Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Dziwny sen
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 28

Zdarzyło mi się to kilkanaœcie razy w życiu. Œpię no może nie całkiem bo słyszę innych domowników i chyba widzę pokój. Próbuję wstać z łóżka i nie mogę. Myœle sobie a co tam leżę dalej ale coœ mnie pcha do wstania z łóżka. Nie mogę się ruszyć a jak się ruszę to minimalnie w końcu szarpnę sobš ostro i budzę się. Dodam że nie ćpam i nigdy nie ćpałem

Reksio, a co Ty możesz wiedzieć, jak ani razu nie doœwiadczyłeœ obe, wogóle jak mogš się osoby bez doœwiadczenia wypowiadać czy obe jest, a czym nie. To że Ci kolego powiedział, który zapewne jest równie zielony jak Ty. Co do paraliżu do tylko jeden ze sposobów, którym można doœwiadczyć OBE, paraliż sam w sobie jest tylko paraliżem, ale daje nam możliwoœć kontroli na naszym drugim ciałem, ponieważ fizyczne jest uœpione. Ale nic to, bo wiele razy miewałem obe, bez całkowtego paraliżu. Ale nie będe się sprzeczał, ponieważ sami naukowcy udowodnili prawdziwoœć obe, tyle że nie chce się jakoœ o tym mówić, bo kilku naukowców z otwartym umysłem weŸnie i przeprowadzi eksperyment, a reszta naukowej chołoty nasiłe próbuje podważać wyniki ekpserymentu. Ja nie wierzyłem w obe, ale lubie sie przekonywać na własnej skórze, a z tego co widze większoœć poprostu lubi ulegać sugestiš innych, że czegoœ takiego nie ma. W œwiecie nauki powszechnej trudno wytłumaczyć obe, wkońcu tam jest tylko ciało i mózg nie ma na czym wytłumaczyć.

Reksio -efektem procesu myœlenia jest nie tylko postrzeganie otoczenia materialnego. Dziwne jak w Twoim przypadku -wyglšda to co niewidzialne,czy Ciebie zaboli-skoro ból jest odczuciem niematerialnym-œmieszne to trochę ,ale walnij sobie baranka w œciane-jeœli zaboli to znaczy że to nieprawda ,że Ci się tylko zdaje haaaaaaaa. bez obrazy Reksio ,ale jeœli bywasz w koœciele to przeczysz sam sobie -bo czy widziałeœ duszę? ducha?BOGA?,,,, a tam o tym się mówi,mimo że JEST niewidoczne ,niematerialne niby. oczywiœcie masz wybór-wierzyć albo nie ,ale czasem zastanów się skšd się bierze Jażń Twoja ,dlaczego akurat myœlisz o tym czy o owym. Nawet seks jest przyjemnoœciš -adresowanš dla ducha -poprzez ciało,Cieszy się duch nie ciało-no chyba nie jesteœ kamieniem?pozbawionym odczuć i uczuć? pozdrówka .

może cie tu zadziwie ale doœwiadczyłem oobe. Dziwne zjawisko... uczucie... nie dajšce się logicznie wytłumaczyć. Jednak sšdze że stwierdzenie że to podrużowanie duchem/duszš poza ciałem jest nieco za odważne... Nie będe się rozpisywał co ja myœlę o tym zjawisku, ale nie jest to podróżowanie poza ciałem. chociaż nie mówie że to nie mogło być oobe. jednak sšdze że oobe i niepełne wyjœcie ze snu jest w pewien sposób wyjaœniane. Jednak oobe w innym znaczeniu.

Tak wydaje mi się dziwne, piszesz, że nie ma obe, a potem piszesz, że go doœwiadczyłeœ :D

Reksio -pomyœl teraz ,przytoczę przykład z OOBE. Wychodzę z ciała,ciało leży w spoczynku,moja jażń i moje myœli wraz z postrzeganiem przechodzš przez okno balkonowe,wypływam z budynku na wysokoœci pierwszego piętra, płynę nad ziemiš ,mijam dwa budynki i widzę kotłownię ,œwiatło przy kotłowni a za kotłowniš jest parking na którym stojš samochody właœcicieli z innego budynku,chodnikiem idzie człowiek ,wraca z pracy[kolejarz].Wracam płynšc do pierwszego budynku ,w jednym oknie œwieci się œwiatło ,podpływam i widzę przez szybę domowników ,których znam osobiœcie,w œród domowników jest znajomy,który jest szwagrem ,właœciciela mieszkania,znajomy mieszka w innej miejscowoœci,jest ubrany odœwiętnie,godzina około 1 [noc].wracam i jestem spowrotem w swoim ciele-koniec OOBE,czas OOBE-jakieœ 3 minuty. W dzień jestem w pracy [poniedziałek]i słyszę od znajomego że ''wczoraj Roman był u Zenka bo starzy mieli 50 lecie małżeństwa,była msza a Roman z żonš spał u szwagra,-itp. przykładów mogę podać znacznie więcej,ale skoro TY Reksio sšdzisz że OOBE to rodzaj snu ,-to nic na to nie poradzę . Myœlę że kiedy doznasz swego pierwszego OOBE to zmienisz zdanie i jeszcze powiem że nie bdziesz potrafił nazwać swego pierwszego OOBE ,znanymi Tobie pojęciami. Życzę Tobie Reksio abyœ miał choć raz OOBE dzienne,-nie opiszę tego bo po prostu się nie da, Pozdrówka wszystkim i powodzenia dla Reksia i tych ,którzy zechcš doznać stanu bez ciała.

doœwiadczyłem tak zwanego oobe ale chcę wam powiedzieć że jest to coœ zupełnie innego niż wam się wydaję.

Ta Zbadaj dokładnie i wielokrotnie, obwšchaj i powiedz co Ci się wydaje.

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Reksio -sšdzę że raczej Tobie się coœ wydaje,a o OOBE tylko gdzieœ trochę czytałeœ. Czytajšc Twoje wypowiedzi-jakakolwiek dyskusia a tymbardziej polemika nie ma sensu-bo to że Ci się coœ zdaje to nie ma nic do OOBE. pozdrówka
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 28
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.