| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| III tajemnica fatimska a tsunami | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 58 |
|
Zgodzicie sie ze mną?
Kataklizmy
Kataklizmy klimatyczne doprowadzą do szeregu nieszczęść. Wszystko zacznie się od małych ruchów skorupy ziemskiej, które z czasem będą się gwałtownie nasilać. Dojdzie do erupcji wulkanów, które już dawno zostały uznane za martwe..
Znany wulkan Etna, spowoduje ogrom zniszczeń na całej Sycylii. Mieszkańcy Włoch będą ewakuowani. Etna wraz z innymi wulkanami wywołają zaburzenia atmosferyczne, czyli deszcze popiołów, huragany i wylewy rzek.
Na morzu Śródziemnym ruchy dna wywołają potworne fale ( tsunami ), które spowodują największe zniszczenia lądów w Europie, Afryce orz w Ameryce. Zmianie ulegnie także linia brzegowa.
Z powierzchni Ziemi znikną niektóre wyspy, inne wynurzą się z dna morskiego a z oceanu atlantyckiego wyłoni się nowy ląd. Zniszczone zostaną wszystkie miasta przybrzeżne. Cały obszar Holandii, Belgii i miejscami Niemiec, będzie zatopiony.
Tak interpretowana jest trasc tajemnicy. Co o tym myslicie???
|
|
|
:D No to uwierzę Ci na słowo :)
Jedno mnie tylko dziwi :D Że przeciez ten tekst został opublikowany po ogłoszeniu III części... Hmm :D nie odpowiadam za słowa wszystkich katolików :D ale ciaw byłbym kto tak powiedział :D Z tym że tekst ten został już wydany po ogłoszneiu III Tajemnicy więc może być nieco przekabacony ;)
Old a Ty szczerze wiedziałes o ujawnienieu III Tajemnicy?
[%sig%]
|
|
|
Nie rozumiem pytania. Gdy tajemicę "ujawniono", na bieżąco zaznajomiłem się z tym tekstem. O to Ci chodzi?
Daruj sobie Twoje "uwierzę Ci na słowo", zajrzyj do linka, poczytaj. Sprawa dotyczy nie jednego hierarchy, Tomasz Gołąb wyraźnie to napisał. Ponaddto, Bracie, toż to portal jak najbardziej katolicki!! To chyba najbardziej katolicka strona z wszystkich innych katolickich portali :) Napisałem Ci już, jeśliś ciekaw konkretnych nazwisk i dat, zgłoś się do pana Tomasz, wyślij maila, przeciez katolik katolikowi z pewnością odpisze :)
Pozdrawiam
|
|
|
Może zamieszcze jeszcze jakiś ciekawy temat o religii, bo widze, że walka sie toczy:-)
|
|
|
Nie no bo ni dawałeś znaku życia o tym że wiesz iż ujawniono III Tajemnicę - jak większośc ludzi z tego forum co potwierdza ich ignornację :) Czyli wiedziałes o tym że ujawniono pół roku temu III Tjemnicę Fatimską? Pytanie to zgoła proste :)
old gdybym mniał czas - zajrzałbym :) A tak ufam Ci więc na słowo uwierzę :)
Po co mam wysyłać? Odgrzewac kluski które są stare i do niczego nie potrzebne? nie słyszałem i nie znam żadnej wypowiedzi nikogo z tych którzy III Tajmenicę znali i watpię aby byli na tyle niemądrzy aby pdobne rzeczy napisać :) A za słowa Pana Tomasza nie odpowiadam - kwestia czy w nie wierzę? Odpowiedź: Nie.
:) jaka znów walka?
[%sig%]
|
|
|
Napisałeś, że ujawniono III Tajemnicę, a to jedynie spekulacja, podobnie jak to, że nie ujawniono. Powinieneś napisać, że Kościół przedstawił pewien tekst i oznajmia, że jest to przechowywana kilkadziesiąt lat tajemnica, zwana III Tajemnicą fatimską. Twoja wiara jest jednak wybiórcza, o tym poniżej.
Jak już wspomniałem w innym wątku Brat odrzuca raczej wszystko to, co kłóci się z jego przekoananiami. W tym wypadku nie wierzy katolickiemu dziennikarzowi? Wiesz Braciszku, że serwis internetowy "Opoka" - to OFICJLANE strony WWW Kościoła Katolickiego w Polsce tworzone przez powołaną m.in. w tym celu Fundację "Opoka" ?? Wiesz, że informacja o premierze tych stron została obwieszczona na specjalnie w tym celu powołanej konferencji prasowej w budynku Konferencji Episkopatu Polski na którą akredytowało się ponad 70 dziennikarzy w konsekwencji czego informacja o premierze tych stron internetowych została podana przez wszystkie znaczące media w Polsce ?
Wiesz, że uroczysta inauguracja serwisu internetowego Kościoła katolickiego w Polsce (czyli opoka.org.pl) odbyła się w Galerii Państwa Porczyńskich im. Jana Pawła II w Warszawie przy Placu Bankowym i podczas uroczystości miała miejsce premiera tych stron internetowych, a całą imprezę prowadził Pan Krzysztof Zanussi, a swoją obecnością uroczystość zaszczycili dostojnicy Kościoła katolickiego; przedstawiciele rządu, Parlamentu RP, Partnerów, sponsorów, Unii Europejskiej i mediów, a także inni zaproszeni goście? Wiesz, że Twój kochany Papież pozdrawiał "opokę" ? (co możesz odłsuchać ściągając pliczek). Czy wiesz, że "Opokę" powołano przez 295. Konferencję Episkopatu Polski ? Wiesz, że 7-14 Lipca 1998 roku miała miejsce wizyta delegacji "Opoki" w Watykanie, spotkanie z Janem Pawłem II, rozmowy w Sekretariacie Stanu Stolicy Apostolskiej, Radio Watykańskim, L'Osservatore Romano, Głównym Komitecie Roku Jubileuszowego 2000, Centrum Internetowym Watykanu?
Wiesz, że w skład rady nadzorczej "Opoki" wchodzą Bp Piotr Libera, Bp Wiktor Skworc, Bp Jan Tyrawa i Bp Jan Wieczorek?
"Opoka" kłamie ??? Zamieszcza kłamliwe informacje, za które rzecz jasna niejaki "Brat:)" - zacny katolicki internauta, piewca zasiewu nowej, oświeceniowej myśli na forum "ejsi" - nie może wziąć odpowiedzialności ! Bo przecież nie może uwierzyć rzecznikom swej ukochanej instytucji, którą uważa za największa od wszystkiego (Brat:"moja instytucja jest większa od wszytkiego... "). Wychodzi jednak na to, że jest coś jednak większego od bratowego bożka - jego niewiara :(
Pozdrawiam serdecznie.
|
|
|
trzeba być, niestety, ignorantem aby lekcewazyć lub kpić sobie z objawinia fatimskiego, już tak wiele sprawdziło się do dnia dzisiejszego, należy potraktować je z bardzo dużą powagą.Obecne dni pokazują a przyszłe dni pokażą jak bardzo jesteśmy bezradni i słabi.Dyskutujmy jednak ale spokojnie, bez emocji bo to niczego nie wnosi, budzi jedynie agresję.
|
|
|
:D Old brawo!!! :D Cóż za natłok imponującyh argumentów :D nie mogę mu się oprzeć :D
Old - czy to ze to oficjalna strona od razu oznacza że mam uwierzyć we wszytko co tam napiszą :D :D :D ??? Nie przesadzaj :D
Bueheheh powiem tak :
"Znów nie zrozumiałeś lub celowo, na siłę próbujesz coś wywlec z otmętów niebytu, by włożyć w mój pogląd trochę posmaku nadinterpretacji. "
:D :D :D Old sam bym tego lepiej nie ujał :D niesttey mimo iż jestem katolikiem - nie wierzę we wszystko co jest na świecie a wrecz przeciwnie wierzę w niewiele rzeczy :D
A szcezrze "Opoką" jako serwisem wogóle sie nie interesowałem a nazwiska o ile się nie mylę sa ludzkie nie anielskie :D A wiadomo człowiek omylny jest :D :D :D :D :D
Właściwie nie wiem czy piszesz powaznie czy z ironią :D Hmmm jak powaznie to bez ogródek rzec można jesteś niemądry :D A jak z ironią to zbyt ona jest jak dla mnie subtelną :) jak to Leto mówi - gdzie duzo much nie znaczy że jest to dobre :D O ile się nie mylę tekst ten napisał również człowiek :D nie musze więc w niego wierzyć :D
Ehhh Twa przytłaczająca fala argumentów zdławiła mnie u samego podnóżka mej dopiero co ujawnionej małości :D :D :D :D :D :D Old wydłużasz mi zycie śmiechotrapią :D Dziekuję :)
Pax vobiscum :D
[%sig%]
|
|
|
Więc oficjalne stanowisko Kościoła jest dla Ciebie niewiarygodne. Rozumiem. Dlaczego nie zamieścisz swego komentarza do tego co wg. Ciebie jest kłamstwem ze strony kościoła na tej stronie? Chyba się nie wstydzisz? :)
Widzisz Braciszku, Twoje wybiórcze traktowanie rzeczywistości ze względu na swoją wygodę, na łechtanie swoich systemów przekonań uwidoczniło się znów. W jednym miejscu dobitnie stwierdzasz - "ujawniono III tajemnice..." podając stosownego linka jako autorytet w tej sprawie, a drugim razem gdy ja daję Ci namiar na tę samą stronę oficjalnego portalu Kościoła katolickiego, lecz informacja tam zawarta juz ie bardzo jest dla Ciebie wygodna - wiara Twa pryska jak bańka mydlana. A może by tak na rzecz ufności w to co mówią, zacząc bardziej ufać w uczucia prowadzące do największego skarbu z jakim możemy mieć do czynienia na Ziemi? Wtedy bledną wszystkie tajemnice i wypowiedziane, napisane - prawdziwe lub nie - słowa.
Pozdrawiam
|
|
|
Gdybym był Oldem napisałbym:
"Więc oficjalne stanowisko Kościoła jest dla Ciebie niewiarygodne."
Udowodnij!!! :D Ale że nie jestem wytłumaczę: w sprawach wiary jest wiarygodne w innych sprawach nie jest - serwis internetowy to jedno z ostatnich miejsc gdzie zdobywałbym informacje na temat religii jakiejkolwiek.
To że mi się coś wydaje nie znaczy że tak jest ( Old to że Tobe cos się wydaje też nie oznacza że coś jest :D )
Oldzik - linka do treści III Tajmenicy podałem, żaś tego drugiego linka dodałem jako uzupełnienie :D Moim celem było udowodnienie że III tajemnica została odkryta co mi się duało. Nie chciałem abyśmy polemizowali na temat tych tekstów i nie było to moim celem :D Już wolałbym zresztą porozmiawiać nad treścią III tajemnicy niż nad jakimś tekstem o niej :D
Ale cóż znów mnie nie zrozumiałeś :D Chyba jako jedyny :) :D Jakoś to przeżyję :D
I żadna wiara w nic nie prysnęła :D Udowodnij :D Beheheh :D Przestałem wierzyć bo Old tak napisał :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D ehhh :D Oldzik niestety rozczaruję Cię - nadal wierzę w to w co wierzyłem :D
Pax vobiscum :D
[%sig%]
|
|
|
Braciszku, mówiłem o tym, iż to OFICJALNE www Kościoła katolickiego, chyba wystarczająco Ci to wyjaśniłem dwa posty temu. Spieszę z następnymi wyjaśnieniami, nie chcę bowiem byś rzeczywiście nabawił się jakiej psychicznej przypadłości. Otóż, przypomnij sobie co to za wątek i o czym tu dyskutujemy, gdy to już zrobisz zastanów się dlaczego nie wierzysz informacji dopuszczonej przez kościół.
Brat:
"I żadna wiara w nic nie prysnęła :D Udowodnij :D Beheheh :D Przestałem wierzyć bo Old tak napisał :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D ehhh :D Oldzik niestety rozczaruję Cię - nadal wierzę w to w co wierzyłem :D"
A jednak Twa wiara prysnęła. W co, w to o czym mówiłem. Nie uwierzyleś Kościołowi gdy rękoma swojego "delegata" napisał omawiane słowa. Żądasz dowodu, proszę bardzo:
Brat:"A za słowa Pana Tomasza nie odpowiadam - kwestia czy w nie wierzę? Odpowiedź: Nie."
Brat nie wie co znajduje się w internecie lub też uważa, iż to nie warte zaznajomienia się:
Brat:
"serwis internetowy to jedno z ostatnich miejsc gdzie zdobywałbym informacje na temat religii jakiejkolwiek"
Uważasz tak dlatego, ponieważ w internecie znajdują się np. różne wydania Biblii ("gdańska", "tysiąclecia", itd.). Cały katechizm Kościoła katolickiego, dokumenty Papieskiej Komisji Biblijnej, mustwo artykułów księży, teologów, apologetów, książki z impimatur, wszystkie Encykliki Jana Pawłą II, encykliki poprzednich papieży, itd., itp.? Tak, tam gdzie informacja - Brata nie ma. Za długie teksty, nie chce mu się czytać :)
Brat:
"Moim celem było udowodnienie że III tajemnica została odkryta co mi się duało."
:)))))))))))))) Co Ci się udało ??? Udowodnienie?? Znów buńczuczna naiwność upstrzona brakiem elementarnej wiedzy dotyczącej tego czym jest dowód. Dałeś namiar do miejsca gdzie PISZĄ, iż to jest ten tekst. Przypomniałeś, że Kościół kilka lat temu mówił i wciąż utrzymuje, że ujawnił tę Tajemnicę, to nie jest ŻADEN dowód, iż RZECZYWIŚCIE to jest ten tekst !! To jest właśnie Twoje wybiórcze traktowanie, obdarzasz mocą wiary jedno doczepiając do tego słówko dowód by choć z pozoru i przynajmneij dla niektorych "silniej" wyglądało, a odrzucasz drugie - ze zwykłego komformizmu jak mniemam i wszystko z jednego obszaru, ale czego się można spodziewać po kimś, kto raz uważa, że natura ludzka jest zła, potem, że dobra, a następnie znów zła.
pozdrawiam
|
|
|
:D Bo niestety metropolita Rzymski noszący imię Jan Paweł II nie powiedział że mam w to wierzyć :) I na szczęście nigdy nie powie, bo nie ma czasu na głupoty. Poza tym oficjalne stanowisko Kościoła nie jest reprezentowane przez jednego człowieka ( autora tekstu ) ale przez np biskupów. Osobiście nie zauważyłem tam żadnego podpisu :)
Old... :) Słowa:
"A jednak Twa wiara prysnęła. W co, w to o czym mówiłem. Nie uwierzyleś Kościołowi gdy rękoma swojego "delegata" napisał omawiane słowa"
Są tak idiotyczne że chyba nawet sam w nie nie wierzysz... odpowiedź znajduje się w zdaniu wcześniejszym... Old nie Ty mówisz tutaj powaznie czy żartujesz?
Old ale w jednym zdaniu masz rację :D Uważam ze serwisy internetowe to łatwy ale stosunkowo płytki sposób zaznajamiania się z wiarą. Z wiarą wogóle zaznajomić nie może wg mnie :)
:D Natomiast jeśli piszesz o KKK czy też Biblii :D Jesli ktoś nie ma w domku - to internet do zaznajamiania się z konkretnymi dokumentami jest idalny :D Ale konkretne dokumenty to nie religia a jedynie papierki ją tworzące. Religia to przede wszystkim ludzie. I osobiście odradzałbym zaznajamianie się z religią poprzez czytanie Encyklik, Listów itp :) Najpierw trzebaby z kimś porozmawiać, poczuć religię, spróbować :D A nie od razu ciężką i mozolną doktrynę filozoficzną przejadać :) Taka kolejność jest poprawna wg mnie :)
Oldzik :D nie kilka lat temu ale w ubiegłym roku :D natomiast twoją postawę ( skoro już tak cudownie nakresliłeś moją ) nazwałbym hmm... idiotyczną i chorą nadgorliwością w poszukiwaniu tego co zostało już odkryte i chęci za wszelką cenę udowodnienia tego iż odkryte to nie zostało poprzez JEDYNIE ( ! ) zaprzeczanie temu iż Kościół pisał prawde :) Hmm... szcezrze to nie wiem czy śmiać się czy płakać :D
Pax :)
[%sig%]
|
|
|
Brat:":D Bo niestety metropolita Rzymski noszšcy imię Jan Paweł II nie powiedział że mam w to wierzyć :) I na szczęcie nigdy nie powie, bo nie ma czasu na głupoty."
Mówisz tak, jakby traktował Jana Pawła II jak Boga. JPII jest dla Ciebie jedynym autorytetem w Kociele?? Oczywiscie, że nie może odpowiedzieć na każde pytanie z powodów oczywistych, nie dlatego, że na głupoty czasu nie ma. To co dla Ciebie jest głupie w oczach papieża nie musi za takie uchodzić i z pewnociš takie nie jest (nie było), ponieważ człowiek ten rekomendował się o wiele szerszym spojrzeniem niż to, które Ty reprezentujesz. To znamienne dla Tych, którzy zrzekajš się odpowiedzialnoci na rzecz tzw. autorytetów, lepš wierzš innym.
Brat:"Poza tym oficjalne stanowisko Kocioła nie jest reprezentowane przez jednego człowieka ( autora tekstu ) ale przez np biskupów. Osobicie nie zauważyłem tam żadnego podpisu :)"
Bp Piotr Libera, Bp Wiktor Skworc, Bp Jan Tyrawa i Bp Jan Wieczorek. Zalepieni puchlinš negatywnych wartoci religii katolickiej z uwzględnieniem indywidualnej, specyfiki umysłowej, czasem majš małe problemy z widzeniem i rozumieniem. Toż pisałem Ci, inforowałem Cię (bo samemu chyba Ci się nie chciało tego sprawdzać), że w skład rady nadzorczej "Opoki" wchodzš Bp Piotr Libera, Bp Wiktor Skworc, Bp Jan Tyrawa i Bp Jan Wieczorek !!! Serwis internetowy "Opoka" - to OFICJLANE strony WWW Kocioła Katolickiego w Polsce!! Informacje o tym znajdziuesz na samej stronie.
Brat napisał cytujšc moje słowa:
"Old... :) Słowa:
"A jednak Twa wiara prysnęła. W co, w to o czym mówiłem. Nie uwierzyle Kociołowi gdy rękoma swojego "delegata" napisał omawiane słowa"
Sš tak idiotyczne że chyba nawet sam w nie nie wierzysz... odpowied znajduje się w zdaniu wczeniejszym... Old nie Ty mówisz tutaj powaznie czy żartujesz? "
Idiotyczne? Ty kopcisz opium? Nie pomyliło Ci się z kadzidłem? Twoja wiara w oficjalne informacje Kocioła Katolickiego prysnęły jak mydlana bańka jedynie tylko dlatego, ponieważ sš one dla Ciebie niewygodne i jak podejrzewam po prostu nie mogš Ci się w głowie zmiecić. Odpowiedziałe już sobie na pytanie dlaczego nie wierzysz informacji dopuszczonej przez Kociół?
Brat napisał:
"Old ale w jednym zdaniu masz rację :D Uważam ze serwisy internetowe to łatwy ale stosunkowo płytki sposób zaznajamiania się z wiarš. Z wiarš wogóle zaznajomić nie może wg mnie :) [...] I osobicie odradzałbym zaznajamianie się z religiš poprzez czytanie Encyklik, Listów itp :) Najpierw trzebaby z kim porozmawiać, poczuć religię, spróbować :D A nie od razu ciężkš i mozolnš doktrynę filozoficznš przejadać :) Taka kolejnoć jest poprawna wg mnie :)"
Próbujesz odwrócić kota ogonem uciekajšc się w poboczny temat tworzony naprędce przez Ciebie odnonie zaznajamiania się z wiarš. Nikt tutaj o tym nie wspominał!! Nie chodziło o dochodzenie, dowiadczanie tego czym jest wiara, napisałe bowiem: "serwis internetowy to jedno z ostatnich miejsc gdzie zdobywałbym informacje na temat religii jakiejkolwiek". Informacje na temat jakiejkolwiek religii, a istota wiary - to dwie odmienne kwestie. Tak więc serwisy internetowe to bardzo dobre miejsca, w których można znaleć wiele informacji na temat wielu religii. Dla Ciebie jednak nie, ponieważ informacji np. na temat religii katolickiej, jej doktryny, Biblii, papieskich encyklik, postanowień soborowych, magisterium, tekstów apologetycznych i teologicznych, nauk ojców kocioła, itd., itp. - to stanowczo za mało by informacje te warunkowały odpowiednie miejsce dla Brata (jeli o informację religijnš chodzi). Dla Ciebie to ostatnie miejsce gdzie szukałby informacji na temat religii, cóż, nie dziwię się więc, iż Twoje teksty bardzo często przypominajš bezargumentacyjnš czkawkę i obfitujšcy w znaczki różnych buziek słowotokowy bełkot.
Brat:
"Oldzik :D nie kilka lat temu ale w ubiegłym roku :D"
??? O Ci Chodzi? Nie o ujawnienie tzw. III Tajemnicy fatimskiej? Ujawniono jš w 2000 r., a więc kilka lat temu. Hmm, a może Ty po prostu dowiedziałe się o tym po 4 latach i twierdzisz, że ujawniono tę tajemnicę w roku 2004 :) ? Teraz z pewnociš tylko papież mógłby Cie przekonać, że ujawnienie miało miejsce w roku 2000 :)))
Brat:
"twojš postawę nazwałbym hmm... idiotycznš i chorš nadgorliwociš w poszukiwaniu tego co zostało już odkryte i chęci za wszelkš cenę udowodnienia tego iż odkryte to nie zostało poprzez JEDYNIE ( ! ) zaprzeczanie temu iż Kociół pisał prawde :)"
:)))) Braciszku, a mógłby może przytoczyć te objawy mojej rzekomej "chorej nadgorliwoci w poszukiwaniu tego co niby zostało już odkryte"? W którym z moim tekstów to się objawiło? Jaki cytacik może? Znów nie będzie odzewu z Twojej strony, nie ma bowiem takich cytatów. Podobnie jak nikt nie znajdzie tutaj przejawów próby "udowodnienia ZA WSZELKĽ CENĘ", która wg. Ciebie jakoby z mojej strony padła. Dlaczego? Powód jest prosty, ta próba istnieje jedynie w Twym umyle, który już chyba został niemalże całkowicie zalany katolickim betonem, umyle, którego toczy czerw indoktrynacji doprowadzajšcy do zalepienia i poważnych braków w logicznym myleniu.
Wspominałem już w innych miejscach niejednokrotnie, że masz wypaczone pojęcie odnonie dowodów, procesów dowodzenia. Przecież w tym temacie pisałem już, iż Twoja wiara w ujawnienie i moje co do tego wštpliwoci to tylko spekulacje. Zkšd więc wzišłe tę mojš rzekomš "chęć udowodnienia za wszelkš cenę"? Moje podejrzenia majš odzwierciedlenie w pewnych faktach, a Twoje? Odpowiadam - w bezkrytycznym zawierzeniu hierarchom.
W powyższym Twoim apelu wyranie widać, że całkowicie bezkrytycznie podchodzisz do tej kwestii (ujawnienie III tajemnicy). Dla Ciebie Kociół ujawnił to co Łucja przekazała i tyle. Dlaczego tak sšdzisz? Bo tak mówiš hierarchowie Kocioła!! Cóż... Wiele wskazuje jednak na to, że hierarchowie Ci po prostu mataczš (vide informacja z katolickiej "opoki").
Były sekretarz papieża Piusa XII, ponad osmiedziesięcio-letni prałat Loris Francesco Capovilla w 1999 roku stwierdził na łamach IlMessagero, że trzecia tajemnica fatimska zapowiada absolutnie nadzwyczajne wydarzenie będšce manifestacjš nadprzyrodzonoci. I co? Co też nam szaraczkom przedstawiajš jako III tajemnicę? Braciszku - bywaj zdrów :)
Pozdrawiam serdecznie
|
|
|
lol
załaczyłem znowu lime bo z torrenta nie chce mi sciagnac albumu 2pac'a 'loyal to the game' :P :D
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 58 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |