| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Świeccy i duchowni ?! | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 5 |
|
Ta cała hierarchizacja w kościel działa mi już na nerwy! Księża(duchowni) są dobrzy, świeccy(marne ludziki) grzeszni. Przepis na idealnego KATolika według znanego mi księdza: 1 Modlic się rano i w wieczorem ,2 Jak najczęściej sie spowiadać (najlepiej w każdy pierwszy piątek miesiąca) 3 Chodzic w niedziele na msze i... 4 Nie żałować na tace (potrzebne są nowe dębowe ławki do kościoła organy za 100 000 zeta i złoty kielich a i witraż) 5 Coroczna koledna "do koperty wkładamy 50zł ,a jak ktos jest bardziej zamożny to 100" (to jest żywcem wyjęte z ust tego księdza). I to by było na tyle. Może jeszcze warto by było dodać nawracanie "nie wierzących". A gdzie tu jest wspomiane o byciu dobrym dla bliznich?? Co ci księża zrobili z kościołem... Co zrobili z ludzmi... A kogo zrobili z siebie? Niemalże bogów. Dlaczego oni mają pośredniczyć w sakramentach? Dlaczego kontakt z Bogiem przebiega (zwykły) człowiek->ksiadz->Bóg
i odwrotnie? Dlaczego nie może on przebiegać człowiek -> Bóg? Jeszcze ta ich PYCHA!
Zapewne wielu z was w odzewie na ten temat odpowie mi cytatami z Biblii ,gdzie wspomniane jest(...) Kiedys ksieża byli inni, dziś? Wciąż nowe afery o których napewno wiecie...
I za kogo oni się uważają???!!!
|
|
|
na innym forum był oles który to wszystko wyjsnił
w szok sie wpierdoliłem ale mysle że to prawde
kościół to sciema totalna ściema
|
|
|
dla mnie kosciol to jedno wielkie gowno, nie slucham ksiezy bo pie........ same glupoty
|
|
|
No coz z powodow ktore wymieniles/as i jeszcze z paru osobistych zmienilem kosciol.. bo Bog tak chcial? Napewno ale wszystko co "Ktos" powiedzial jest prawad gdyz kosciol katolicki jest bardzo niebiblijny. Jestem w stanie to udowodnic.:) Niemniej gdyby nie kosciol katolicki wielu ludzi do dzis ni e uslyszzalo by imienia Jezus.
[%sig%]
|
|
|
heh...
na serio Was podziwiam... jesteście na prawdę inni, prawdziwie oświeceni i wogóle wspaniali...
nie wypowiadam się choc miałby wiele do powiedzenia... ale z zacietrzewieniem wynikającym z pychy i totalnego na dodatek braku wiedzy czy też poczucia realizmu nie będe rozmawiał.
Pax vobiscum...
[%sig%]
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 5 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |