Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Hipnoza
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 11

Co myœlicie o hipnozie. Czy każdego można zahipnotyzować w każdej chwili czy muszš być spełnione warunki. Hipnotyzer musi budzić zaufanie, musi być odpowiedni nastrój i osoba, która ma być zahipnotyzowana musi tego chcieć. Czy w hipnozie odpowie się na wszystkie pytania czy na te na , które będzie się chciało. Raz widziałem osobę zahipnotyzowanš w telewizji. Dlaczego ona robi się w tym stanie sztywna i lekka. Hipnotyzer położył jš na oprciach od krzeseł i się utrzymała. Jakbym nie widział to nie uwierzyłbym. To było na żywo w studiu z publicznoœciš ale mam wštpliwoœci czy to niebyła jakaœ iluzja jak Davida Kopperfilda.

Latwo Tobie zaimponowac. To typowa sztuczka iluzjonistow.

z tym sztywnym ciałem -to fakt

Hipnoza jest np jednš z terapii w psychologii. Oczywiœci jest wiele stopni hipnozy, na tym tez opiera sie np regresing. :)

no sprobuj sie poddac hipnozie przez jakiegos poczatkujacego laika :) to bedziesz potem łazic przez nastepne poł dni jak pierdolniety młotem :))

Laik mnie nie zahipnotyzuje.....:)

chodzi mi o wycieczkowe szkolne wygłupy

a czkeum to ze sztywnym cialem to jakas sztuczka czmeu tak uwazacie? albo z wmawianiem komus ze jest np kaczka? mozliwe cos tkaiego jest?

To by można było wykorzystać do walki z przestępcami. Zahipnotyzować bandziora żeby zaczšł sypać.

ogladałem kiedys film nie pamietam tytułu chodziło o to ze jakas biedna dziwczyna była ciagne napastowana i wysmiewana przez swoje bardziej zamozne kolezanki w koncu doprowadiły ja do obłedu a ta zabiła jedna z nich tasakiem taka miała kontrole nad swoja podswiadomoscia ze wszystkie testy włacznie z wykrywaczem kłamstw zawiodły choc w koncu sie przyznała do winy hiopnoza tez tylko tyle zdziała na ile człowiek sam pozwoli

Bandzyta pod hipnozš powiedzialby, co wie, ale w œwietle naszego prawa nie jest to dowód. Dlaczego? bo czlowiek pod hipnazš jest podatny na sugestie. Dlatego kazdy obrońca zbilby te dowody..... O ile przedtem, sšd dopuœcilby je jako dowody....... :) Co do wykrywacza kłamstw..... jeœli sami mocno wierzymy w jakieœ kłamstwo, ze jest prawdš, ono staje sie prawdš..... Mozna to nazwać autohipnozš.....:)
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 11
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.