| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| co widzial Ezechiel?? | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 17 |
|
wlasnie. czytaliscie moze opis w Starym Testamencie w jego ksiedze. jest dosc szczegolowy opis istot nadludzkich...co o tym wszytskim sadzicie???
|
|
|
Spotkał się z nimi i otrzymał plany które zostały opatentowane .. plan jego wziji z Uuuuuu lat dalekich kiedy to nie było adidasów i Mc.Chikenów podchwycił Mr.Blumrich i wzišł się do pracy . Nasa obecnie Buduje na orbicie okołoziemskiej Stację Kosmicznš Międzynarodowš - dokładnie wg. Ezechiela w przełożeniu na nasze czasy przez Blumricha . Budujemy co co znane było tysišce jak nie miliardy lat wstecz wyższej Cywiziacji . Koło - szpryhy - itp itd.. poszukajcie na stronach Nasa ( tak sobie pomylałem ) , to może natraficie na to . Mówię z tego co pamiętam :) Nad naszymi głowami sobie powoli lata nie ukończone Miasto Bogów - jedne z wielu opisanych w Wedach i Mahabharacie :)
Pozdrawiam Pana założyciela . Ciekawy temat godny rozszerzenia
Ariel
|
|
|
hmm-miasto kosmiczne musi mkieć kształt koła i musi wirować dookoła swej centralnej osi ,stšd kształt koła by stosunkowo łatwo uzyskać siłę odrodkowš ,która zastšpi grawitacje ,i tak że człowiek ma mieć taki nacisk na podłoże jakby podlegał grawitacji ,iloc obrotów zależy od rednicy obiektu [miasta] a siła odrodkowa musi dać podobne wartoci jak ziemska grawitacja -czyli -czym więkrza rednica ,tym szybsza predkoc po obwodzie ,ale i więcej miejsca w miecie
konstrukcia miasta wynika z logiki i możliwoci technicznych -człowieka
pozdrówka
|
|
|
W bibli podobno mozna doszukac sie bardzo wielu opisow roznego rodzaju maszyn etc... maszyna do manny zostala juz przed laty na podstawie tych opisow zbudowana. Wiecie cos wiecej na ten temat?
seeeerdecznie pozdrawiam ;o)
|
|
|
To wlasnie widzial Ezechiel-
]
4 Patrzyłem, a oto wiatr gwałtowny nadszedł od północy, wielki obłok i ogień płonšcy oraz blask dokoła niego, a z jego rodka [promieniowało co] jakby połysk stopu złota ze srebrem, ze rodka ognia.
5 Porodku było co, co było podobne do czterech istot żyjšcych. Oto ich wyglšd: miały one postać człowieka.
6 Każda z nich miała po cztery twarze i po cztery skrzydła.
7 Nogi ich były proste, stopy ich za były podobne do stóp cielca; lniły jak bršz czysto wygładzony.
8 Miały one pod skrzydłami ręce ludzkie po swych czterech bokach. Oblicza i skrzydła owych czterech istot -
9 skrzydła ich mianowicie przylegały wzajemnie do siebie - nie odwracały się, gdy one szły; każda szła prosto przed siebie.
10 Oblicza ich miały taki wyglšd: każda z czterech istot miała z prawej strony oblicze człowieka i oblicze lwa, z lewej za strony każda z czterech miała oblicze wołu i oblicze orła [c],
11 oblicza ich i skrzydła ich były rozwinięte ku górze; dwa przylegały wzajemnie do siebie, a dwa okrywały ich tułowie.
12 Każda posuwała się prosto przed siebie; szły tam, dokšd duch je prowadził; idšc nie odwracały się.
13 W rodku pomiędzy tymi istotami żyjšcymi pojawiły się jakby żarzšce się w ogniu węgle, podobne do pochodni, poruszajšce się między owymi istotami żyjšcymi. Ogień rzucał jasny blask i z ognia wychodziły błyskawice.
14 Istoty żyjšce biegały tam i z powrotem jak gdyby błyskawice.
15 Przypatrzyłem się tym istotom żyjšcym, a oto przy każdej z tych czterech istot żyjšcych znajdowało się na ziemi jedno koło.
16 Wyglšd tych kół i ich wykonanie odznaczały się połyskiem tarsziszu, a wszystkie cztery miały ten sam wyglšd i wydawało się, jakby były wykonane tak, że jedno koło było w drugim.
17 Mogły chodzić w czterech kierunkach; gdy za szły, nie odwracały się idšc.
18 Obręcz ich była ogromna; przypatrywałem się im i oto: obręcz u tych wszystkich czterech była pełna oczu [d] wokoło.
19 A gdy te istoty żyjšce się posuwały, także koła posuwały się razem z nimi, gdy za istoty podnosiły się z ziemi, podnosiły się również koła.
20 Dokšdkolwiek poruszał je duch, tam szły także koła; równoczenie podnosiły się z nimi, ponieważ duch życia [e] znajdował się w kołach.
21 Gdy się poruszały [te istoty], ruszały się i koła, a gdy przestawały, również i koła się zatrzymywały: gdy one podnosiły się z ziemi, koła podnosiły się również, ponieważ duch życia znajdował się w kołach.
22 Nad głowami tych istot żyjšcych [f] było co jakby sklepienie niebieskie, jakby kryształ lnišcy, rozpostarty ponad ich głowami, ku górze.
23 Pod sklepieniem skrzydła ich były wzniesione, jedno obok drugiego; każde miało ich po dwa, którymi pokrywały swoje tułowie.
24 Gdy szły, słyszałem poszum ich skrzydeł jak szum wielu wód, jak głos Wszechmogšcego [g], odgłos ogłuszajšcy jak zgiełk obozu żołnierskiego; natomiast gdy stały, skrzydła miały opuszczone.
25 Nad sklepieniem które było nad ich głowami, rozlegał się głos; gdy stały, skrzydła miały opuszczone.
26 Ponad sklepieniem, które było nad ich głowami, było co, o miało wyglšd szafiru, a miało kształt tronu, a na nim jakby zarys postaci człowieka.
27 Następnie widziałem co jakby połysk stopu złota ze srebrem, który wyglšdał jak ogień wokół niego. Ku górze od tego, co wyglšdało jak biodra, i w dół od tego, co wyglšdało jak biodra, widziałem co, co wyglšdało jak ogień, a wokół niego promieniował blask.
28 Jak pojawienie się tęczy na obłokach w dzień deszczowy, tak przedstawiał się ów blask dokoła. Taki był widok tego, co było podobne do chwały Pańskiej [h]. Oglšdałem jš. Następnie upadłem na twarz i usłyszałem głos Mówišcego.
|
|
|
więcej opisów znajdziecie w Hinduskich Wedach i Mahabharacie która opisuje Wojny Bogów itp itd .. aha .. wracajšc - wierzš w Reinkarancje . A więc Duchowo sš bardziej na Wyższym poziomie od Europejczyków , co za tym idzie .. ukazujš że Materia nie jest Celem Najwyższym , tylko dopełniaczem Zrozumienia samej Istoty życia jak i Celu z jakimi rodzimy się na tej Ziemi ! Ziemi która jest "Piekłem" ,w Biblii - a Niebo hym kazdy w nie patrzy , czyli naturalnie kierujšc swoje słowa - trafi Tam bez formy jakš przywdział do tego życia ( jednego z wielu ) . Wiecie co będzie najwyższym przejawem Technologii która pošłczy obie Sfery ? ? ? ? Będzie Otóz Wynalazek - wpierw Telegraf - telefon - Skok zrobie .. odtwarzacze video - Tv Satelitarne ----------- teraz na topie dvd , coraz mniejsze urzadzenia prznosne o wiekszej pojemnosci gromadzenia danych ---- Ludzkoć kroczy ku Stworzeniu Urzšdzenia które stanie się naturalnym przedmiotem tj. Tv , radio .. tym czym będzie --- Telefon najnowszej Generacji do kontaktowania sie z Drugš Stronš !!! .. owo urzšdzenie zrewolucjonizuje wówczas Cały wiat obalajšc Strach przed mierciš .. następnie Wycieczki w Przeszłoć , bez możliwoci ingerencji w niš ! podróze będš przypominać Astralne wędrówki w specjalnych Pojazdach stworzonych na tego typu atrakcje . Szkoły zniknš .. tj. jak dzi znamy.itd .. skšd to wiem Hym.. z Obserwacji niewiadomych wzorców jakie odsłania rzeczywistoć . Na ile słuszne , nie wiem .. Czas odsłoni ! Ludzkš rzeczš jest Mylić się ! Ludzkš rzeczš mówić prawdę odrzucanš powszechnie !
Pozdrawiam
|
|
|
Jonson jest taka ksiega w ST ktorej autorem jest Hiob. Tam wlasnie jest opis tego co ujrzal
|
|
|
Konkurs
Pytanie Konkursowe:
Co Widział Ezechiel ???
A. UFO
B. USO
C. UCHO
Wylij MMSa na nr. 0-700-666-666
Koszt wysłania MMSa naliczany jest z góry ryczałtowo 1099,-
Cena nie zawiera podatku VAT
|
|
|
http://www.racjonalista.pl/kk.php/s,1010
sorki:-) tam zamiast Hiob ma byc oczywiscie Ezechiel:-)))))
|
|
|
Janson-tu masz odemnie Biblie na urodziny ,bedziesz mögl czasem zagladac:-) otwarlem ci juz na tej stronie opisu Ezachiela.milej lekturki,narka.
http://www.biblegateway.com/passage/?book_id=33&chapter=1&version=12
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 17 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |