| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| czy jest dla Was miłość | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 89 |
|
Co sadzicie o miłośći, czy to tylko chemia?? Czy moze zauroczenie, które z biegiem czasu zmienia się w przyzwyczajenie do drugiej osoby? Czy prawdziwa miłośc istnieje??
Ja jakoś nie miałam czszęscia jej spotkac :((
Pozdrawiam cieplo
|
|
|
Myslalem Duchu, ze pogadamy o kobietach, a tu...... Szkoda gadac........ :)
Ale w sumie, milczenie jest zlotem.......
|
|
|
Milosc ciezko wyrazic slowami a te ktorych uzywamy nie sa nawet namiastka tego czym jest milosc:))......
|
|
|
Milosc trudno wyrazic slowami a te ktorych uzywamy nie sa nawet namiastka tego czym jest milosc:))....
|
|
|
swiat , dostrzec w ziarenku piasku ,
a niebo w dzikiej rolinie ,
zycie w dłoni zamknac ,
a wiecznoć w godzinie ...
.''wystarczy .. ze spojrzysz na niebo
i wiesz ,że gdzies tam jest twój kwiat .....:)))
|
|
|
Nie można wytłumaczyć czym jest miłoć. Trzeba jš przeżyć samemu. Miłoć potrafi stworzyć białš wić piękna i utulić się w sercu drugiej osoby na zawsze. Ja jestem zakochana, ja kocham.
|
|
|
kochac kogos to znaczy.. przestac myslec o sobie - akceptowac bezwarunkowo - cenic niedoskonalosci - wspierac ale nie wyreczac - nie oczekiwac
..nie za cos ale pomimo czegos...
...gdy kochasz pozwolisz odejsc...bo kochasz i jego dobro masz na uwadze..nie wlasne..jak bedzie szczesliwszy to skoro kochasz.. naprawde puscisz wolno.
przyzwyczajenie to inny rodzaj milosci... to trudniejsza dojrzalsza sprawa, wymaga codziennej pielegnacji i podlewania... odkrywania w tej samej osobie tego co widzimy w kuszacych nas innosciach... i szacunku dla przestrzeni partnera...i wielu innych "trudnych" sprawach;)
zauroczenie kreci sie samo...bo widac tylko to co chce sie widziec..chemia;)
potem zaczynaja sie schodki...wspinaczka;)... zasiedlanie;)... przyjemne ale okupione... jak wyzej...;)
pozdrawiam
Beata
|
|
|
"Miłoć zaczyna się wtedy,
kiedy szczęscie drugiej osoby,
jest ważniejsze niż Twoje"
(J.W.Goethe)
|
|
|
Ja wierzę w miłoć, ale jej żywot zależy tylko od pielęgnowania obojga partnerów...
Pozdrawiam
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 89 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |