| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| "Ich komme wieder" - powiedział Terminator i... | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 33 |
|
...i wjechał samochodem na posterunek policji. Te słowa i ten klimat przyszły mi na myśl, gdym z drżeniem serca (i palców) wpisywał w Explorerze (tfu !) magiczny adres: www.ejsi.com.pl/tajne...
Dawno mnie tu nie było - pomyślą niektórzy. Znowu ten oszołom - to zdanie innych. Co to za jeden - zapytają się najmłodsi...
Tak czy owak - znowu jestem, i niewykluczone, że czasem będę uczestniczył aktywnie.
Dlatego też mam pytanie do tych, którzy mnie jeszcze (po)pamiętają - co ciekawego działo się w ostatnim roku i na co warto zwrócić uwagę ? Jakieś interesujące wątki ? Jacyś interesujący ludzie ? W swej małpiej robocie spragniony jestem chociaż względnie inteligentnej rozmowy...
Pozdrawiam wszystkich !
[%sig%]
|
|
|
jasne przyjac Jezusa i prosic by on Cie poprowadzil nie potrzebujesz nic wiecej do szczescia...
[%sig%]
|
|
|
Znowu wszystko wlazło na temat wiary i religii.. Ja chyba mam deja vu... :/
[%sig%]
|
|
|
nie znowu wszystko wlazło-tylko dudi kazdy temat powołuje na swoją wiare-trudno z nim inaczej dyskutować...:(
|
|
|
Leto :D
tak już chyba nasz świat jest skonstruowany... że i tak w końcu wszytko sprowadza się do jednego... Przyadek? Wątpię...
Pax vobiscum :)
|
|
|
nie nie martyno to Ty zaczelas bez twoich komentarzy byc moze imie jezus by tu wogole nie padlo he he ale my sie klocimy i po co?
[%sig%]
|
|
|
zeby było ciekawe...gdybysmy sie nie kłucili to kto by to robił...?
|
|
|
nom pewnie te forum by umarlo:):) a jednak znasz sie na zartach hmmm masz plusa;)
[%sig%]
|
|
|
Hmmm... To prowadzi do ciekawej konkluzji:
Rozwój ludzkiej nauki, wyjaśniając wszystko, co da się wyjaśnić, daje odpowiedzi na wszystkie pytania, poza pytaniami odnoszącymi się do religii. A zatem za kilkaset lat, jeśli przeżyjemy, zamienimy się w zdegenerowaną bandę ludzików rozprawiających w nieskończoność o bogach wszelkiej maści... Albo, utrzymując konwencję cyberpunka, wszystkie nasze mózgi będą pływać w jednym ogromnym zbiorniku odżywczym, i te mózgi będą w permanentnym stanie kłótni o naturę religii...
...taka wizja naprawdę może wzbudzić myśli samobójcze...
[%sig%]
|
|
|
u mnie już wzbudziła....gdybym miała non stop prowadzic TAKIE konwersacje z dudim to myśle paru dni bym nie przezyla-wykończył by mnie chłopak na AmenT:)
|
|
|
martyna: Bez obaw. Mnie kiedyś brat wykończył na ament, a ja wciąż dycham i nawet czasem z nim rozmawiam... ;) Ale fakt, tego typu jednostki są co najmniej uciążliwe...
[%sig%]
|
|
|
Leto :) z wzajemnością :) :D
Nasze rozmowy bardziej niż do natuy Boga odnosiły się do kilku szczegółów religijnych :)
Z jednym tylko się nie zgodzę : nauka nigdy nie da odpowiezi na wszytkie pytania. Im więcej wuiemy tym więcej rodzi się pytań. A za odpowiedzią na pytanie jedno rodzi się dziesiątki następnych... I tak będzie...
A fakt faktem Bóg to temat na dłuuugie dyskusje. Długie, nieskończone i niczym nie owocujące. Bo tak na prawdę każdy ma trochę racji w tym co mówi.
Pax vobiscum :)
[%sig%]
|
|
|
Masz dziś dzień wypowiadania niewątpliwych mądrości. ;) Odsyłam do komentarza na wątku "Dziwne".
[%sig%]
|
|
|
jedno jest pewne-jak umrzesz to otrzymasz odpowiedzi na wszystkie pytania-o tym moge cie zapewnic!!
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 33 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |