Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Paranoja przepowiedni
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 4

Ale to jest głupie!!!! To, o czym można powiedzieć, że jest ludzkim gdybaniem o przyszłych losach naszego œwiata. Bo czy to w ogóle ma jakiœ sens? Ma coœ na celu? Jak ma, to co? Możemy wiedzšc o czymœ wczeœniej zapobiec złym zdarzeniom? Może jednak istnieje przeznaczenie, a my poznamy tylko to co jest niestety nieuniknione? Zadaję sobie w tej chwili wiele pytań tak jak ogół ludzi zadaje sobie obecnie pytania o przyszłe losy koœcioła, na temat katastrofy w 2012 i Bóg wie czego jeszcze. Ale notabene tylko Bóg wie, kiedy ma nastšpić koniec œwiata, choć ludzie i tak spekulujš. Rozumiem przecież, że ów wynika to z licznych przesłanek, lecz niewiadomo jednoznacznie co się faktycznie zdarzy, co się nie zdarzy, co się zdarzy podobnego, a co w pełni ugruntuje słusznoœć przekazu. To jest jedna wielka bańka mydlana. Czy ona już spadła na nas jak grom z jasnego nieba i zamydliła nam oczy tak, że nie możemy się z niej otrzšsnšć? I jednego nie rozumiem. Jeœli nastšpi katastrofa w najbliższej przyszłoœci czyli za jakieœ 7 lat to w takim razie nie będzie już żadnego papieża, za którego kadencji rzekomo, podobnie, nastanie wielka sodoma i gomora, bo jakiœ antychryst przybędzie. Może lepiej nie zajmujmy się przewidywaniem przyszłoœci inaczej niż to robili wielcy jasnowidze czyli poprzez gdybanie, bo nie wiadomo co oni widzieli.

My mamy zamydlone oczy? "Ale notabene tylko Bóg wie, kiedy ma nastšpić koniec œwiata" Lo0lz Wiara to nic złego ale te bajeczki wciskaj w żłobku. Coœ Ci powiem. Boga nie ma. Jest wymysłem uosobieniem czegoœ czego kiedyœ nie mogliœmy zrozumieć. [%sig%]

Chociaż musze przyznać...Przepowiedni porobiło się dużo. Za dużo. Jacyœ debile zakłaajš sekty bo wierzš że zaraz apokalipsa. Niektórzy zmieniajš swoje życie z powodu jakiœ wyssanych z paznokcia bajeczek mydlanych. Często to się kończy przynajmniej tragicznie. Nie wszystko musimy brać dosłownie. Ale dużo jest też przepowiedni w Bibli więc jakim prawem te z jakieœ starej ksišżki sš bardziej prawdziwe niż te w kóre wierzš niektórzy? Bzdura do trójkšta. Moim zdaniem marnujemy czas zastanawiajšc sie na rzeczach często bez wartoœci zamiast zajšć ię czymœ ważnym. Co mi się BAAAARDZo często zdaża:P za często. Także życze wam i sobie odnajdzie coœ ważnego w swoim życiu i skupcie się na tym puki co. Notabene celem życia jet tylko i wyłšcznie œmierć.:P twierdzenie niby proste i wiele osób już się zawiodło. Ale to niestety smutna prawda. Tak już jest. I pozostanie. [%sig%]

Zdaje sobie sprawe, że może nie być Boga, a do takiej konkluzji doszłam, kiedy poczytałam trochę o tym, co opisali starożytni. I które dało poczštek dalszej historii. To wszystko jest ciekawe naprawdę, ale z drugiej strony (już takiej najprostszej) nie umiem pojšć, choćbym nawet chciała, że mogłoby nie być czegoœ, co rostrzyga o naszym życiu. Aha i o co chodzi z tš datš?
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 4
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.