| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Koniec Tajemnic | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 15 |
|
Wśród pracowników wydawnictwa , które pierwsze wydało książkę Kod Leonarda da Vinci , panuje obawa o własne życie . Dwóch stylistów tekstowych podpisało prawdopodobnie tzw.list lojalności o zachowaniu w tajemnicy prac nad pierwowzorem tekstu Browna . Sam Dan Brown unika tematu co do wcześniejszej zapowiedzianej na -(I to jest ważne) - 11.03.2005 konferencji prasowej na kórej miał przekazać skąd uzyskał i wszedł w posiadanie kasety magnetofonowej zawierającej wypowiedzenie jednego zdania - przez mężczyznę nazywającym siebie strażnikiem Holonu .Wracając jednak do daty 11.03.2005 Dan Brown miał sie spotkać z dziennikarzami w asyście osobnika nazywanego Zakonnikiem Syjonu , który wyjawi światu wszystkie zagadki ludzkości . Jednoznacznie nie odwołano jeszcze spotkania lecz obecnie stoi ono pod znakiem zapytania . Jak wspomniałam wczeniej pracownicy wydawnictwa i sam D.Brown są poddani inwigilacji . Może zabrzmi to dość fantastycznie ale jestem zaniepokojona pow.faktem w związku z powyższym czuję się zobowiązana do przekazania i ujawnienia notatek mojego dziadka , który całe swoje życie poświęcił badaniom kodu 5757. Niektórzy sie zastanowia ,Niektórzy wyśmieją jednak postanowiłam to uczynić aby mić czyste sumienie .
|
|
|
- 1 -
Rok 1666 Południowa Francja .
Spotkanie przedstawicieli 14 zamożnych rodzin żydowskich .
Obrady przeistoczyły się w powołanie Tajnego Stowarzyszenia pod nazwą Nadysz.
Głównym celem stowarzyszenia było przeniknięcie do struktur monarchicznych rodów panujących Europy .
Cel uświęca środki stał się metodą do uzyskania założenia .
|
|
|
No.... te informacje nalezaloby zweryfikowac.....Francja rzadzi faktycznie Mazarini, a on nie piescil sie ruchami tajnymi..... aczkolwiek, genialny Colbert, tworzy w tym czasie nowoczesny budzet.... Sprawdz to, dobrze? Zrodlo itd...
Pozdrawiam....
|
|
|
- 2 -
Ludwik XIV zostaje wdowcem
Jednym z Dyrektorów nowo założonej Francuskiej Akademi Nauk zostaje Jakub Bone (prawdz.Telior żyd ) pod wpływem sewj kochanki Sary Job wprowadza na Akademii prace nad kodem 5757 min powołuje tzw.kierunek teologiczno-analizatorski. Wszystkie jednak prace przechodzą przez ręce Bone , który przekazuje Je Sarze Job .
Organizacja Nadysz powołuje w tym miejscu pierwszą rezydenturę , która zapoczątkowywuje prace nad kodem 5757.
|
|
|
dod. do tematu
Sprawa jest o tyle dziwna ,że z zapisków które będą w dalszej części ujawniane a dotyczą roku 2005 a w szczególności połowy marca i przełomu czerwca lipca wychodzi analogia z kalendarzem TZOLKIN i w tym miejscu prosze o uzupełnianie bądz komentowanie zagadnień przez osoby majace w tym temacie wiedzę . Za co dziekuje
|
|
|
koniec.. ja sie wypisuje z tego forum i mam zamiar o nim zapomieć - przekonaliście mnie.. miło mi sie z wami prowadziło polemiki i wogóle fajni z Was ludzie ale z głupotą nei wygram bo sam jeszcze zgłupieje. Czas na emeryture.
[%sig%]
|
|
|
Czego sie obawiasz Dudi ? lub co Cie zdenerwowało ?
Nie jestem szowinistką i nigdy nie byłam
Ludzi nie rozgraniczam na ich rasę czy wyznanie ,
Interesuję się faktami .
|
|
|
Dudi, a może tak jakaś argumentacja. Czym poprzez swoją tezę o głupocie, którą to niby kierują się wypowiadający w tym wątku?
|
|
|
Dudi jeżeli jesteś akurat żydem mnie to nie przeszkadza
Przeszkadza Mi natomiast ślepa wiara ludzi , którzy są głusi lub obojętni na fakty lub dowody historyczne nie zamierzam nikogo w ten sposób krzywdzić zapiski zostana opublikowane w inny sposób, przepraszam za tak radykalne stanowisko niektórych uczestników całą wine biore na Siebie
Kiouchi
|
|
|
Kioichi> mam rozumieć, że nie opublikujesz tych zapisków tutaj ?? Jesli taka ejst Twa decyzja, proszę o przesłanie mi ich mailem.
|
|
|
remigius na koniec chciałabym ci tylko podpowiedzieć , że Mazzarini zmarł w 1661
Jestem troszkę zaskoczona ,że na wstępie został temat potraktowany i zaatakowany. W przypadku remigiusa akurat ślepym nabojem.
Żegnam
|
|
|
Nie atakowalem Cie... Mazarini zmarl faktycznie w 1661, poprosilem tylko o blizsze dane..... Dlaczego? Bo w tym okresie mamy do czynienia z ruchami antymonarchistycznymi.... A wydaje sie, ze w tym czasie, trudniej byloby kontrolowac demokracje, niz Krola ..... Kombinuje sobie... PO CO ?
Mogloby to miec zwiazek z reformami Colberta. tam Gdzie pieniadze, tam tez tajne zwiazki.....
Potem nadchodzi tzw wiek swiatla, czyli Oswiecenie i ruchy "demokratyczne"....
To oczywiscie nie wyjasnia DLACZEGO? ale pozwala umiejscowic zdarzenie....
Jak widzisz, to nie byl atak, to byla prosba, na ktora odpisalas, za co dziekuje....
Pozostaje pytanie o CEL.....
Mazzarini byl nastepca kardynala R. i dopieszczal sluzby specjelne, wiec dlatego o Nim napisalem.... :)
Pozdrawiam....
Acha..... Jaki mieli cel....? Zakon Syjonu mial strzec tajemnicy..... Robil to, Wiec gdzie byl problem?
|
|
|
Musze siegnac do Majow....
No dobrze, skoro opanowana zostala Akademia, ktora miala na celu szerzenie wolnej mysli, to zle?
Kierowalbym sie raczej ku sferom finansowym.....
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 15 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |