Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Kalendarz Majów
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 18

Mam Prośbę przetłumaczyłem wyniki dot. daty ur. wdł.Kalendarza i dalej nie wiem co to oznacza . Czy mogę liczyć na Waszą pomoc w objaśnieniu b.proszę : n/w wyniki - Maja Oracle Żółty Rythmic Human Czerwony Eastern Castle Turning Ziemia rodzina - Core Clan - Truth Organizuję w porządku by wpłynąć Zachowująca równowagę mądrość Przypieczętowuję proces wolnej woli Z tonem rythmic równości Jestem skierowany przez moją własną władzę podwojoną Czerwiec 29 196 0 Ton 6 Rythmic Pieczęć Day, Destiny Żółty Human (EB) Influences i podkreśla Free Will. Pieczęć dnia jest podstawą przeznaczenia życia, z władzą słonecznego plemienia. Spokrewnionego 32 z 260 dnia cyklu(20 wavespells 13 tonów). Ton dnia Ton 6 Rythmic, twórcza władza, by Organize Equality,działanie Balance. Codzienna medytacja - Administer Challenge. Przewodnik Day, wykonując Outcome Żółty Human (EB) Influences i podkreśla Free Will. Pieczęć dla Guide dnia poprawia Outcome wczytywania wyroczni. Antypoda Day, Challenging skupienia Biały Wind (IK) Communicates i Spirit empasizes. Pieczęć dla Anitpode dnia poprawia wyrocznię czytającą z Wyzywając władzę (wzmacniając pamięć, rekonstrukcję). Galaktyczny - Occult ton dnia Okultystyczny Day, Hidden władzy Czerwony Moon (MULAC) Purifies i podkreśla Universal Water. Pieczęć dla Occult dnia poprawia wyrocznię czytającą z Hidden władzą ( niespodziewany). Analogowy Day, podobne Minded władzy Niebieski Hand (MANIK) Knows i podkreśla Accomplishment (uzdrawia). Pieczęć dla Analog dnia poprawia wyrocznię czytającą z Like - Minded władza (galaktyczna - słoneczna planetarna władza). Ton jeden początki Wavespell Ton 1 Magnetic, twórcza władza, by Unify Purpose,działanie Attraction Ton 1 Magnetic Pieczęć dla Wavespell Niebieski Hand (MANIK) Knows i podkreśla Accomplishment (uzdrawia). Pieczęć dla Wavespell ustawia nacisk trzynastu dnia, trzynastu tonu cykl. Ton Year Ton 6 Rythmic, twórcza władza, by Organize Equality,działanie Balance Ton 6 Rythmic Pieczęć, Year, Destiny Biały Wizard (IX) Enchants i podkreśla Timelessness. Pieczęć roku jest podstawą przeznaczenia życia, z władzą słonecznego plemię. Klucz wyroczni Ton Przewodnik Antypoda Solar SealAnalog Okultystyczny Pieczęci obracają się w dwadzieścia dnia cyklu. Pieczęci są zawsze tym samym kolorem. Tony obracają się w trzynaście dnia cyklu.

ok Sergio. Postaram się w skrócie: Twój kin urodzeniowy to Żółty Rytmiczny Człowiek (inaczej Człowiek 6) motto: "Z pomocą wolnej woli równoważę dziś bieguny sprzeczności w moim zachowaniu. Spokój i równowaga wewnętrzna są warunkiem sukcesów. Tylko z pozycji środka, mogę poznać moje zalety. Dziś dokonam wyboru, czy chcę walczyć mieczem, czy miłością. Od dziś żyję świadomie, patrząc oczami środka. Z pomocą siły miłości bezboleśnie opuszczam stare karmiczne światy" Czyli to dotyczy Twojej osoby, taki drogowskaz. Twój Przewodnik, czyli inaczej aniol stróż albo opiekun duchowy - to też Człowiek 6, czyli ten sam kin co Twój urodzeniowy i to samo motto. Twój Partner analogiczny, czyli Twoja bratnia dusza, z którą wiele Cię łączy - to Niebieska Rytmiczna Ręka (albo Ręka 6) motto : "Dzisiejszy dzień jest balsamem kojącym ból rozłąki. Dziś dostanę wsparcie z zewnątrz – nie wiem jeszcze, skąd i od kogo. Mój wewnętrzny lekarz wie, co mnie najbardziej boli. Dziś odzyskam równowagę, będę działać zdecydowanie, konkretnie, nie poczuję się czegoś niegodnym. Stres i napięcia dają mi sposobność odkrycia niewykorzystanych dotąd możliwości. Praca i aktywność dają mi poczucie spełnienia" Twój partner antypodalny, czyli Twoje przeciwieństwo to Biały Rytmiczny Wiatr (Wiatr 6) motto: "Dziś wkracza do mojego domu "najwyższy organ kontroli". Dziś siła Ducha wygładzi wszystkie nierówności i wskaże mi złoty środek. Dziś żyję TU-I-TERAZ. Nie żałuję tego, co minęło i nie oczekuję niczego od przyszłości. Niech się dzieje! Tak osiąga się spokój wewnętrzny." No i Twój partner okultystyczny, który dba o to, żeby Ci w życiu nie zabrakło różnych niespodzianek, to Czerwony Galaktyczny Księżyc (albo inaczej Księżyc 8) i jego motto: "Dziś wydobywam na powierzchnię moje ciche zamiary i zastanawiam się, jak wdrożyć je do życia. Dziś jestem gotów przyjąć każdą pomoc, jak również podzielić się z innymi swoją wiedzą. Dziś biorę w karby moje Ego, akceptuję wolę innych i nikogo do niczego nie przymuszam. Każdy ma swoją drogę, także nasze dzieci. Dziś koncentruję się na moim własnym życiu i nie mieszam się do życia innych." W każdym dniu płynie inna energia, jest inny kin. W sumie mamy 260 kinów. Kalendarz Majów to kombinacja 20 pieczęci i 13 tonów (w sumie 260 kinów) Szczególną uwage zwracaj na dni, w których jest jeden z w/w kinów, łacznie z Twoim. Te wszystkie informacje w powiązaniu z Twoim życiem mogą być dla Ciebie jakąś wskazówką i tego Ci zyczę. Polecam też serię książek Hanny Kotwickiej o kalendarzu Majów "Ja jestem innym Ty". Są dostępne na kippinie.

Wielkie dzięki Orle

e jak to zdobyc?

Haghi - tutaj stronka do obliczania swojego kinu w kal. Majów: http://www.starroot.com/cgi/daycalc.pl A tutaj książki H.Kotwickiej (wymaga logowania): http://www.kippin.focus-x.org/ Pozdrawiam

dzieki, zobacze czy sobie z tym poradze

Poradzisz, dla chcącego nic trudnego ;)

Tone 5 Overtone Seal of the Day, Destiny Yellow Warrior (CIB) Questions and emphasizes Intelligence. The seal of the day is the basis of life destiny, with power of the solar tribe. Kin 96 of 260 day cycle(20 wavespells of 13 tones). -------------------------------------------------------------------------------- Tone of the day Tone 5 Overtone, creative power to Empower Radiance,action of Command. Daily meditation- Gather Resources. -------------------------------------------------------------------------------- Guide of the Day, effecting Outcome Yellow Seed (KAN) Targets and emphsizes Flowering (ideas). The seal for the Guide of the day enhances the oracle reading in Outcome. -------------------------------------------------------------------------------- Antipode of the Day, the Challenging focus White World-Bridger(CIMI) Equalizes and emphasizes Death (span dimensions). The seal for the Anitpode of the day enhances the oracle reading with Challenging power (strengthening memory, reconstruction). -------------------------------------------------------------------------------- Solar - Occult tone of the day Occult of the Day, the Hidden power Red Serpent (CHICCHAN) Survives and emphasizes Life-force (instinct). The seal for the Occult of the day enhances the oracle reading with Hidden power (the unexpected). -------------------------------------------------------------------------------- Analog of the Day, the Like-Minded power Blue Night (AKBAL) Dreams and emphasizes Abundance. The seal for the Analog of the day enhances the oracle reading with Like-Minded power (galactic-solar planetary power). -------------------------------------------------------------------------------- Tone one starts the Wavespell Tone 1 Magnetic, creative power to Unify Purpose,action of Attraction -------------------------------------------------------------------------------- Tone 1 Magnetic Seal for Wavespell Yellow Human (EB) Influences and emphasizes Free Will. The seal for the Wavespell sets the emphasis of the thirteen day, thirteen tone cycle. -------------------------------------------------------------------------------- Tone of the Year Tone 2 Lunar, creative power to Polarize Challenge,action of Stabilizing -------------------------------------------------------------------------------- Tone 2 Lunar Seal of the Year, Destiny Yellow Seed (KAN) Targets and emphsizes Flowering (ideas). The seal of the year is the basis of life destiny, with the power of the solar tribe. Plizz help me kto sie na tym zna niech mi wyjasni oki???

nic z tego nie czaje a znam ang:-)

[quote]Magnetic - Tone of the day Tone 1 Magnetic Seal of the Day, Destiny Blue Hand (MANIK) Knows and emphasizes Accomplishment (heals). The seal of the day is the basis of life destiny, with power of the solar tribe. Kin 27 of 260 day cycle(20 wavespells of 13 tones). ------------------------------------------------------------------------------------------------- Magnetic - Tone of the day Tone of the day Tone 1 Magnetic, creative power to Unify Purpose,action of Attraction. Daily meditation- What is this wavespell's Goal? ------------------------------------------------------------------------------------------------- Guide of the Day, effecting Outcome Blue Hand (MANIK) Knows and emphasizes Accomplishment (heals). The seal for the Guide of the day enhances the oracle reading in Outcome. ------------------------------------------------------------------------------------------------- Antipode of the Day, the Challenging focus Red Earth (CABAN) Evolves and emphasizes Navigation. The seal for the Anitpode of the day enhances the oracle reading with Challenging power (strengthening memory, reconstruction). ------------------------------------------------------------------------------------------------- Cosmic - Occult tone of the day Cosmic - Occult tone of the day Occult of the Day, the Hidden power White Wizard White Wizard (IX) Enchants and emphasizes Timelessness. The seal for the Occult of the day enhances the oracle reading with Hidden power (the unexpected). ------------------------------------------------------------------------------------------------- Analog of the Day, the Like-Minded power Yellow Human (EB) Influences and emphasizes Free Will. The seal for the Analog of the day enhances the oracle reading with Like-Minded power (galactic-solar planetary power). ------------------------------------------------------------------------------------------------- Tone one starts the Wavespell Tone 1 Magnetic, creative power to Unify Purpose,action of Attraction ------------------------------------------------------------------------------------------------- Tone 1 Magnetic Magnetic - First tone of the wavespell Seal for Wavespell Blue Hand (MANIK) Knows and emphasizes Accomplishment (heals). The seal for the Wavespell sets the emphasis of the thirteen day, thirteen tone cycle. ------------------------------------------------------------------------------------------------- Tone 12 Crystal Crystal - Tone of the year Seal of the Year, Destiny Red Moon (MULAC) Purifies and emphasizes Universal Water. The seal of the year is the basis of life destiny, with the power of the solar tribe. ------------------------------------------------------------------------------------------------- czyli?????

Ludzie...naprawdę wszystko i jeszcze więcej do tego znajdziecie w książkach Hanny Kotwickiej z serii "Ja jestem innym Ty" :) Link podałem wyżej. Pozdrawiam

Hej! Ostanio, po raz pierwszy w życiu usłyszałam o kalendarzu Majów. Dowiedziałam się także, iż data urodzenia przypisuje każdemu z nas jakieœ "imię" cechujšce nasze wewnętrzne "ja". Powiedziano mi, że jestem w tym kalendarzu 'Niebieskš Rękš', ale tak naprawde nie wiem co to oznacza, i czy powinnam robić coœ w tym kierunku aby rowijać swoje umiejętnoœci? Chciałabym się dowiedzieć czegoœ wiecej na ten temat i co oznacza tajemnicza 'niebieska ręka'? Dzieki goršce z góry;)

Hej mala :) Niebieska Ręka w Kalendarzu Majów to wiedza, uzdrowienie, aktywnoœć...szczególnie silnie wnosi w życie energie transformacji i przemian. Osoby z tš pieczęciš majš często aktywny i interesujšcy żywot, liczy się dla nich bardziej czyn niż teoria ;) Po prostu tacy ludzie muszš czuć ruch, muszš coœ robić, działać, być aktywnymi. Wiem coœ o tym, bo znam parę osób z tš pieczęciš i to ich dokładnie dotyczy :) Nie wiem, jak w Twoim przypadku, ale myœlę, że sama to wiesz najlepiej ;) Cechuje Niebieskš Rękę także wielka ciekawoœć i głód wiedzy. Poza tym twardo stšpa po ziemi (co nie znaczy że czasem nie może trzymać głowy w chmurach ;)) A czy coœ powinnać robić w tym kierunku, aby się rozwijać? Rób to co czujesz i uważasz za słuszne i aby nie szkodzić przy tym innym, a wszystko będzie ok ;) BšdŸ sobš :) Pozdrawiam

Dzięki bardzo:) fakt, jakbym słyszała kawałek opisu swojego życia... "aktywna, cišgle w ruchu, chęć doznania nowych wrażeń"..coœ w tym jest;) a powiedz czy masz moze jakieœ 'swoje' ulubione ksišżki, które bardziej zagłębiaja się w tajniki ludzkiego umysłu?:) Pozdrawiam

hmmm tajniki umysłu...mam wiele takich ksišżek, a wszystkie ulubione :) A tu prawdziwa skarbnica wiedzy o ludzkim umyœle: http://www.focus-x.org/ Na KiPPiNie znajdziesz na pewno coœ dla siebie. Polecam :)

z tego co tak wnioskuje to sporo wiesz na ten temat;-) chciałabym z Tobš porozmawiać kiedyœ, ale tak dłuzej i na różnorodne pytania, jeœli to możliwe. czy poza tš stronš można Cię jeszcze gdzieœ złapać, np na gg? Szukam kogoœ, może "nauczyciela" z którym mogłabym porozmawiać na różne egzystencjalne tematy...a właœciwie tak podebatować:) Czytałeœ może ksišżkę "Droga miłujšcego Pokój Wojownika"? Ona właœnie mnie zainspirowała do rozgryzienia tajemnic ludzkiego umysłu. Ta ksišżka naprawde zmienia spojrzenie na œwiat. Jeœli nie czytałeœ to goršco polecam!:) Pozdrawiam

dla zainteresowanych kalendarzem majów polecam strone http:/www.maya.pl

http://www.13moon.com/cosmic_seed.htm [%sig%]

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 18
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.