Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Następny Papież
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 13

http://www.chiesainrete.it/fatebenefratelli/images/Cardinale+dM.jpg

Jo, ten w bialym fartuchu chyba :o) a ja tobie .,/ (tak w nawiasie ladne imie) mowie ze Ratzinger bedzie :o))

Dobra obstawiamy zaklady. Stawiam piwo jak sie sprawdzi :)

Spoko:oD

ja stawiamm,że nowym papieżem będzie ktos z Włoch,ale bedzie panował bardzo krótko,przy nim religia bardzo sie zmieni,a po nim bedzie murzyn i nastąpi koniec... [%sig%]

a ja mysle na odwrót do Satine. Czyli teraz pan z Nigerii, a po nim rzymianin który rozbije vatykan i koniec.

tylko kaplan wierny z kuby lub brazyli może podołać wyzwaniom 3 tyśiaclecia

Ratzinger, ale to Inkwizytor..... :)

Ale to u nich norma remigius :o) czas wrocic do korzeni...tylko tym razem sprzeciw bedzie wiekszy :o)) czarownice i czarownicy sie nie poddadza :o))

ja juz nie wiem co o tym myslec?????jedni mowia tak a inni inaczej!!!!!!zdecydujcie sie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ja wiem ze ma byc 2 papiezy i finito

1. Czarny 2. Włoch

"Św. Malachiasz w swoich wizjach ujrzał również papieży, którzy nadejdą po Papieżu Słońca. H Następcą Jana Pawła II ma być Papież Gałązka Oliwna (De gloria olivae - chwała drzewa oliwnego). Przez cały swój pontyfikat będzie on próbował przyciągnąć do Kościoła tych ludzi, którzy, zagubieni w stechnicyzowanym świecie, szukać będą nowych przewodników duchowych. Największym konkurentem katolicyzmu będzie filozofia New Age. Wiara ludzi w zjawiska paranormalne, w duchy, istoty nie z tej ziemi, telepatię i reinkarnację będzie się szerzyć niczym pożar w suchym stepie. Nie widząc wyjścia, Papież Gałązka Oliwna będzie się starał połączyć wiarę chrześcijańską z systemem filozoficzno-religijnym New Age, by w ten sposób ocalić wpływy Kościoła. Na próżno. * Ostatni papież - Piotr Rzymski (Pietro Romano) - będzie działał w czasach, które w pewien sposób będą powtórzeniem czasów pierwszego Piotra - Piotra Apostoła. Jak i on - będzie czarnoskóry, jak i on - będzie świadkiem prześladowań chrześcijan. Wizje św. Malachiasza w przedziwny sposób pasują do przepowiedni Sybilli, Jana Bosco oraz Nostradamusa. Jasnowidze ci opowiadali także o wojnach chrześcijańsko-muzułmańskich; o Antychryście, który, niczym Czyngis-chan, ma nadejść na czele milionowej armii z równin Azji i puścić Europę z dymem... A potem nastąpi epoka światła i dobroci - Era Wodnika..." Galazka oliwna - ja to kojarze z Ameryka Lacinska, a idealnie pasuje do tego opisu kardynal z Hondurasu. Ostatnim papiezem ma byc Piotr Rzymianin, z jednej strony sugeruje to, ze byc moze bedzie Wlochem, ale z drugiej w wielu przepowiedniach pojawia sie czarnoskory papiez. Moze wiec ostatni bedzie wlasnie czarnoskorym. A ostatni odejdzie z Rzymem w 2025 roku...

To Dionigi Tettamanzi http://www.collevalenza.it/riviste/2004/Riv0604/Tettamanzi.jpg
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 13
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.