Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Amerykanska demokracja
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 4

Duzo ludzi w Polsce zachlystuje sie amerykanska demokracja. Ameryka chce wszedzie krzewic swoja demokracje. Czasem za to placi, a czasem napada zbrojnie i wdraza demokracje. Ja sie troche gubie w pojeciu tej amerykanskiej demokracji. Na czym ona tak faktycznie polega ? Jak mozna mowic o demokracji w narodzie, gdzie nawet prezydent nie jest demokratycznie wybierany !!!! Narod amerykanski wybiera komisarzy, ktorzy w tajnym glosowaniu wybieraja dopiero prezydenta. Komisarze moga glosowac jak chca. Nie musza dotrzymac obietnic z kampanii wyborczej. Najwazniejszy jest fakt, ze miliony Amerykanow o tym nie wie !!!!! Moze wspolnie przyblizymy sobie ta amerykanska demokracje.

A ile z tym wspólnego ma HAARP?? [%sig%]

moim zdaniem zaden ustrój na swiecie nie jest idealny i idealny nie bedzie bo i ludzie nie są idealni! Fakt faktem ze Polska w porównaniu z Ameryką jest zerem...... polska polityka jest zerem ale nie chodzi juz wcale o ich głupote....... Zauwazcie ze politycy innych krajów odnoszą sie do siebie z jakąs dozą szacunku...szanują się jako ludzie..... u nas nikt nikogo nie szanuje wyzywaja sie od patafianów,szuj i oszustów.......wszędzie piętrzą sie nowe afery..... poza ma tym Gosiu..Ameryka owszem jest państwem demokratycznym ale ma inne zasady ustroju terytorialnego-jest panstwem złozonym federacyjnym...ich polityka choc rzeczywiscie demokratyczna(bo zaliczana do tej grupy) rózni sie nieco od naszej.. Ameryka jest republiką prezydencką Polska-wielopartyjną...

prawdziwa republike znajdziemy chyba tylko w Szwajcarii. A rozmawiajac o Ameryce i jej ustroju, trzeba pamietac o proporcjach.... To nie kraj.... to kontynent.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 4
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.