Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
STRUMYK
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 13

Aspartam jak zapewnie wiecie to zamiennik cukru. z 2 miesięcznika Nexus, fragmenty notatki: "aspartam był przyczynš wielu problemów ze zdrowiem, a nawet zgonu osób wystawionych na jego działanie" "Sprawcy (producenci aspartamu) sš oskarżeni o œwiadome i rozmyœlne stosowanie neurotoksycznego aspartamu w charakterze substytutu cukru do produkcji œrodka Equal, wiedzšc, że wystawienie go na działanie aspartamu powoduje (i tu przytrzymajcie krzesło, by nie spaœć).. ZAPALENIE STAWÓW, ASTMĘ, RAKA MÓZGU, ZABURZENIA ODDECHU, PIECZENIE OCZU LUB GARDŁA, BOLESNE ODDAWANIE MOCZU, BÓLE KLATKI PIERSIOWEJ, CHRONICZNY KASZEL, CHRONICZNE ZMĘCZENIE, ZEJŒCIA ŒMIERTELNE, DEPRESJĘ, BIEGUNKI, MIGRENY, UTRATĘ SŁUCHU, PALPITACJE SERCA, POKRZYWKI, NADCIŒNIENIE, IMPOTENCJĘ, PROBLEMY NATURY SEKSUALNEJ, UTRATĘ PAMIĘCI !!!!!!!, PROBLEMY Z MENSTURCJĽ, NUDNOŒCI I WYMIOTY, ZABURZENIA MOWY, DRŻENIE, SZUMY W USZACH, ZAWROTY GŁOWY, UTRATĘ WZROKU I INNE DOLEGLIWOŒCI. akt oskarżenia zawiera dalej nastepujšce stwierdzenie.. Co wiecej, aspartam powoduje objawy podobne do obajawów występujšcych przy innych schorzeniach lub przyczynia się do pogłębienia nastepujšcych chorób: fibromylagii, artretyzmu, stwardnienia rozsianego, choroby Parkinsona, toczenia (liszaja), cukrzycy, epilepsji, choroby Alzheimera, wad wrodzonych, zespołu chronicznego zmęczenia, chłoniaka, horeliozy Lyme'a, ADD (zespół braku uwagi), choroby maniakalnej oraz innych zaburzeń o charakterze psychologicznym" .... I NIECH MI KTOŒ KURWA UDOWODNI, ŻE ŻYJEMY W ROZWINIĘTYM SPOŁECZEŃSTWIE, PRAWDA BOWIEM JEST TAKA, ŻE ŻYJEMY W NAJPRYMITYWNIEJSZYM SPOŁECZEŃSTWIE BYĆ MOŻE W CAŁYM WSZECHŒWIECIE, GDZIE TUTAJ TOLERUJE SIĘ I PRZYZWALA, BY PO CICHU DOBIJAĆ LUDZI, WPĘDZAĆ ICH W CHOROBY NATURY PSYCHICZNEJ I INNEGO RODZAJU. CUKIER I ASPARTAM JEDNAKOWO SZKODZĽ CIAŁU FIZYCZNEMU CZŁOWIEKA, A MIMO TO, DALEJ SIĘ GO PRODUKUJE, BO ZYSK JEST NAJWAŻNIEJSZY. TO NIC, ŻE W TYM WSZYSTKIM MACZAŁ PALCE DONALD RUMSFELD, KIEDYŒ DYR. NACZELNY FIRMY G.D. SEARLE & CO., KTÓRA BYŁA WŁAŒCICIELEM PATENTU NA ASPARTAM. A ASPARTAM I CUKIER RAFINOWANY TO TYLKO JEDNE Z PRZYKŁADÓW. Jak się zgadzacie z powyższym to piszcie, jak nie to też piszcie. Jak temat się rozwinie to napiszę tu wiecej o aspartamie :D

ups... mała pomyłka...pomyliłem temat z imieniem :)) sorki :))

Szacunek :) :D

JUŻ NIGDY NIE POSŁODZE HERBATY.... [%sig%]

Ale pierdoły... Z tego co wiem to aspartam może powodować niewielkie dolegliwoœci - ale u osób pijšcych conajmniej KILKANAŒCIE puszek napoi słodzonych aspartamem dziennie!

czytalem o tym w Nexusie

Stevia !!!! Polecam stevie, polecam ja wszystkim. Jesli ktos chce wiedeziec cos wiecej na ten temat to poszukajcie informacji na ten temat w sieci. Jesli zas interesuje Was sam zakup suszonych lisci stevi, badz nasionka, to mozecie sie ze mna skontaktowac. Nie pobieram oplaty za niewielkie ilosci. Nalezy jednak oplacic przesylke (koszt). Pozdro

Czytałem artykuł o stevii w Nexusie - brakuje mi w nim jednej odpowiedzi: czy wykonywane były badania nad właœciwoœciami składników stevii? Wszystko może być OK do czasu aż ktoœ się tym zatruje bo nieznana jest toksycznoœć tej roœliny i produktów z niej uzyskiwanych.

Do: Delta_Clipper (---.man.olsztyn.pl) Dobrze by bylo gdybys poszukal (poszukala) wiecej informacji i artykulow na ten temat. Na stevi przeprowadzono juz wielkrotnie WSZYSTKIE mozliwe badania. Moze bedzie czyms nowym, ale np.w Japonii ponad 50 % - czyli b.duzo ludzi uzywa juz stevi do slodzenia. Stevie sie uzywa do tego juz od ponad 4000 lat. Niestety przez 3500 lat byla nieznana nam europejczykom, podobnie jak ziemniaki, kukurydza itp. Jak dotychczas nie wykryto w stevi zadnych substancji toksycznych lub czegos co mogloby powodowac jakies reakcje szkodliwe. Zreszta caly czas stevia jest wciaz "odkrywana" i badana na nowo, przez coraz to nowszych naukowcow i rozne spoleczenstwa.... Ja sam uzywam stevi juz od kilku dobrych lat i jak do tej pory nie narzekam. pozdrowka

Smiej sie pomimo wszystko ! smiej sie pelna geba, i poki jeszcze masz zeby... - Nie powiem ci jak jest w raju, ale wskaze jak tam dotrzec. - = wrozba@wrozba.info = www.WROZBA.INFO

A propos słodzików, które tak namiętnie się poleca osobom majšcym kłopoty z nadwagš czy też pragnšcym zachować wagę to należy dodać, że owe słodziki dodawane sš do pasz dla œwiń. Wzmagajš apetyt i powodujš szybsze nabieranie masy ciała. Więc tak naprawdę te produkty zwane "lekkimi" lub "wolnymi od cukru" tuczš tych, którzy je spożywajš wyzwalajšc u nich wilczy apetyt. Na dodatek należy je spożywać szybko bo po nich się œciemnia w oczach ;-) A to za tš przyczynš, że w żołšdku rozpadajš się na aminokwasy i metanol a ten bardzo lubi nerwy wzrokowe. Co do efektu o którym wspominał Delta_Clipper to jest to tzw efekt laksacyjny czyli po polsku biegunka i tylko dopełnia obrazu szkodliwoœci tych niby korzystnych dla zdrowia substancji. Tak czy siak nie powinno się tego dodawać do produktów, które majš być spożywane przez ludzi! Czy ktoœ nadal jeszcze uważa, że sš to "...Ale pierdoły..."??? Wiedza to potęga i dlatego ukrywa się jš przed maluczkimi bo po majš by㠜wiadomi co się z nimi robi!

Stevie w postaci sproszkowanej jak i w plynie mozn kupic w sklepach w USA, tyle ze jest dosyc droga, ale latwo ja znalezc w sklepach ze zdrowa zywnoscia w USA. Jak do tej pory nie slyszalem o zlym wplywie stevii na zdrowie. Pozdrawiam

Ja wysylam za darmo, niestety tylko male ilosci. Chetnie moge Wam wysylac takze male roslinki - sadzonki, niestety najczesciej nie dochodza, lub gnija w drodze. Jesli zas wysylalbym towar za posrednictwem DHL, UPS, FeDex, czy jakimkolwiek kurierem prywatnym, to najprawdopodoniej clo i policja moze to wzaiasc do "przebadania" jako, ze roslinka choc w pelni legalna, to jako zywa i wysylana z ktoregos kraju Am. Lacinskiej - wzbudza podejrzenia. Tak czy inaczej osobom lubiacym slodzic kawe, herbate, a przedewszystkim ciasta i desery, polecam stevie. Mozna ja trzymac w domu w doniczce. pozdrowka [%sig%]

Smiej sie pomimo wszystko ! smiej sie pelna geba, i poki jeszcze masz zeby... - Nie powiem ci jak jest w raju, ale wskaze jak tam dotrzec. - = wrozba@wrozba.info = www.WROZBA.INFO

STEVIA !!! [%sig%]

Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 13
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.