| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| CIEMNA STRONA KSIĘŻYCA | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 11 |
|
CZEĆ , CZY KTO TO MOŻE WIDZIAŁ , O CO CHODZIŁO ?
Ciemna strona księżyca
Film dokumentalny, Francja, 2002
czas 55 min.
TVP 1: roda 22:25
Autorzy przedstawiajš nieznane do tej pory, sensacyjne fakty dotyczšce historycznego lšdowania Amerykanów na Księżycu w lipcu 1969 r. Wielkie amerykańskie autorytety polityczne: Henry Kissinger, Donald Rumsfeld, Lawrence Eagleburger, gen. Alexander Haig czy Richard Helms, ujawniajš skrywanš przez lata prawdę. Loty kosmiczne były ważnš, bardzo spektakularnš i prestiżowš częciš zimnej wojny między USA a ZSRR. Amerykanie wzmogli wysiłki zwłaszcza po 1961 r., gdy Jurij Gagarin jako pierwszy człowiek w historii poleciał w kosmos.
|
|
|
Chodziło, o fałszywe lšdowanie na księżycu, nie wiem dokładnie, ale wiem że te opublikowane fimly i zdjęcia z księżyca sš fałszywe.
Min Donald Rumsweld czy jak mu tam, opowiadał jaki to przekręt był, wszystko reżyserował Stanley Cubic ten od odysei 2001, zresztš użyte zostały te same dekoracje.
Zdjęcia zrobiono w angli. Wiecie i tam chodziło o powiewajšcš flage, odcisk buta, nie obudowana kamere (która przy takich wahaniach temeratury dawno by siadła)itd.
nara
|
|
|
Film zostal zrobiony jako "paszkwil" majacy pokazac jak latwo w filmie pokazac cos na opak. Nigdy nie bylo takiego spotkania politykow, sa to posklejane rozne wypowiedzi na rozne tematy dajace wrazenie celowego spotkania i ujawniana tajemnicy o falszywym ladowaniu na ksiezycu. Film mozna obejrzec, ale w rzeczywistosci trudno powiedziec ile w nim prawdy a ile "pokazowej manipulacji".Mozna go za darmo sciagnac tez z internetu z "lepszego swiata"
|
|
|
Ponoć była to fikcja to lšdowanie. Słyszałem, że film był zwyczajnie nakręcony, jak podaje Simons. Ale myslę, że nigdy nie dowiemy się jak było naprawde.
|
|
|
Ej no ja nie wiem jak był nakręcony, bo oglšdałem go tylko w przerwie reklamowej innego fimu :D, więc trudno mi ocenić, ale zauważyłem, że niele tam namieszali.
Misiałbym jeszcze raz oglšdnšć, tym razem całoć.
|
|
|
tak tez przypuszczałem
jesli chodzi o księzyc to był chyba tu na forum jaki temat ....
pamietam wypowied jakiegos słynnego duchownego z Tybetu ,
który tak skomentował brak jakichkolwiek odkryć po ladowaniu na ksieżycu:
''....to wstyd że usa wydały na ten projekt masę pieniędzy , które mogłyby być pozyteczniej wydane , a nie odkryli nawet tak oczywistej rzeczy jak cywilizacji istot , która zamieszkuje ksieżyc od tysięcy lat....''
pozdro
|
|
|
Esmeralda Arana - "NIE WYJANIONE TAJEMNICE NASZEGO SATELITY, cz.2"
Księżyc ma ogromny wpływ na wszyskie żywe organizmy zamieszkujšce Ziemię i jest ródłem wielu zagadkowych zjawisk psychologicznych i fizjologicznych.
???
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 11 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |