Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Wszystko o kalendarzu majów
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 7

Mam wielką prośbe czy zna ktoś jakies poslkie strony odnosnie kalendarza majów? Chciałbym sie dowiedziec wszytskiego na jego temat, jak jest zbudowany cykle nie cykle itp. Wszyscy muwia o nim a nikt nie muwi dokładnie co i jak.Prosze bardzo o konkrety i z góry dziekuje

Jerway, słuszny temat. Sam ciekaw jestem kto coś napisze :)

hm...Moja ciotka zaczeła na ten temat czytać,nieraz mi opowiada ale nie bede wam tego mówic bo nie chce poprzekrecac wielu rzeczy!! U nich to jest jakos tak ze wszystko sklada sie z trzynastek a wiec koncowa liczba to bodajze 13 a nie 12 tak jak podzielone jest to u nas... Po za tym wedlug nich chybaw 2011 roku ma byc cos takiego jak wejscie w swiat duchowy..nie chodzi tu o koniec swiata a jedynie o udoskonalenie duchowe...niektorzy z nas ktorzy sa juz bardziejw to zaglebieni zaczynaja juz "transformacje",ci wszyscy ktorzy w to nie wierza i sa na to zamknieci poprostu zostaną w tyle -to bedzie cih koniec!Natomiast co jeszcze......?Bedziemy mogli przenosic sie w inne miejsca kiedy chcemy,porozumiewac sie telepatycznie a wiec pewne narzady czy mowa po pewnym czasie bedzie zanikac.......Nie chce tu opowiadac bzdur bo moge zle wam przekazac cos ale najlepiej jak byscie sobie kupili ksiazki -to chyba jest najlepsze wyjscie!!

No ja w tej chwili to mogę podać tylko tyle, że Majowie obliczyli długość roku ziemskiego na 365,242129 dnia, ale postaram się coś wiecej niedługo dodać ;) Może i w ogóle temat o Majach dam ;)

Jest ksišżka na ten temat pt :''Ja Inny Ty'' z tego można się dowiedzieć wszystkiego.Jest to bardzo rozwinięty temat i naprawde trzeba to przeczytać by móc to zrozumieć ,ja to czytałem-- Bardzo pogmatfane-- graniczy to ze zorganizowanš sektš ale to bardzo ostre słowa,.Ten kalendarz jest œciœle zwišzany z warš w coœ co trudno mi nazwać, dusza człowieka klasyfikuje się od poziomu 1-6,przy czym jeden to taki zwykły Kowalski a szósty to stan w którym dusza może przemieżać wszechœwiat od jednej galaktyki do drugiej.Każdemu zainteresowanemu polecam tš lekture ,ale jednoczeœnie ostrzegam że jest ona niebezpieczna. Pozdro GLN!

Wiedza, to wiedza.... Nie jest ani bezpieczna, ani niebezpieczna. Zalezy jak sie jej uzywa.... Mozna w to wierzyc, ale nie trzeba. Na podstawie prac Johanna Kossnera, opracowała temat Hanna Kotwicka. Mam jej kalendarz wydany w 1999 roku, ale sš nowsze wydania. Jest tez ksišzka jej autorstwa, dokładnie opisujšca, na czym to polega. nie jest to ani horoskop, ani magia, to po prostu kalendarz. Glinex, co czytałeœ?:) Masz rok, podzielony wg cykli Ksiezyca, jak w kalendarzu Chińskim. Kazdy cykl coœ oznacza. Kazdy z nas urodził sie w jakimœ "znaku", i przez resztę zycia, kazdego miesišca działaja na nas inne energie..... To samo masz w astrologii europejskiej i chińskiej:) Natomiast cała koncepcja stworzenia Swiata, wibracji energetycznych i inne tego typu sprawy, mozna poznać, by odnieœc to do wiedzy, którš znamy z innych Ÿródeł. Np z Biblii.... Pozdrawiam:)

http://pl.wikipedia.org/wiki/Kalendarz_Maj%C3%B3w#Koniec_.C5.9Bwiata_.3F
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 7
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.