Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Arka Noego
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 31

No tutaj można pogadać... Niewtajemniczonych odsyłam do tekstu Leto o Bogu.

Islamiści idą łeb w łeb z Katolikami, jeśli chodzi o pkrucieństwa fanatyzmu.

okrucieństwa

hmm... Najpierw ty Winter - nie jestem fanatykiem i skończmy ten temat. a teraz ty leto. Już Cię prosiłem o nie pisanie tego typu bzdur w które każdy rozsądny człowiek patrzący się bezstronnie nie uwierzy. A jeśli ktoś ma słaby charakter to jeszcze go przekonasz... Leto bzdura na bzdurze... 1. Że "testowanie" jest niby dowodem okrucieństwa? jeśli tak to wwzyscy nauczuciele i egzaminatorzy i profesorowie są bezdusznymi, tępymi gwałcicielami wszelkich praw i obyczajów. Bóg taki a nie inny sposób wybrał, a Abraham tak w Niego wierzył że był gotowy na wszystko - to świadczy tylko i wyłącznie na moją korzyść. 2. hmmm jakimi krawawymi?? Chodzi Ci o zwierzątka zabijane raz do roku??? Choroba, to Bóg wzamian za dary od niego uzyskane < przejście przez M. czerwone, manna, woda, życie > żąda aby mu oddawać tylko tyćkę czci. Trzeba wejść tutaj w mentalność uwczesnych ludz Leto. Jak niby ty sobie to wyobrażasz??? Wtedy panowała, może to złe określenie ale zwizualizujcie i przeróbie je sobie < uwazam Was za ludzi inteligentnych > A więc panowała "moda" na takowe ofiary. Wszyscy dookoła składali ofiary. Jeśliby izraelici tego nie robili no to ich religia bylaby wyśmiana i zniknęła pochłonięta przez wiry czasu i chaos. a poza tym i ludzie potrzebowali jakiegoś widomego znaku - właśnie ofiary, który spalałby ich wszystkich. Tak samo jak dzisiaj Msza Święta scala chrześcijan tak ich scalało składanie ofiar. 3. No a kogo miał karac??? Posłusznych mu?? Nie rozumiem o co ci chopdzi w tym stwierdzeniu i sądzę, że Ty też tego do końca nie rozumiesz... 4. Oczywiście. mniejsze zło... Ty przepraszam bardzo jakby atakowała Twoje dziecie cham i zaczynał gwałcić Twoją córkę, a na syna zamierzał się nożem nie strzeliłbyś do niego gdybyś miał pistolet w garści??? Ja starałbym się go nie zabić, ale kiedy zrobiłby to już 10 raz to bez whania rozwaliłbym draniowi łeb... Tak samo Bóg. Początkowo nie zabija tylko karze - a w końcu i Bóg stwierdził że jak kary nic nie pomagają to nic nie pomorze i już... Jak widzisz Twoje założenia sa tragicznie banalne do balenia. I tak jak o teorii dotyczącej płaskiej ziemi < o której nic nie wiem ale wyśmiewam > mogę się ylić, tak tutaj Twoje argumenty są bredzeniem pijanego idioty nienawidzacego Boga... i marzącego o zemście na nim < hmm... dla niedomyślnych ten idiota to sztan, który te ploty rozpuszcza perfidnie i żeruje na waszej naiwności > No sory Leto poszperaj w historii Rzymu i wtedy pogadamy. Od początku oganizacja Chrześcijan był tępiona i poniżana. A Apostołowie byli prześladowani - na co dowodem może być ich męczeńska śmierć... tutaj nie trzeba filozofów i historyków do znalezienia bredni i głupoty w tej wypowiedzi... każdylogicznie myślący człowiek, niewierzący też w Boga stwierdzi że Chrzescijana prześladowano i że nieraz musieli uciekac i ukrywac się z narażeniem własnego życia. A ja Tobie wepchnę do gardła te brednie... czy ja już nie wspominałem że kościół wcale nie był piękny i ładny??? nie ukrywajmy tego kosciół w pewnym okresie był instytucja zgniłą i zepsutą od środka i od zewnątrz. ale zauważ też że kościół przeszedł reformę i że już nie popełnia błędów z przeszłości... A jeśli popełnia to mi je wskarz... Wielu ludzi zginęło i "po tej i po tamatej stronie" ale bez przesady już nie giną "po tamtej" ale coraz więcej "po tej" stronie. nie wiem czy wiesz ale czytałem raport niemieckiej Agencji jakiejśtam dotyczący Chrześcijanstwa w XX w. Podumowali wszytsko i stwierdzili że za wiarę i swoje przekonania w XX w zginęło około 100 tysięcy < tak dobrze czytasz 1 000 000 > Chrześcijan. Tworzyli oni tez inne raporty które miałem okazję czytać... nie tylko dotyczące Chrzescijaństwa ale wszystkich religii świata. Nie wiem czy to jest prawda, ale może tak być patrząc na tragiczną historię I i II wojny świtowej w której tak wielu umarło za swoje przekonania. mnie ich wiara przekonuje... A skoro wy jesteście nieczułymi na ludzką krzywdę ludxmi no to trudno. Jeszcze raz apeluję o zaprzestanie pisania niesprawdzonych brednii o Bogu na tym forum

Ja też apeluję o zaprzestanie tego typu jałowych dyskusji, gdyż to jest wątek o Arce Noego.

To nie jest jałowa dyskusja tylko zaprzeczenie idiotycznym wręcz stierdzeniom. Ale ja też proponję powrót do Arki Noego... Bo taka dyskusja o Bogu jest po prostu żenująca dla Chrześcijan - sądzę ze dla niewierzących też... Ale dla katolików szczególnie, bo w niektorych miejscach jest obraźliwa... Pozdrawiam:)

No własnie to jak tam o Arce??? Możliwe teorie potopu??? Nie wiem - piszcie coś bo to ciekawy temat :) Pozdawiam :)

Dla mnie potop opisują dokładnie starosumer yjskie glinine tabliczki. Bogowie zesłali potop.

W karzdej religji ten opis jest podobny i zawsze potop zsyłają Bogowie (Bóg) czasem jako kara czasem skutek działań...

hmm... no w sumie racja... Ale nie mówmy o pozaziemskim pochodzeniu tylko podajmy teorią wyjaśniające potop. Pozdrawiam :)

Dobra Leto . Uznałem to za akcję odwetową za zagadanie wszystkich na Twoim wątku :] Przerwa w sprawach Arki.! Znalazłem bardzo ciekawe foto. Gdyby okazało się prawdziwe to byłby niezły odjazd!. Leto , Brat ciekawie się czyta Wasze rozmowy o Bogu, szczególnie z perspektywy Chrześcijanina Katolika. I nie narzekajcie tak na Brata. Osobiście wolałbym żeby ktoś uparcie prawił mi kazania na temat Boga niż twierdził że go nie ma! Ps. Nie zna ktoś jakiejś dobrej stronki o psychokinezie ?

Ass :) Cieszę się że przynajmniej Ty mnie bronisz :) I jakie to foto??? Pozdrawiam :)
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 31
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.