| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Zauważyłem coś niepokojącego | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 34 |
|
A mianowicie od piąntku praktyczie codzienie jest jakiś reportaż w tv o korei północnej , o obozach koncetratycznych o polityce komunistycznej itp itp ,piersza myśl wydaje się że dobrze że mówia otym ale gdy zastanowić sie troche bardziej nad tym to coś mi nie pasuje
Poco teraz otym mówią? ,ze wzgledu na wt atak korei północnej na południową? , być może;] temat jest na topie więc go teraz wałkują? A może specialnie otym mowią teraz aby przygotowac opinie publiczną na nadchodzące wydażenia?
|
|
Wina tuska |
|
|||
Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi... |
|
szesciopac ale biznes jest biznes
Zdajesz sobie sprawę po co zniszczono wielkie miasta w Niemczech pod koniec wojny żeby je ludność odbudowywała z kredytu.
Jest kredyt bank zarabia.
Wywaliło się ileś tysięcy ton materiałów wybuchowych przemysł i bank zarabią.
A jakiś głupi musi płacić bez prawa głosu czyli społeczeństwo.
Niemiecki przemysł miał minimalne straty bo nie był celem ataków.
Po za tym po wojnie jest inflacja
szesciopac jak coś odłożyłeś to już tego nie masz
i tak byś nie miał
tak tylko zwala się na wojnę a nie na to że procent kredytu powoduje napędzanie ilości pieniądza w systemie a nie zawsze a właściwie mało to ma odzwierciedlenie w ilości dóbr.
Jak dóbr jest mniej więcej tyle samo
a pieniądza więcej to dobra muszą kosztować coraz więcej.
W ramach wojny dajemy zarobić przemysłowi zarabiają banki a Ty tracisz bo zaraz obetną tobie zera na koncie.
Jeśli wierzysz że celem jest dobro społeczeństwa to zrób coś z okularami bo słabo przez nie widzisz.
Wojna jest jednym wielkim draństwem które komuś przynosi korzyści.
|
|
|
okej ale to nie musi odrazu prowadzic do jakiejs wojny chyba ze ci na gorze chca zredukowac populacje ale wtedy ci co przezyja sie zemszcza i wogole zawsze sie dziwilem od czasow cesarstwa rzymskiego jak jedna osoba czy grupa osob tak wplywala defacto na cala mase zorganizowanych ludzi czyli wojsko ktore decydowalo o wszystkim bo bez nich zaden psychol niemoglby zrealizowac swoich wariackich zamiarow a tok myslenia wlasciwy czy nie ameryki sie nie odkrylo tylko jakie z tego sa wnioski ??
|
|
|
nicze zniszczono miasta przynajmniej tak mi sie wydaje nie ze wzgledu na to zeby odbudowac je z kredytow tylko ze taka byla strategia i nie chodzi o zniszczone budynki tylko o zabitych ludzi sile robocza aby panstwo nie moglo powstac na nogi z tego wzgledu ze nie byloby komu robic
|
|
|
nie znam sie na ekonomii wiec sie nie wypowiem na jakisch zasadach tworzy sie stopy procentowe bo to napewno bardzo skomplikowane jest i polaczone z innymi ekonomicznymi narzedziami
|
|
|
i powiem Ci ze wcale nie wierze i nigdy nie wierzylem ze celem jest dobro spoleczenstwa tylko chodzi o to ze pieniadz wszystkie pieniadze sa drukowane kiedy panstwo zglasza na to potrzebe z jakis wzgledow niewazne jakich te pieniadze otrzymuje ale musi oddac je z procentem wiec nie ma takiej mozliwsci aby kiedykolwiek splacic ten dlug bo poprostu nie ma tyle pieniedzy i tak sie zniewala
|
|
|
|
|
|
chcialbym dozyc takich czaow ktore z pewnoscia kiedys musza nadejsc nadejda bo teraz zyjemy w jednym wielkim obozie pracy na wzor niemieckich obozow koncentracyjnych
|
|
|
zadajcie sobie pytanie czy firmy korporacje instytucje powinny buc dla nas czy my dla nich a teraz zadajcie sobie pytanie jak jest w rzeczywistosci
|
|
|
Po prostu te wszystkie firmy są same dla siebie
i żerują na tym społeczeństwie na którym rosną
ponieważ całość opiera się na zależnościach
i pasożytnictwie
nikt nie nazwie rzeczy po imieniu
bo byłby po prostu zaszczuty przez innych.
To nie musi mieć charakteru stricte kryminalnego
jest korporacja lekarzy i lekarz na lekarza nic nie powie
Bo błąd każdemu się potrafi zdarzyć, poza tym że nawet to co zrobiłbyś prawidłowo gdybyś był podpadnięty to by Ci wykazali że zrobiłeś źle.
To nie dyskutujesz o błędach kolegów.
W sądownictwie chodzi tylko o wyciągnięcie jak największej kasy z klientów
i tego nikt na głos nie będzie mówił.
Bo cena za coś jest umowna. To się sprowadza do dowcipu.
O tym jak adwokat prowadził sprawę.
Prowadził ją ileś lat.
ąż jemu dzieci urosły syn skończył prawo i ponieważ ojciec zaniemógł to został wysłany na sprawę.
I co załatwił ją na jednym posiedzeniu wraca dumny do domu
"wiesz tata było ciężko ale wygrałem sprawę"
Ojciec na to
"coś ty synu narobił ja z tej sprawy trzy domy pobudowałem, ciebie i twoją siostrę wychowałem i wykształciłem a ty załatwiłeś zniszczyłeś tę kurę złote jajka znoszącą to na jednym posiedzeniu.
Cóż szesciopac pewne rzeczy mają swoje któreś dna które warto czasem dostrzegać za kolejnymi ale tu Ci podpowiemy na co zwracać uwagę. Dzięki temu wszyscy się uczymy
Pozdrawiam
|
|
|
|||
Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi... |
|
Lamia obojczyki dzieciom odbierajac porod.
Kiedy wyjdzie dziecku juz glowka, to delikatnie zwija sie dziecko w ramionkach i juz wychodzi bez problemu i bez zadnych narkotykow. Poloznicy, ktorzy odbieraja porody w Australii lapia dziecko za barki, jak tylko wyjdzie glowka i dlatego lamia dzieciom obojczyki.
Moja siostra urodzila sie w 1954 roku wazac 4,6 kg. i nikt nie lamal jej kosci. Wiekszosc dzieci wazy przecietnie 3,8 kg. kiedy sie rodza.
Jedno jest pewne, ze kiedy dziecko jest malutkie, to kosci szybko sie zrastaja, ale jak nie sa prawidlowo nastawione, to takie dziecko bedzie kaleka.
Nie potrafia prawidlowo odebrac porodu, a potrafia prawidlowo zlozyc kosci ????
Tak naprawde, to cesarskie ciecie nie istnieje, bo istniec nie moze, ale za taki porod lekarze dostaja duzo pieniedzy !!!
http://www.sfora.pl/Podczas-porodu-lamia-kosci-dzieciom-Inaczej-nie-przyjda-na-swiat-a26731
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 34 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |