Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
LSD, THC, ETC...
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 20

Czesio, moim wštkiem po tym wszystkim co tutaj przeczytałem, będzie temat o zmianach, stanach oraz zachowaniach pod wpływem tychże substytutów. Ciekawiš mnie wasze opinie, co w tym jest, dlaczego człowiek ma wtedy takie wyobrażenia o œwiecie, co one oznaczajš, oraz podajcie wasze najciekawsze przykłady zwišzane z zachowaniem pod wpływem ww. z wyjštkiem ETC;) nazw.

THC i LSD sa na substancjami "typu I" czyli dozwolone jedynie w celach badawczych :D:D:D:D ale mniejsza z tym Z tego co ja sie dowiedzialem to THC sa to substancje, podobne do tych wytwarzanych przez nasz mozg. THC (Delta-9-tetrahydrokanabinol) pobudza te same receptory (CB1) co substancje wytworzone przez nasz mozg (Anandamid oraz 2-arachidonyloglicerol). Nasz mozg wytwarza jakby swoja wlasna maryske tylko oczywiscie w kontrolowanych ilosciach, sa to endokanabnoidy ktore biora udzial w odczuwaniu bólu, lęku, głodu i poœrednicza w odruchu wymiotnym. Wielokierunkowosc ich dzialania wyjasnia, dlaczego uzywanie marichuany powoduje tak wiele roznych reakcji. *duze dawki narkotyku wywoluja u niektorych halucynacje *wywoluje sennosc *dym marihuanowy jest szkodliwy dla zdrowia podobnie jak tytoniowy. *uposledza krotkotrwala pamiec i zdolnosc do rozumowania *zaburza koordynacje ruchowa (2 ostatnie sa to efekty odwracalne, ustaja po wydaleniu narkotyku z organizmu) +zmniejsza ból, lęk, niepokój +moze zapobiec smierci uszkodzonych neuronow +tlumi nudnosci i odruch wymiotny +pobudza apetyt Skutki spozycia THC sa czesto subiektywnie porownywane do stanu upojenia alkoholowego. Pomimo szkodliwych wlasciwosci jest to cenny srodek dla chorych na nowotwory, cierpiacych na brak apetytu i spadek wagi.

ja palilem dosc duzo ziola mocnego i mialem jazdy psychodeliczne ale szczerze mowiac nie wiem jak to jest ze tak jakby poszerzaja sie horyzonty i nasuwaja sie takie przemyslenia, ja np dzieki thc zaczolem sie zastanawiac nad sensem zycia, nad istnieniem Boga i innych rzeczy uwazam ze warto jest sprobowac aczkolwiek nie namawiam, pozatym ziolo jest "najlzejszym" z tego typu narkotykow a po innych to dopiero nasuwaja sie mysli. polecam ta strone jak ktos chce poczytac jazdy ludzi http://hyperreal.info/neuro_groove/

Polecam ksišżkę Stanislava Grofa POZA MÓZG......... :)

Substytutow? Chyba substancji :P

Ja to zobrazuje tak: MOZG=PROCESOR CIALO=POZOSTALE PODZESPOLY Komputer dziala jak nalezy gdy wszystkie rozkazy sa adresowane prawidlowo itp. Teraz przykladowo wpuszczamy rozkaz, ktory powoduje zmiane rozkazow pierwotnych, w efekcie otrzymujemy rozkazy ktore zostaly zaadresowane tak samo, ale spelaniaja inne wyrazenia logiczne. Wynik jest prawidlowy, jednak inny od pierwotnie zalozonego. To z kolei wplywa na procesor w taki sposob, iz otrzymal on inny wynik, co zmusza go do zastanowienia sie nad tym (wymusza procedure wyszukiwania) jak to jest, ze mozna zmienic jego rozkazy? Otrzymuje mimo to on funkcjonalne wyrazenia, ale w postaci innych wynikow logicznych - zmienia sie jego orientacja i "spojrzenie". Otrzymuje zmienione sygnaly z podzespolow. Poniewaz procedura wyszukiwania uruchamia ten mechanizm znalezienia rozwiazania na nieodpowiedni ale mimo to w jakis sposob dzialajacy wynik, okazuje sie, ze zauwaza, iz pewne elementy z tego sygnalu sa bardziej zauwazalne, a to dlatego iz tylko one sie zgadzaja z pierwotnymi rozkazami. W efekcie procesor uzaje, ze te sygnaly sa bardziej zrozumiale i czytelne (ale to tylko punkt odniesienia - bowiem sa bardziej odpowiednie w stosunku do zakloconych rozkazow, a takie same do pierwotnych). Tak to dziala! Teraz przerzucimy to wszystko na chemie i biologie oraz biofizyke. Impulsy elektryczne zamienmy na impuls nerwowy, mysli jako rozkazy i adresowania do poszczegolnych komorek pamieci oraz licznikow i rejestrow, strefy mozgu, ktore spelniaja swoje odpowiednie funkcje przeliczeniowe i pamieciowe.

o K... ale masz CZAaaaaaaaaaaPE .......... http://www.pzw.pl/var/news/storage/images/media/fotki/humor/na_co_to_juz_nie_biora/41105-1-pol-PL/na_co_to_juz_nie_biora_imagelarge.jpg

Ludzie... jesli ktos z Was palil marihuane ,powinien zdawac sprawe sobie z tego,ze ziolo oprocz tego ,ze w wielu przypadkach powoduje uczucie sennosci,oglupienia czy smiesznych jazd,wprowadza w stany paradoinalne.Jesli spalisz (lub zjesz ;)),zbyt duzo ziola (szczegolnie tego ''rasowanego'') nie skonczy sie na jakims tam smiechu i swietnej zabawie.Czy ktokolwiek zdaje sobie sprawe z tego jak latwo jest kogos ''wkrecic'' w zla jazde?... Dla tych ktorzy wiedza o czym mowie,proponuje nastepnym razem przy zlym tripie: -cos slodkiego (najlepiej czekolada) -ciche i spokojne miejsce ze swiatlem -osoba z wami do ktorej macie zaufanie. Jesli,nie jestescie w stanie zrobic czegokolwiek z tych rzeczy,musicie sami stworzyc sobie swiat ,w ktorym i Wy i wszyscy na okolo beda sie dobrze i milo czuc... A na marginesie...wazne jest tez towarzystwo , w ktorym sie pali... pzdr. Ex

nigdy nie palcie z kims kto nie pali.....

dary dary losu ? nieeee dary dary boskie :)))) mniam mniam

kto ma robale ten pali i pije zeby i robale mieli extazzzi zi ziz zi cziki cziki czkazzz bu m bu m das ist korrekte tekno bazz:))) hm...a więc pamiętam bo jaram a jak dymie to jestem czyli nie mam mnie tam gdzie mnie nie trza:))) hej ho

p.s. w samym œrodku miasta roœnie wielkie drzewo kołysane spiewem rodzi owoce ....owoce Œwiatła ma...na na \ma ri uana...

łookej Room Psychadellia .. Czas na Grzybki Mózgo - Czapy http://just4u.ru/up/news/PsychedelicMushrooms_(Animated).gif

problem jest w [tym] że kiedy się bierze-to nie dostrzega się granicy-miejsca w którym nie należy już brać,-no i ma się wtedy iluzoryczny œwiat poplštany w iluzorycznej [normalnoœci]. przy szczerych pracach swojš inteligenciš -nie trzeba brać ,a efekty postrzegania też mogš być iluzoryczne ,lecz nie patologiczne. sorki za ort. pozdrówka

http://img208.echo.cx/img208/3256/requiemforcoke4qc.gif

Czytam wasze wypowiedzi i stwierdzam że 90% z was nie wie czym jest zioło... Jakie stany psychodeliczne co wy pierd... licie Ja pale jakieœ 8 lat i może uzależniłem sie psychicznie ... ale wczoraj wypaliłem solidnego jointa z K2 (jedne z lepszych skunów) i choć to prawda że powoduje zioło sennoœć i otępienie :) to zdałem egzamin z Psychologii n 4,5 LEGAL GROWING MARIJUANA Palenie nie przeszkadza w normalnym funkcjonowaniu człowieka... WIEM TO

hmm Thc sprawia ze zaczynasz widziec prawde mozesz przeniknac zamiary innych istot otaczajacych ciebie Lsd pozwala dostrzec i zrozumiec istote ,budowe swiata Amfetamina jest jak Nitro w zwyklym silniku wiec masz zajebiste przyspieszenie ale co pewien czas mosisz robic kapitalny remont silnika PCP jeszcze gorsza chemia wyzwala w tobie surowy materialny poglad na swiat jakbys byl martwym przedmiotem ozywionym dzienki swojej energi Grzybki w malych ilosciach dzialaja podobnie jak LSD tylko ze bardziej graja role kolory wrecz widzisz ich promieniowanie no to na tyle z moich wlasnych spostrzezen hehehe wszystko jest dla ludzi w odpowiednich ilosciach ciekawy sprubuje wszystkiego i zrozumie co jest dobre a co zle zlem jest zwyzej wymienionych: Amfetamina oraz PCP pier....na chemia

imik na karzdego ziolo dziala inaczej i zalezy w jakich ilosciach jest palone, ja mialem okazje plaic baardzo mocne ziolo (1 buch mocny i jakies 2h porzadnej jazdy) okolo 5 miechow z przerwami moze 7 dniowymi i ci powiem ze mnie zamulilo z deka ale ty teraz palac nie widzisz tego lub nie masz takich objawow ale taka jest prawda ze ziolo zamula... mam kumpla co jara 5 lat i ma swoj swiat juz odlecial smiesznie sie z nim gada ale z a tyo jest tak pozytywnie nastawiony ze to mala bania :D pozdrawiam jaraczy bo warto to poznac ale nie przesadzac :)

aaa i ja mam w tym roku osiemnastke a wiek tez ma znaczenie im wczesniej zaczniesz jarac tym gorzej (18 lat minimum):D ja juz nei pale ale ejscze zaczne pozdro

hmm,o tych [dodatkach] powiem tak-[nie przegap swej inteligencji].
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 20
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.