| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Big HAARP :) | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 34 |
|
Poprawianie zdjec z kamer przemyslowych !
http://www.tvn24.pl/12691,1676497,0,1,wyspy-jak-jeden-wielki-big-brother,wiadomosc.html
ŚwiatKanały RSS
17:44, 05.10.2010 /Reuters
Wyspy jak jeden wielki Big Brother
PODGLĄDAJ, ZBIERAJ PUNKTY, WYGRYWAJ
Wielki Brat patrzy
TVN24Każdy internauta w Wielkiej Brytanii może walczyć z przestępczością z domowego zacisza. I na dodatek zarobić na złapaniu złodzieja na gorącym uczynku. Wszystko dzięki nowemu systemowi monitoringu, który uruchomiła firma Internet Eyes.
System działa dzięki armii zarejestrowanych użytkowników, spędzających czas na oglądaniu obrazu z kamer przemysłowych w sklepach i na ulicach. Aby mieć możliwość wygrania, trzeba zapłacić. Ale w porównaniu do możliwej nagrody jest to niewielka kwota. 1.99 funtów za miesiąc, a 12,99 funtów za rok użytkowania systemu. Użytkownicy muszą mieć powyżej 18 lat. Nie będą też wybierać, z której kamery obraz zobaczą na swoim ekranie.
Łap złodzieja!
Aby wygrać, trzeba zbierać punkty, które dostaje się za każde trafne powiadomienie o przestępstwie. Wystarczy, widząc na przykład kradzież, wcisnąć przycisk "alarm". Powiadomi on automatycznie właściciela, bądź inną osobę odpowiedzialną za daną placówkę, która właśnie pada ofiarą złodzieja. Jeśli nie będzie to pomyłka, na konto użytkownika wpłyną punkty. Oczywiście nagrodę zgarną ci z największą ich ilością. Kradzież roweru w oku kamery
W Kutnie kamera monitoringu miejskiego zarejestrowała złodzieja, który... czytaj więcej »
Można też zarejestrować się jako zwykły podglądacz. Wtedy użytkowanie jest darmowe, ale bez możliwości wygrania pieniędzy. A nagroda to 1 tys. funtów.
Raz, dwa, trzy... Wielki Brat patrzy
System ma swoich przeciwników. Uważają oni, że Wielka Brytania zmienia się w „Wielkiego Brata” z powodu kamer przemysłowych na każdym rogu.
Charles Farrier z grupy "NO CCTV" (Nie dla kamer przemysłowych) twierdzi, że to kolejny rozdział w inwigilacji społeczności w Anglii. – To raczej szpiegowska gra w podglądanie mieszkańców, w której liczy się wygrana, a nie ochrona mienia – powiedziaił agencji Reuters.
Z kolei grupa „Big Brother Watch” (Wielki Brat Patrzy) obawia się, że będzie się rozwijała zabawa w poprawianie zdjęć z kamer przemysłowych, więc program powinien być zamknięty. Skatował i... jest wolny
W Żorach 17-latek brutalnie pobił o rok młodszego chłopaka. Prawdopodobnie... czytaj więcej »
- Niewinni ludzie robiący zakupy nie powinni być podglądani przez innych obywateli – mówi Alex Deane. – Cokolwiek myślimy o obserwacji na ulicach, wszyscy możemy zgodzić się, że taka technologia powinna pozostać w rękach wyszkolonych i odpowiedzialnych fachowców. Zwykli podglądacze nie powinni mieć do niej dostępu – dodaje.
To nieskuteczny straszak
Innego zdania jest właściciel firmy "Internet Eyes" Tony Morgan. Twierdzi, że dzięki systemowi właściciele sklepów mogą mniej się obawiać o bezpieczeństwo ich biznesu.
- Problem z kamerami przemysłowymi jest taki, że o ile one są wszędzie, o tyle trudno znaleźć kogoś kto oglądałby obraz w czasie rzeczywistym – mówi Morgan. – Większość ludzi to wie, więc kamery nie są czynnikiem odstraszającym i dlatego przestępczość wciąż wzrasta – dodaje.
Firma "Internet Eyes" poinformowała, że w systemie zarejestrowanych jest 13,5 tys. osób z całej Europy, z czego 3 tys. wniosły opłatę.
Skoro kontroler nie wie z jakiej kamery ma obraz, to moze byc tez podlaczony do kamery satelitarnej. O mnie na forach tez sa rozne wiadomosci ! Czyli w domach tez moga podgladac, bo przeciez operatorzy HAARP-a czy ECHELON-a nie biora udzialu na polskich forach.
|
|
|
|||
Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi... |
|
Rozmowa z HAARP-em
Rozmowa z HAARP-em : - wysunales mi tego zeba prawie calego, a teraz bolem chcesz mnie zmusic do pojscia do dentysty. Ostatnim razem dali mi piec zastrzykow, zeby usunac mi Twoje poprzednie dzielo. Ciekawa jestem, ile dadza mi teraz ? Moze do oporu !? W Anglii zmarla dopiero po dwunastu zastrzykach.... Bezbolesnie natychmiast wyszedl moj obruszany zab. Moze mialam podziekowac ?
Zakupy z HAARP-em
Jak w sklepie polki maja metalowe listwy, za ktore wetknieta jest cena, to HAARP przypomina mi, co mam kupic. Okazuje sie, ze kontroler czasem wie lepiej, czego mi w domu brakuje, a czego mam zapas. Siegam np. po sol, a tu lapie mnie prad, ktory z listwy przeskakuje do mojej reki. Stoje i zastanawiam sie - przypomnialo mi sie, ze sol kupilam przeciez w zeszlym tygodniu. Siegam po paczke pysznych ciastek, to prad lapie mnie bardzo bolesnie - no tak przyrzekalam sobie, ze zaczne sie odchudzac. Chce kupic dwie paczki miesa, to przy sieganiu po druga paczke lapie mnie prad - rzeczywiscie tego miesa jemy troche za duzo ! Chce kupic kurze nozki, ktore sa mi radzo potrzebne. Prad lapie mnie strasznie. Zastanawiam sie, dlaczego ? Nie znajduje wytlumaczenia wiec jednak siegam po paczke mimo pradu sprawiajacego mi straszny bol. Po przyjsciu do domu i rozpakowaniu paczki z nozkami, okazuje sie ze smierdza !!! HAARP o tym wiedzial.
http://www.zwiastun2009.republika.pl/HAARP.htm
|
|
|
1. Uziemiaj się czasem.
2. Zmień buty (kwestia podeszwy)?
3. Nie rób zakupów, gdy jest słonecznie :)
Kiedyś w sklepie wzbudzały się wszystkie bramki, jak wzdłuż rzędu kas szedłem...
Ochroniarz się zdziwił i stwierdził, że to niemożliwe, nawet jak bym niósł coś, za co nie zapłaciłem... Więc najpierw zażartowałem, że to pewnie dlatego, że jestem informatykiem i jestem "napromieniowany" od komputerów ;)) aż wreszcie pokazałem mu, co mam pod zegarkiem przyklejone - taki specjalny dysk magnetyczny, wykonany podobno w "technologii kosmicznej" :))
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Gosiu, toż to najlepszy z najlepszych Aniołów Stróżów!!! :)))
Oj, żeby mnie tak pilnował (poza mamą, która krótko i na temat kwituje moje poczynania), nie strzelałabym takich gaf i nie wygłupiałabym się tak bardzo, że czasem sama przed sobą boję się przyznać, że to, czy tamto było głupie. :)
Oj, jak dobrze mieć taki hamulec przy sobie!!! :)
A tak na poważnie - mam też często takie wyładowania. Fajnie jest, gdy podaję ludziom rękę i nagle lecą iskry :) Zawsze obracam to w żart, że ktoś chyba ma wobec mnie nie najczystrze intencje :) A jak do czegoś dotykam i "strzelam" wszyscy sie ze mnie podśmiewują, że jestem "wystrzałowa" albo "wybuchowa" babka. :))
|
|
|
W gazecie napisali, ze ogrodzenie szkoly bylo pod pradem i dlatego zginal chlopiec siedmioletni.
|
|
|
Gosiu, przebicia prądu zdarzają się w wielu miejscach. Bywa, że kaloryfer przewodzi elektryczność - wada instalacji, bywa, że pralka ma przebicia - wada urządzenia, bywa, że ktoś wrzuci suszarkę do wanny - jego nieuwaga lub celowa próba samobójcza, że o zabójstwie już nie wspomnę. Było już kilka takich przypadków z prądem w ogrodzeniu, prądem przy boisku itp. Zawinił człowiek, a nie Haarp niestety.
Dziecka mi szkoda, całe życie przed nim jeszcze było, ale chodzi mi o to, że nie wszystko, co się dzieje to HAARP.
pozdrawiam :)
|
|
|
Zamki do drzwi.
Na temat HAARP-a przeczytalam wczoraj ciekawe stwierdzenie na tej stronie :
http://forum.wspolczesna.pl/bron-psychotroniczna-t42858/
"Widzieć i słyszeć wszystko lecz nie reagować aby nikt nie zdemaskował że ktoś posiada taką technologję"
Tak to sie wlasnie odbywa przez dziesiatki lat. Masa ludzi jest wtajemniczona przynajmniej w niektore fazy dzialania tej broni. Wszyscy jednak siedza cicho, bo najczesciej zarabiaja na tej wiedzy. Podejrzewam, ze nawet slusarz w naszym miescie na tym zarabia, bo jak mozna do jednego zamka kulkowego dorobic piec roznych kluczy ? Piec razy chodzilam do niego z tym samym zamkiem i za kazdym razem w piec minut zmienial mi fason klucza do tego zamka. Poprzednim kluczem ja tego zamka juz nie otworzylam ani nie zamknelam. Ja widzialam w szpitalu, jak HAARP uparl sie na jedna pielegniarke. Jak tylko byla w moim zasiegu, to jej klucz nie pasowal do drzwi. Tam do kazdych drzwi byl ten sam klucz i kazde drzwi byly na oddzialach zamykane.
Dzisiaj masa ludzi na swiecie nie moze wejsc do swojego domu majac swoj klucz do drzwi. Na tym zarabia sie wielkie pieniadze. Slusarz przeciez placi podatki. Jak ma duzo roboty, to w niektorych miastach zarabia nawet miliony. Chodzi mi o miasta wielomilionowe oczywiscie. Wezwanie slusarza kosztuje duzo pieniedzy.
To tylko jedna z dziedzin !
|
|
|
Western Bankers Threatened Japan with HAARP Eco-Destruction a Year Before China Quakes
Constructed by the US Navy and Army in Alaska's bush country during the early 80s, the Pentagon's widely acknowledged high-tech "sky zapper" also can rattle the earth's substructure. But while the Defense Department acknowledges the program's existence, officials are keeping the "pandora's box" that is HAARP--High Frequency Active Auroral Research Program--classified.
Nonetheless, some remarkably eerie circumstantial evidence compiled below from diverse, reputable sources suggest politically flaccid Democrat congressional leaders should investigate if the Bush White House and Pentagon has perpetrated humankind's deadliest terrorist attack last month on China.
In 1996, a Canadian Broadcasting Corporation telecast reported the US Defense Department was then in the initial stages of developing "geophysical warfare"; YouTube.com now hosts the broadcast in two parts, excerpted below.
Much more in the link! http://milkhouse-mouse.blogspot.com/2008/06/western-bankers-threatened-japan-with.html
Watch that film, how is that possible!
http://www.youtube.com/watch?v=qG1OHDMGgXg
|
|
|
Dlaczego ja ?
Dlaczego HAARP ludziom dokucza ?
Ludziom dokuczaja z roznych wzgledow. Najczesciej dlatego, bo na tym zarabiaja. Nekani ludzie sie lecza. Lekarze zarabiaja duze pieniadze, bo pacjentow jest bardzo duzo, placa wiec lekarze wielkie podatki do kasy panstwowej. Koncerny farmaceutyczne sprzedaja tony lekow na czym zarabiaja olbrzymie pieniadze, z ktorych tez placa gigantyczne podatki do kasy panstwa. Do tego dochodza rozne rehabilitacje, szpitale, psychologia czyli caly przemysl medyczny, ktory w krajach zachodnich [do ktorych teraz Polska tez nalezy] przynosza niesamowity dochod. Dzieki firmie HAARP zostal bardzo rozwiniety przemysl medyczny !
Czesto dokuczaja ludziom, ktorzy rokuja nadzieje, a nie mozna ich ukierunkowac na wspoldzialanie z wladza. Ludzie myslacy stali sie dla wladzy niebezpieczni. Ludzie ponad norme inteligentni, blyskotliwi, tworczy i madrzy stali sie dla wladzy przeszkoda. Tacy ludzie zawsze beda glosic swoje niezalezne poglady, ktore wladzy absolutnej przeszkadzaja i sa dla wladzy niebezpieczne. Wszystkich tych ludzi nie mozna zabic, ale przynajmniej czesc z nich mozna zmusic do popelnienia samobojstwa dokuczajac im dotkliwie. Sama proba samobojstwa dyskwalifikuje czlowieka pod wzgledem emocjonalnym w jego srodowisku i otoczeniu. Czlowiek leczony psychiatrycznie traci wiarygodnosc w swoim otoczeniu i w kontaktach szeroko pojetej publikacji medialnej. Madry i operatywny czlowiek zaczyna byc izolowany, czesto tez wysmiewany i zapomniany.
W krajach zachodnich nie ma tez wiezniow politycznych. Sa ludzie tylko leczeni psychiatrycznie lub innymi chorobami zmuszani do zajecia sie soba.
Wladza doszla do wniosku, ze nie moze byc nikt madrzejszy od niej !!!
Swiatem rzadza masoni od 250-ciu lat. Dochodza wiec rozne rytualy przez nich praktykowane. Np. dlablu trzeba co jakis czas skladac ofiary z dzieci czy z pieknych ludzi. Tych roznych rytualow jest sporo w srodowisku masonskim - Wielka Loza Angielska czyli Macierzysta Loza Swiata.
Jak sie wydaje wszystko ma swoj cel i w srodkach sie nie przebiera. Pewnie, ze jakis operator czy operatorka moze sie w kims zakochac, czy kogos znienawidziec po jakims czasie, ale to sa sprawy osobiste. Wazne jest przyzwolenie i ogola praktyka w stosowaniu tej tajnej broni, a o tym decyduje wladza. Kazdy polcjant jest wyposazony w bron, ale nie stoi na ulicy i nie strzela z niej do ludzi, bo mu nie wolno tego robic !!!
|
|
|
Wrona... Popatrzmy logicznie... Jeżeli każda choroba, każdy wypadek, trzęsienie etc.. jest z winy Harpa to działało by to mniej więcej na zasadzie takiej, połowa ludzi należała by do tej organizacji i oni by "obsługiwali" ludzi nie harpowskich. Bez sensu...
|
|
|
Wrona powstała z niepokalanego poczęcia...
A jej matka była nazywana przez najbliższych HAARP:)
mi wiele rzeczy dokucza m.in. komary których jeszcze nie ma.
Chodz ostatnio miałem dziwną sytuacje jak weszłem do mieszkania buczenie koło lewego ucha jakby pszczoła albo coś i musialem machnac reka goraczkowo i sie zdziwiłem dlaczego to zrobiłem...
|
|
|
|||
|
HAARP i Fukushima
Ta gwałtowna fluktuacja danych ma według Hoaglanda sens jedynie wtedy, gdy ktoś chce coś zrobić w sensie technologicznym w tajemnicy po to, aby walczyć z promieniowaniem, używając pola torsyjnego. Tym tajemniczym urządzeniem jest być może coś o nazwie Paterson Power Cell, używające technologii zimnej fuzji, która zachodzi w temperaturze niższej od obecnie znanych reakcji termojądrowych. Podczas tej reakcji izotop uranu 235, którego proces rozkładu w warunkach naturalnych wynosi 4.5 mld lat (!!!) staje się niegroźnym kawałkiem metalu w ciągu kilku godzin. Jest to proces niemożliwy dla każdej znanej nam fizyki oprócz… fizyki pola torsyjnego i fizyki hiperprzestrzeni. Jest to przykład stłumionej technologii, którą ktoś z desperacją i w sekrecie używa, by zwalczać promieniowanie jakie emituje uszkodzona elektrownia w Fukushimie. To dlatego w Tokio dzień po skażeniu wody pitnej mogli powiedzieć, że woda jest znów bezpieczna do picia. W innym przypadku nie da się usunąć z wody radioaktywnego jodu w ciągu jednego dnia.
To, co się stało w Japonii jest według Hoaglanda przykładem cichej wojny elit o której pisałem w artykule „Ziemia na łasce elit”. I kiedy wreszcie uda się opanować tragedię – całą zasługę przypisze się tajemniczym i nieustraszonym bohaterom, którzy ryzykowali życie aby powstrzymać katastrofę. To dlatego utrzymuje się ich tożsamość w tajemnicy, nikt ich nie zna i nikt nie ma do nich dojścia. I tu dochodzimy do roli HAARP-a w całej tej historii. Wszystko bowiem wskazuje na to, że instalacja została użyta po właściwej (naszej) stronie i próbowano przy jej użyciu w dramatyczny sposób powstrzymać rzeczywiście wywołane sztucznie trzęsienie ziemi. Niestety działanie to się nie powiodło i dlatego dziś mamy do czynienia z kolejnym światowym kryzysem.
Autor: Chris Miekina
Źródło: Nowa Atlantyda
Calosc : http://wolnemedia.net/ekologia/haarp-i-fukushima/
|
|
|
Russian Foreign Minister Sergei Lavrov said:
http://english.pravda.ru/science/tech/21-09-2006/84544-0/
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 34 |