| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Czy duchy isnieją? | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 9 |
|
Wiele osób twierdzi, że nawiedzają je duchy, moja babcia też często powtarza, że odwiedza ją mama. Czy to prawda? Czy duchy isnieją? Czy to tylko wyobraźnia ludzka działa?
|
|
|
Nie duchy nei istnieją wyrażę to tylko i wyłącznie z punktu widzenia chrześcijaństwa i tego co o tym mówi biblia:
Otóż po śmierci dusza trafia przed sąd Boży a z tamtąd do nieba albo piekła.. I nie ma z tamtąd powrotu. Bóg jest nieomylny. Nie ma możliwości aby jakaś dusza zbiegła z nieba - Bóg na to nie pozwoli. Teraz, całe te manifestacje to nic innego jak demony udające ludzi.. W bibli pisze że demony mogą przybrać postać anioła światłości więc co to dal nich podać sie za ducha by kłamać zwodzić i oddalać ludzi od Boga. Tyle co myśli o tym chrześcijaństwo.
[%sig%]
|
|
|
Bo sam je wywolywalem..... traumatyczne przezycie. Nikomu nie polecam....
Mowimy tu o duchach, nie bytach nizszego rzedu, jak demony.....
Zreszta tu tez nie ma metodologii, chociaz jest to dosc dobrze zbadana dziedzina...
Ale akurat o duchach moge mowic z wlasnego doswiadczenia....
|
|
|
nie wiem byc moze dla mnie temat znowu zbyt tendencyjny........
moze dlatego ze dla mnie to oczywiste ze duchy istnieja.......
|
|
|
wszystkie [dawne] plemiona [niecywilizowane] i obecne -zawsze odnosiły się do duchów z powagą a czasem cały system [kultów] podpożądkowywał swe działania ,tak by nie narazić się duchom i [bogom],-ofiary budowle ,kulty-itp
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 9 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |