|
|
"Piszę w duchu posłuszeństwa Tobie, mój Boże, który mi to nakazujesz, poprzezJego Ekscelencję Czcigodnego Biskupa Leirii i Twoją i moją Najświętszą Matkę.Po dwóch częściach, które już przedstawiłam, zobaczyliśmy po lewej stronie Naszej Pani nieco wyżej Anioła trzymającego w lewej ręce ognisty miecz;iskrząc się wyrzucał języki ognia, które zdawało sie, że podpalą świat; alegasły one w zetknięciu z blaskiem, jaki promieniował z prawej ręki Naszej Pani w jego kierunku; Anioł wskazując prawą ręką ziemię powiedział mocnym głosem:"pokuta, pokuta, pokuta!" I zobaczyliśmy w nieogarnionym świetle, którym jestBóg: "coś podobnego do tego, jak widzi się osoby w zwierciadle, kiedyprzechodzą przed nim" Biskupa odzianego w Biel "mieliśmy przeczucie, że jest to Ojciec Święty". Wielu innych Biskupów, Kapłanów, zakonników i zakonnic wchodzących na stromą górę, na której szczycie znajdował się wielki Krzyżzbity z nieociosanych belek jak gdyby z drzewa korkowego pokrytego korą;Ojciec Święty, zanim tam dotarł, przeszedł przez wielkie miasto w połowie
zrujnowane i na poły drżący, chwiejnym krokiem, udręczony bólem i cierpieniem,szedł modląc się za dusze martwych ludzi, których ciała napotykał na swejdrodze; doszedłszy do szczytu góry, klęcząc u stóp wielkiego Krzyża, zostałzabity przez grupę żołnierzy, którzy kilka razy ugodzili go pociskami z bronipalnej i strzałami z łuku i w ten sam sposób zginęli jeden po drugim inni
Biskupi Kapłani, zakonnicy i zakonnice oraz wiele osób świeckich, mężczyzn i
kobiet różnych klas i pozycji. Pod dwoma ramionami Krzyża były dwa Anioły,
każdy trzymający w ręce konewkę z kryształu, do których zbierali Męczenników i
nią skrapiali dusze zbliżające się do Boga."
Kosciol oglosil, ze odnosi sie to do zamachu na Jana Pawla II. Mi to jednak
zupelnie nie pasuje. Powiem wiecej, to mocna nadinterpretacja narzucona z
premedytacja przez kosciol po to tylko, bysmy juz sprawe zostawili i nie
doszukuwali sie w niej niczego innego. A powinnismy, bo tekst tej przepowiedniidealnie koresponduje z zapowiedzia konca katolicyzmu (Sw Malachiasz czy Nostradamus). Jeszcze tylko dwochpapiezy nas czeka, a ostatni zginie razem z wiecznym miastem. Pewniezastrzelony przez zolnierzy i przebity strzala... A na imie mu bedzie Piotr.
Zanim to jednak nastapi, przepowiednie glosza, swoj pontyfikat bedzie mial
papiez najprawdopodobniej z Ameryki Lacinskiej (galazka oliwna) - byc moze
bedzie to kardynal z Hondurasu, ktory juz dzis znany jest ze swojej otwartosci
na dialog miedzy religiami. Zgodnie z przepowiedniami moze on nawet probowacdogadac sie z ruchami New Age a wiec rosnacymi w sile zbiorowosciamiwierzacymi w zjawiska paranormalne. A gdy jeszcze zalozyc, ze wprzepowiedniach pojawia sie czarnoskory papiez, wyglada na to, ze ostatni nimbedzie. A ze, ma dlugo panowac, to zapomnijcie juz o nigeryjskim kardynale...
|