawię się wysmienicie , ten egoizm ...hm coż to wogóle jest ten tej i takiego :)))

podaj tš teorje plase

Także słyszałem o takich przypadkach. Opowiadali o nich dwaj policjanci, którzy przyszli do nas na leckję. Mówili, że jak jadš na miejsce potršcenia pieszego przez samochód i widzš, że buty leżš na jezdni to już wiedzš, że pieszy nie żyje. Wtedy wydało mi sie to dziwne, ale skoro ktoœ też o tym słyszał, tzn. że to nie jest wymysł lokalnych policjantów.

Temat dobry, ale nie da sie w zasadzie dodac nic nowego. We wszystkich miejscach swiata obserwuje sie ten sam przypadek, jest wiele portali i stron w sieci poswiecone temu zjawisku, ale nie ma jak do tej pory ani jednej teorii wyjasnaiajacej takie zdarzenie w sposob godny powtorzenia tego... Moze troche rozjasnivc komus sie w glowie jesli wejdzie na wewnetrzna druga siec. Tak zwana 2net czy cos w tym stylu. Tam odpowiedzi na kilka pytan.

Tak -osobiœcie udzielałem pomocy w wypadku drogowym ,gdzie były trzy ofiary œmiertelne i podczas reanimacji [by odchylić głowę do tyłu -leżšcej osoby] siegnełem po adidasa,który leżał ,między innymi przedmiotami,coœ w [tym] jest Na filmie dok. który widziałem ,a była tam pokazana egzekucia pięciu ludzi przez rozstrzelanie,,-to wyrażnie było widać jak [odskakuje] trzewik człowieka ,który się osuwał ,przywišzany do [pala]plecami. Film tem był udostępniony przez opozycionistę irackiego,przedstawiał likwidacje opozycionistów za władzy Saddama w Iraku. pordrówka

Witam musze przyznać że nie zastanawiałem się jeszcze nat takim tematem,ale poœrednim czynnikiem gdy w trakcie wypadku człowiek traci przytomnoœć lecz nie zawsze odrazu życie .Lecz zależne to jest -chyba od momentu w którym to następuje . Zwiotczenie mięœni przez zaprzestanie pracy muzgu co wyłšcza tak jakby pršd.I nie ma ani napięcia na -œcięgnach tak zwanych skurczowych i rozkurczowych mięœnie wtedy flaczejš -stajšc się jakby galaretš -a nie twardš masš podczas napięcia które jest w stanie œwiadomoœci .Nawet gdy muzg pracuje chodz tracimy przytomnoœć. Ale powszechnie wiadomo iż zaprzestanie pracy muzgu jest równoznaczne z tak zwanš œmierciš klinicznš.To samo tyczy się pracy serca ale to wtedy następuje zaczymanie pracy muzgu na skutek niedotlenienia.Bo też poruszam się już po drogach jako użytkownik przez ponad 24 lata,i naoglšdałem się już wiele.I ze swojego doœwiadczenia jest to racjš ale prypuszczam że nie w 100%. Dziękuje narazie i trzymajcie buty wakacje się zaczeły. ;-) [%sig%]

Nie sšdze aby zwiotczenie mięœni było tu przyczynš, przecież człowiek ma jeszcze układ kostny. Wczoraj pewna starsza pani była zdziwiona że ja się dziwię czymœ takim jak spadajšce buty w czasie œmierci. Jej rozwišzanie jest banalnie proste: "no jak tak w butach się do nieba pchać, niewypada". Oczywiœcie do mnie to nie przemawia.

dariuss Ja Cię ładnie proszę, powiedz. dariussku Proszę po dobroci. Gadaj wszystko co wiesz! Bo...

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Szuineg-To strubuj koœciotrupowi założyć buta?!!! [%sig%]

Edward! a ty zakladales?

Autor: ktos (83.238.56.---) Data: 04-07-2005 22:57 dusza waży 24 gram może dlatego spadajš ;) a zwazyl to ktos???

Edward - martwy człowiek nie jest od razu koœciotrupem.

No nie jest ale zanim zacznie działać stężenie poœmiertne to jest tak zwanym flakiem.Niewiem czy zdażyło CI się kiedyœ dzwigać osobe nieprzytomnš-taki ktoœ się dosłownie przelewa przez ręce i cholernie trudno go podnieœć. [%sig%]
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 20
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.