| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Trzęsienie ziemi w Indonezji | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 20 |
|
Co sądzicie o kolejnym poważnym trzęsieniu ziemi w Indonezji?Dla mnie to wielki zbieg okoliczności,poprzednie trzęsienie było w Boże Narodzenie a teraz to w Wielkanoc.A może rzeczywiście Orion will come??
[%sig%]
|
|
|
A jednak prof. Pająk miał rację! Przewidział to wydarzenie już spory kawałek czasu temu. A winni są oczywiście temu wszystkiemu ci wredni pasożyci z UFO!
Więcej informacji na http://www.jan-pajak.com/day26_pl.htm
|
|
|
No...cos czuje ze chyba naprawde sie zaczyna....8.2 w skali Richtera na wybrzerzu Sumatry...znow....niech swiatlosc ma nas w opiece.
Pozdrawiam przyjaciele
|
|
|
Wlasnie patrze na CNN...wszyscy w szoku, ewakuuja sie z brzegow i czekaja i wysluchuja czy tsunami nadchodzi...za 2-3 godziny sie okaze. Pomozmy im przyjaciele...
|
|
|
nadchodzi koniec świata... 1 fala była, 2 nadejdzie... pozostałą tylko 1... podwójnie błogosławieony sie nie pojawił...
|
|
|
Wypelniaja sie proroctwa prorokow! Zapamietacie te slowa: zbliza sie wielka lekcja dla ludzkosci! Bog jako wszystkosc daje nam znaki, abysmy mogli sie jeszcze nawrocic, pojsc inna sciezka zycia... Jesli nie zwrocimy uwagi na jego upomnienia w postaci znakow, nadejdzie wielki dzien gniewu sprawiedliwego, ktory bedzie lekcja dla kazdej duszy! Strzezcie sie, bowiem dzien ten jest bardzo bliski... tak bliski, ze nie macie o tym pojecia, nadejdzie tak szybko, ze bedzie juz za pozno. Zyjmy miloscia, przeciez ona zla nie powoduje, jest bowiem przyjemnoscia tego swiata. Zapamietajcie te slowa: trzesienia ziemi beda jeszcze w tym rajonie nawiedzac stopniowo, przyjdzie i wiekszy wstrzas. Ziemia zacznie pokazywac swoja sile i w innych miejscach... dazy bowiem ona do wyrownania. Zapamietacie te slowa i strzezcie ich: przyjda i inne kataklizmy, gdy latem wstaniemy zobaczymy snieg, a okna nasze mrozem beda lapac kazde cialo. Przyjdzie i taki dzien niebawem, ze nierownosc wzbudzi klimat i srodowisko do obrony, by znow sie zharmonizowac... Takie sa bowiem koleje losu ludzi na tej planecie jesli nie wysluchaja Boga. Przyjdzie i dzien... ktory oznajmi nam moc kosmosu, ktora od Boga pochodzic bedzie... to juz niebawem. Nawracajcie sie, kroczcie sciezka milosci, kto bowiem miloscia i dla niej zyje spelnia wszystkie przykazania dane Mojzeszowi. Prosze was z serca, badzcie uczynni i kochajcie brata swego, szanujcie sie, badzcie sprawiedliwi, nawet gdy inni was karca za to. Nagroda na was czeka w Krolestwie Niebieskim, ktore jest nie z tego swiata, bowiem te swiat konczy sie, a zacznie nowy. Kto chcesz przejsc dalej, chce zyc, gdzie wieczne istnienie trwa, niechaj wypelnia moja prosbe!
Nie jestem prorokiem, nie jestem sluga zła, nie jestem wyslannikiem, wedrowca. Jestem zwyklym czlowiekiem, ktory ma to cialo co Ty bracie i te sama dusze co Ty. Niczym sie nie wyrozniam, tylko kocham wszystko! Mam oczy i patrze. Mam uszy wiec slucham, mam rozum wiec mysle, mam wybraznie wiec moge to zjednoczyc. Wiem, ze i przyjda tu tacy co beda mnie karcic, bo jestem tego swiadomy. Jednak w wierze, mocy woli swojego ducha, milosci i nadziei lezy zrozumienie moich slow, ktore z serca plyna dla was kochani. Bierz do serca nauke Chrystusowa i z nia przechodz przez zycie, bowiem nie jest wazne ile w nim osciagniesz lecz jak przez nie przejdziesz... Kto czyta te slowa, ten ma dobre serce, kto zrozumie te slowa, ten pochwycil nauke Chrystusowa, kto wierzy i z tym zyje... ten zyc bedzie wiecznie i umilowany zostanie przez Boga!
Pozdrawiam!
|
|
|
<tłucze głową o monitor> AHAHAHAHAHAHA
|
|
|
Aj ty kurne Legion jestes zadziorny :P No ale bylo nie bylo, znow musze sie zgodzic :D
|
|
|
Bracie... nie palam nienawiscia do ciebie. Szukasz czegos czego nie ma. Przyjemnosc jest grzechem? Co jesli uwazam ze moje istnienie i innych jest przyjemnoscia? Czyzbym zyl w grzechu, czyzby zycie jest grzechem przez to ze jest piekne i przyjemne? Ja pokladam wiare w slowach Jezusa Chrystusa, ty pokladasz wiare we wlasnych spostrzezeniach - oto rozniaca, ktora usilnie chcesz przedstawic. Niechaj bedzie po twojej mysli, jesli ci z nia lzej, lepiej, przyjemniej? Co chcesz udowodnic mi, skoro ja dowodu nie potrzebuje? Bracie... Bog jest niepojety, bowiem zeby go pojac sam musialbys byc na jego miejscu. Sam Jezus powiedzial, ze Krolestwo Jego jest nie z tego swiata (tak zapisane jest w Pismie Swietym). Zatem dlaczego wykluczasz istnienie innych swiatow, a Boga zaczepiles tylko jako Pan wszystkosci, a wszystkosc jako jeden swiat?
Jesli chodzi o milosc to mam na mysli tylko i wylacznie stan ducha, ktory jest przekierowany na druga istote zawierajaca sie w przestrzeni.
Powiedzialem, kto chce ZYC - jeszcze raz powtarzam zyc - wiecznie, ten uczyni wedlug mojej prosby. Dusza jest niesmiertelna, lecz gdy dusza nagromadzi zbyt wiele negatywnej energii (co mozna nazwac grzechem) lub wyzbedzie sie energii zycia, ktora jest milosc, ona sama zadecyduje i popadnie w otchlan, ktora jest wieczna pustka, brakiem zrozumienia, brakiem akceptacji zycia, brakiem akceptacji milosci, brakiem akceptacji Boga. To czlowiek sam decyduje o sobie... mi pozostaje tylko pokazac kierunek, bowiem na wole drugiej istoty nie moge wplynac.
Czego sie doszukujesz Legion i kim jestes?
Poza tym, dlaczego wysmiewasz sie ze slow plynac z serca?
Co jest twoja wartoscia zycia?
Nie musisz tu odpowiadac, te odpowiedzi sa dla ciebie.
Pozdrawiam przyjacielu.
|
|
|
No nie....i znow dobry tekst. Ja uwazam ze nie ma co na siebie jechac tylko dzielic sie madrosciami, analizowac je i wyciagac z tego wnioski, podobienstwa i to co najlepsze. W kazdym z postow jest prawda Bracia..i ja tylko wyciagam to co najlepsze. Jak tylko mnie natchnie, zaraz tez to napisze. A wiec dyskutujmy dalej, bez zadnych epitetow, docinek itp. poprostu dzielmy sie madroscia, tym co wiemy przyjaciele.
Bywajcie w swietle!
|
|
|
Adams - oto madrosc padla z Twoich ust. Uklon w Twoja strone przyjacielu!
|
|
|
I na wzajem Arkadiush...w tych ciezkich dla ludzkosci czasach powinnismy sie jednoczyc...tylko wtedy mamy sile, razem! Przed chwila skonczylem krotka medytacje....czuje sie lekko...
Pozdrawiam Ciebie i was przyjaciele!
|
|
|
Włącze się do dyskusji. Arkadiush, ale jak to jest? Bóg nas kocha, odpuści nam wszystkie grzechy jak z głębi serca mu zawierzymy, uchroni nas od zła i szatana tylko za jaką cenę nas tak kocha?? Nie kradnij (wypas sprawa masz za free fajne rzeczy albo sztos), nie cudzołóż (no comment :D), nie pij, nie ćpaj i wogule wszystko na NIE, czyli za to że będziesz cnotką i nie użyjesz sobie nic z życia czeka cię wieczny błogostan w raju - tylko co to jest?? Co będziesz wieczność baranki wypasał, czy jak?? A co w zamian masz od Szatana chcesz sobie ukraść, nie ma sprawy nawet ci wystawi ofiare i stanie na czatach, pomoże uwieść sexowną żonkę sąsiada, chcesz się odurzyć - nawet załatwi towar, czyli Szatan naprawde kocha ludzi bo nie dosyć że im na wszystko pozwala to jeszcze nie ma o nic żalu za nic nie rozlicza, no i najważniejsze NIE ZABIJA LUDZI, a bogu jak się raz nie spodobali to ich potopił, albo spalił (sodoma i gomora), teraz też coś kombinuje według Arkadiusha - no i kto jest lepszy??
Takie obiektywne poruwnanie, nie żebym był antychrystem jakimś, ale za bardzo wielofunkcyjny ten bóg jest: sprawiedliwy, miłosierny, czasem wpada w szał, jezus znowu woli porzucić na pastwe losu 99 pobożnych, w zamian za możliwość nawrucenia 1 grzesznika, a no i obiecanki cacanki o tym raju całym - dla każdego coś miłego, ewentualnie ten bóg ma shizofremie. A Szatanek? Od księgi rodzaju po Apokalipse taki sam, niezmienny ZŁY (a że Ziemia ocieka złem to pasuje do nas jak ulał).
|
|
|
szuineg - na samym poczatku Pisma Swietego jest powiedziane: ... i poznal teraz czlowiek dobro i zlo, i stal sie taki jak My! Aby stac sie niesmiertelnym, nalezy stac sie smiertelnikiem i umrzec, aby stac sie nieskonczonym musimy stac sie skonczonymi - takie bowiem prawo tego swiata. Interpretacje tych slow pozostawiam Tobie.
|
|
|
" DZIS O 22.30 MLODZIEZ MODLI SIE O ZDROWIE I SILY DLA JANA PAWLA II WLACZ SIE ODMOW DZIESIATKE ROZANCA.PRZEKAZ TO DALEJ 5 OSOBOM-POWAZNIE ZROB TO! " -TO JEST SMS PRZESLI GO BO MOZE DZIEKI NIEMU PAPIEZ BEDZIE ZYL DLUZEJ. PROSZE ZROB TO DLA PAPIEZA DLA SIEBIE I DLA INNYCH!!!
|
|
|
Legion - bowiem kazdy, kto chce szukac znajdzie. Ja nie jestem prorokiem, mesjaszem, ktoremu zostala ofiarowana madrosc od Boga. Szukalem i znalazlem, a tego nie mozna opisac slowami, to nalezy pochwycic. Ukazuje tylko droge do zrozumienia... kto szuka, zacznie od Pisma Swietego, a wnet wszystko staje sie jasne i zrozumiale, pod warunkiem, ze czlowiek wierzy!
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 20 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |