| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Księżyc | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 9 |
|
To był naprawdę dziwny sen.Był dzień.Ja znajdowałam sie na małej polance.Poczułam,że coś się zaczyna dziać,że coś jest nie tak.Ziemia zaczęła lekko drgać,szybciej sie obracać.Były jakieś nieznane efekty świetlne,dziwne odgłosy.Rzeczywistość zaczynała sie zmieniać!Czułam to bardzo mocno!Spojrzałam w niebo.Wysoko w górze świecił bardzo jasno Księżyc.Jednak w pewnym momencie zaczął się coraz bardziej przybliżać ku Ziemi.Był już tak blisko,że można go było nawet dotknąć(był bardzo mały??).Przyjrzałam mu się bardzo dokładnie:był srebrzysty,jasny,z widocznymi kraterami,małymi czarnymi plamkami na swej powierzchni.
Bardzo realistyczny,żywy sen.Czy ten sen niesie jakies ważne przesłanie?Może jest powiązany z 2012 rokiem??Co to znaczy,że Księżyc przybliżał sie do Ziemi?
[%sig%]
|
|
|
Hmm... Mnie się śniło, że u mnie u domu była fala tsunami. Czy to znaczy, że rzeczywiście mój dom zaleje taka fala? Wąptpię. No, ale wiesz, skoro jesteś "dziwna"(sama tak powiedziałaś), to może umiesz przepowiadać przyszłość?
|
|
|
Ja mialem w zyciu dwa dziwne sny (bardzo realne):
pierwszy zwiazany byl z obserwacja niesamowitego, niespotykanego zjawiska, tj.
patrzylem w niebo, byla gwiezdzista, piekna noc... czulem ze cos sie wydarzy, patrzylem na gwiazy gdy nagle wszystkie zaczely wirowac/ukladac sie w jakims harmonicznym porzadku, skupiajac sie w jeden punkt, jakby tworzac jednosc, zaszokowany tym wszystkim przebudzilem sie.
drugi z kolei byl taki, ze widzialem trzy lecace istoty, z pocztku myslalem ze to jakis pojazd, pozniej ze orly... az w koncy wpatrywalem sie i zobaczylem czarne istoty (snily mi sie juz wczesniej), mialy duze skrzydla, ich cialo bylo pozbawione skory, widoczne byly miesnie, poblyskujac czyms w rodzaju krwi/sluzu, twarz ich tak przerazajaca, ze nie jestem opisac. w snie wiedzialem ze to jakies zlo, demony, zwiastun czegos niedobrego. chwile po tym, ogladam sie za siebie (byl piekny zachod Slonca) i spotrzegam lecace ptactwo, niezliczona ich ilosc, widz jak przelatuja kolo mnie pelikany, wyraznie obserwuje i podziwiam piekno jednego z nich ktory przelatuje bardzo blisko mnie... poczym jakby nieswiadomie wypowiadam slowa: nadszedl czas, O TO CHWALA BOSKA! - po tych slowach przebudzilem sie.
Z ksiezycem mialem rowniez sen, a wlasciwie z trzema... patrzylem w snie w nocne niebo i widzialem trzy ksiezyce, kazdy polozony na tym samym horyzoncie i kazdy z nich nie posiadal swojej pelni - do dzis nie wiem co oznacza ten sen...
Odpowiedzia na interpretacje Twojego snu znajdziesz tylko w sobie... bo Tobie zostalo dane do przezyc i zobaczyc! Po prostu to co czujesz, ze tak jest, a nie to co chcesz aby bylo - to jest prawda!
|
|
|
Wiec mozliwe ze to przepowiednie a mozliwe ze po prostu ukryte wlegi strachy/bole/marzenia itp sie obudzily. Nad snem panuje czlowiek. 2012 nie jest data swiata ani konca ludzkiej rasy! nie w tej erze moze w innej erze ale nie tej. Mi kiedys snilo sie ze bylem na ulicy. Zwykly sen gdyby nie fakt ze podswiadomosc albo cos innego wydalo dziwny dzwiek mego imienia. tak jakby mnie ktos budzil. pozniej dzwiek sie zmienil sie w bardziej jak z jakies maszyny i obudzilem sie. Do dzisiaj nie rozumiem czy to po prostu podswiadomosc bo pare sekund przed tym jak w snie pojawil sie glos jakos sobie powiedzialem ze jeszcze brakuje UFO....
|
|
|
Satine, moze Twoj sen zwiastuje, ze wreszcie dowiemy sie prawdy ???
Cos mi sie nie wydaje, zeby Amerykanie zarzucili loty na Ksiezyc !!!
Wszystko mozliwe, ze lataja tam pokryjomu z Area 51. Wszystko mozliwe, ze juz na Ksiezycu jest zaistalowana jakas technologia do sterowania zyciem na Ziemi ???
Od przeszlo 50-ciu lat jest wszystko utrzymywane w wielkiej tajemnicy.
|
|
|
Brat uwazaj bo kiedys bedzie ci sie snic ze cie goni banda pedalow ;D
|
|
|
W "Wielkiej ksiedze snów wydawnictwa FILAR znalazłam takie oto hasło:
"Księżyc - światło podświadomosci, symbol kobiety i jej seksu oraz związanej z nim płodności. Księżyc jest również symbolem magii, czarów, szaleństwa i śmierci, tak wiec sny o fazach Księzyca, na przykład o Ksiezycu pogrążającym sie w chmurach, mogą być ostrzeżeniem przed atakiem depresji lub schizofernii, w większosci jednak przypadków sa to sny o śmierci /ups/. Psychoanalitycy, którzy utrzymuja,że księżyc jest nade wszystko symbolem kobiecosci i macierzyńskości (według nich fazy Księżyca są metafora cyklu menstruacyjnego) uważaja ,ze pierwsza kwadra Księzyca symbolizuje dziewczynę, pełnia matke a ostatnia kwadra - starsza kobiete (...) pierwsza kwarda miała zwiastowac awans społeczny, natomiast pełnia Księżyca była zapowiędzia szczęścia i dobrobytu /cos dziwne te hasła , z jednej strony śmierc z drugiej dobrobyt :p/ Podążając tym tropem nalezałoby przyjać ,że ostatnia kwadra wróży regest w zyciu śniącego (...) Jeżeli sen śni się kobiecie, oznacza to ,że powinna ona bardziej eksponować swoje kobiece przymioty, dzieki którym podopieczne Księzyca bez trudu chwytają w sidła synów Adama. Księżyc gości tez często w snach młodych kochanków, bowiem ten władca snów uchodzi równiez za zymbol miłości.(...) W indyjskiej mitologi Księżyc był przedstawiony jako czara do picia i symbol macierzyńskości, zapowiadający wewnętrzną siłę dzięki której możemy pogrążyć się w medytacji."
Dziwne. Sama sie w tym pogubiłam. :) Zinterpretuj to sobie jak chcesz .
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 9 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |