Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Koniec Tajemnic
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 15

Wśród pracowników wydawnictwa , które pierwsze wydało książkę Kod Leonarda da Vinci , panuje obawa o własne życie . Dwóch stylistów tekstowych podpisało prawdopodobnie tzw.list lojalności o zachowaniu w tajemnicy prac nad pierwowzorem tekstu Browna . Sam Dan Brown unika tematu co do wcześniejszej zapowiedzianej na -(I to jest ważne) - 11.03.2005 konferencji prasowej na kórej miał przekazać skąd uzyskał i wszedł w posiadanie kasety magnetofonowej zawierającej wypowiedzenie jednego zdania - przez mężczyznę nazywającym siebie strażnikiem Holonu .Wracając jednak do daty 11.03.2005 Dan Brown miał sie spotkać z dziennikarzami w asyście osobnika nazywanego Zakonnikiem Syjonu , który wyjawi światu wszystkie zagadki ludzkości . Jednoznacznie nie odwołano jeszcze spotkania lecz obecnie stoi ono pod znakiem zapytania . Jak wspomniałam wczeniej pracownicy wydawnictwa i sam D.Brown są poddani inwigilacji . Może zabrzmi to dość fantastycznie ale jestem zaniepokojona pow.faktem w związku z powyższym czuję się zobowiązana do przekazania i ujawnienia notatek mojego dziadka , który całe swoje życie poświęcił badaniom kodu 5757. Niektórzy sie zastanowia ,Niektórzy wyśmieją jednak postanowiłam to uczynić aby mić czyste sumienie .

Acha.... :)

- 1 - Rok 1666 Południowa Francja . Spotkanie przedstawicieli 14 zamożnych rodzin żydowskich . Obrady przeistoczyły się w powołanie Tajnego Stowarzyszenia pod nazwą Nadysz. Głównym celem stowarzyszenia było przeniknięcie do struktur monarchicznych rodów panujących Europy . Cel uświęca środki stał się metodą do uzyskania założenia .

No.... te informacje nalezaloby zweryfikowac.....Francja rzadzi faktycznie Mazarini, a on nie piescil sie ruchami tajnymi..... aczkolwiek, genialny Colbert, tworzy w tym czasie nowoczesny budzet.... Sprawdz to, dobrze? Zrodlo itd... Pozdrawiam....

- 2 - Ludwik XIV zostaje wdowcem Jednym z Dyrektorów nowo założonej Francuskiej Akademi Nauk zostaje Jakub Bone (prawdz.Telior żyd ) pod wpływem sewj kochanki Sary Job wprowadza na Akademii prace nad kodem 5757 min powołuje tzw.kierunek teologiczno-analizatorski. Wszystkie jednak prace przechodzą przez ręce Bone , który przekazuje Je Sarze Job . Organizacja Nadysz powołuje w tym miejscu pierwszą rezydenturę , która zapoczątkowywuje prace nad kodem 5757.

dod. do tematu Sprawa jest o tyle dziwna ,że z zapisków które będą w dalszej części ujawniane a dotyczą roku 2005 a w szczególności połowy marca i przełomu czerwca lipca wychodzi analogia z kalendarzem TZOLKIN i w tym miejscu prosze o uzupełnianie bądz komentowanie zagadnień przez osoby majace w tym temacie wiedzę . Za co dziekuje

koniec.. ja sie wypisuje z tego forum i mam zamiar o nim zapomieć - przekonaliście mnie.. miło mi sie z wami prowadziło polemiki i wogóle fajni z Was ludzie ale z głupotą nei wygram bo sam jeszcze zgłupieje. Czas na emeryture. [%sig%]

Czego sie obawiasz Dudi ? lub co Cie zdenerwowało ? Nie jestem szowinistką i nigdy nie byłam Ludzi nie rozgraniczam na ich rasę czy wyznanie , Interesuję się faktami .

Dudi, a może tak jakaś argumentacja. Czym poprzez swoją tezę o głupocie, którą to niby kierują się wypowiadający w tym wątku?

Dudi jeżeli jesteś akurat żydem mnie to nie przeszkadza Przeszkadza Mi natomiast ślepa wiara ludzi , którzy są głusi lub obojętni na fakty lub dowody historyczne nie zamierzam nikogo w ten sposób krzywdzić zapiski zostana opublikowane w inny sposób, przepraszam za tak radykalne stanowisko niektórych uczestników całą wine biore na Siebie Kiouchi

Kioichi> mam rozumieć, że nie opublikujesz tych zapisków tutaj ?? Jesli taka ejst Twa decyzja, proszę o przesłanie mi ich mailem.

remigius na koniec chciałabym ci tylko podpowiedzieć , że Mazzarini zmarł w 1661 Jestem troszkę zaskoczona ,że na wstępie został temat potraktowany i zaatakowany. W przypadku remigiusa akurat ślepym nabojem. Żegnam

Nie atakowalem Cie... Mazarini zmarl faktycznie w 1661, poprosilem tylko o blizsze dane..... Dlaczego? Bo w tym okresie mamy do czynienia z ruchami antymonarchistycznymi.... A wydaje sie, ze w tym czasie, trudniej byloby kontrolowac demokracje, niz Krola ..... Kombinuje sobie... PO CO ? Mogloby to miec zwiazek z reformami Colberta. tam Gdzie pieniadze, tam tez tajne zwiazki..... Potem nadchodzi tzw wiek swiatla, czyli Oswiecenie i ruchy "demokratyczne".... To oczywiscie nie wyjasnia DLACZEGO? ale pozwala umiejscowic zdarzenie.... Jak widzisz, to nie byl atak, to byla prosba, na ktora odpisalas, za co dziekuje.... Pozostaje pytanie o CEL..... Mazzarini byl nastepca kardynala R. i dopieszczal sluzby specjelne, wiec dlatego o Nim napisalem.... :) Pozdrawiam.... Acha..... Jaki mieli cel....? Zakon Syjonu mial strzec tajemnicy..... Robil to, Wiec gdzie byl problem?

Musze siegnac do Majow.... No dobrze, skoro opanowana zostala Akademia, ktora miala na celu szerzenie wolnej mysli, to zle? Kierowalbym sie raczej ku sferom finansowym.....

Strażnikiem Holonu ? Ciekawe, czy chodzi o Holon Majów...
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 15
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.