Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Tzolkin
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 13

Witam Serdecznie. Czy ktoœ z Was interesuje sie kalendarzem Majów? Jeœli tak, prosze o informacje w celu ustalenia kalendarza osobistego. Mam z tym problemy a dokładnie z ustaleniem cyklu fal. Według swojej daty urodzenia, ustaliłem 13 miesięcy lecz na tym koniec, niewiem co dalej. Nie rozumiem w którym momęcie mam rozpoczšć cykl okresu fal. Czy ma byc to dzień moich narodzin (dzien w którym przyszedłem na œwiat) czy poprostu które kolwiek moje urodziny (rocznica narodzin)? Jeœli ma to być dzien moich narodzin to jak obliczyć ich cykl do dnia dzisiejszego i jesli tak jest to mam rozpoczšc od fali Smoka? Prosze o pomoc. Pozdrawiam.

Witaj Nie rozpoczynasz cyklu okresu fal, tylko nowy rok :) Nie musisz obliczać cyklu fal, ustalasz po prostu raz na zawsze swój kalendarz osobisty z 13 miesišcami, każdy po 28 dni. Zaczynasz od daty swoich narodzin. Jeœli to ustaliłeœ, to masz jasny obraz sytuacji i możesz sprawdzić, jaka treœć energetyczna działa na Ciebie tu i teraz. Jeœli chodzi o fale, to każda rozpoczyna się od tonu magnetycznego i trwa 13 dni czyli tyle, ile jest tonów. Co roku więc będziesz zaczynał swój kalendarz osobisty w innej fali, z innym kinem należšcym do Twojej rodziny solarnej, aż do 52 roku życia. Wtedy powtórzy się Twój kin narodzin i fala taka, jaka biegła w czasie Twoich narodzin. Każdy miesišc w danym roku (planetarnym i osobistym) ma pieczęć należšcš do rodziny kolorów kinu roku osobistego - np. gdy jesteœ w osobistym roku Smoka 1, to poszczególne miesišce dla Ciebie zawsze w tym roku będš się zaczynały kolejnymi pieczęciami z czerwonej rodziny itd. Zwracaj raczej uwagę na miesišc magnetyczny każdego roku (zarówno planetarnego jak i osobistego) i na falę, w jakiej rozpoczynasz dany rok osobisty (a póŸniej każdy miesišc), na pieczęć i ton danego dnia i jego przewodnika. Ważne sš też oczywiœcie własne powišzania z rodzinš solarnš no i sieć pulsarów jedno- i wielowymiarowych. Pozdrawiam

Załużmy, że urodziłem sie dzisiaj tj, 12. 05. 2005 roku. Dziœ mamy KIN - 29 Czerwony Elektryczny Księżyc, Ton 3 Fala Ręki. Powiedzmy, że mam możliwoœc odrazu ustalenia swojego roku osobistego więc zaczynam: ustalam 13 miesięcy, dzien narodzin to pierwszy dzien mojego roku, pierwszego miesišca (Magnetyczny miesišc), następnie Fala ( i tutaj mam problem) czy zaczynam od pierwszej fali (fala Smoka) czy podšżam razem z falš (fala Reki) ustalonš dla Wszystkich?

Podšżasz razem z falš Ręki, bo właœnie w tej fali się urodziłeœ (rozpatrujemy Twoje założenie).

Podsumowujšc: Wszyscy "płyniemy" z tš sama falš (bez względu na to czy stosujemy osobisty czy ogólny kalendarz)i każdego dnia dla każdego człowieka KIN dnia jest zawsze taki sam a osobisty kalendarz to indywidualne "odzdziaływanie" osobistych miesięcy z KINami dni jednakowych dla Wszystkich, tak? To jest: Pan w swym osobistym kalendarzu stosuje dzisiejszy KIN 29 i dzisiejszš fale i jej ton dostępne dla Wszystkich ale porównuje już z osobistym cyklem 13 miesięcy. I to jest (najproœciej ujmujšc) kalendarz osobisty, tak? Mnie wydawało się, że podobnie ustalamy okres fal jak to ma miejsce w ustaleniu rytmu 13 miesiecy i ze kazdego dnia, kazdy z osobna ma inny KIN.

Tak właœnie ogólnie rzecz bioršc to wyglšda, ustalamy tylko kalendarz osobisty :) Kin dnia dla każdego jest taki sam, ale każdy ma swój własny kalendarz osobisty i w jego kontekœcie trzeba rozpatrywać energetykę poszczególnych dni.

Teraz rozumiem...... Dziękuje serdecznie za pomoc :)))))) Pozdrawiam :)

Proszę bardzo i również pozdrawiam :)

To ja raz jeszcze... Mam jeszcze jedno pytanie- czy nazwa roku planetarnego zmienia się co roku? I czy jest indywidualna dla kalendarza ogólnego jak i osobistego czy pozostaje ta sama?

Nazwa roku planetarnego jest zmienna...bo co roku,w dniu 26 lipca, mamy inny kin należšcy do 4 rodziny solarnej (Żółte Ziarno, Czerwony Księżyc, Biały Mag i Niebieska Burza). Teraz np. trwa jeszcze rok wg kalendarza Majów 2004/2005 - rok Niebieskiej Krystalicznej Burzy (Burza 12). 26 lipca 2005 rozpocznie się już nowy rok 2005/2006 - Żółtego Kosmicznego Ziarna (Ziarno 13) itd. Kalendarz planetarny jest wspólny dla wszystkich ludzi, a nowy rok w nim zawsze zaczyna się 26 lipca. Co do roku osobistego, to każdy ma swój własny, rozpoczynajšcy się dla każdego w dniu swoich narodzin. Każdy przynależy też do danej rodziny solarnej, okreœlonej kinem dnia swoich narodzin. Nazwa roku osobistego oczywiœcie również się zmienia i zależy od kinu, który występuje w dniu urodzin w danym roku.

Dzięki raz jeszcze :)

tralala

Witaj.Właœnie skończyłam czytać ksišżkę "Tajemnice kryształowych czaszek" i chetnie przeczytałabym coœ wiecej na temat kalendarza majów. Czy znasz jakieœ tytuły ksišżek na ten temat. Chciałabym także sprawdzić swojš date urodzin, bo o ile dobrze zrozumiałam można na podstawie ich kalendarza sprawdzić dla siebie "przyszłoœć". Pozdrawiam Ada
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 13
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.