Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Piramidy.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 12

Nie dawała mi spokoju sprawa piramid. Tyle na ich temat napisano że trudno sobie wyrobić jakiś konkretny obraz sytuacji. Dlatego postanowiliśmy się udać w moment ich budowy. Po zgromadzeniu zapasu energii w postaci energetycznej kuli w której podróżujemy siła woli, wyruszyliśmy do czasu ich budowy. Bloki po prostu odlewano z piasku i jakiegoś spoiwa w formach. Przy użyciu jakichś urządzeń, coś jak srebrna rura którą wlewano "beton"do form. Chyba dla tego bloki są tak dokładnie dopasowane do siebie że były jakby doklejane. Widać było las dźwigów nad placem budowy ale odniosłem wrażenie że tak nasz wewnętrzny interpretator starał się nam pokazać anty grawitacje która nie wiadomo jak wygląda bo maszty dźwigów były tak cieniutkie , jakby cieńsze od papieru. Ten beton był rozprowadzany w formach przez małych ludzi w białych tunikach , najwyżej 1,6 metra wzrostu. Czuwali nad budowa więksi ludzie którzy przybyli na ziemię z innej planety w pojazdach -spodkach. W rozmowie dowiedzieliśmy się że są tylko budowniczymi a całość została zaprojektowana przez wyżej od nich uduchowione istoty z gwiazd. Jest to część systemu piramid które są na wielu planetach . Najbliższa nam to mars. Ich zadaniem jest wytwarzanie złocistej energii co też czynią do tej pory. Co ciekawe że na moje pytanie o wiek piramid , okazało się że do naszych czasów mają prawie 45000 lat.{czterdzieści pięć tysięcy lat} Na marsie są cztery piramidy prawie całkiem zasypane piaskiem i tak ogromne że w środku można by latać samolotem. Na ziemi są piramidy prawie całe wypełnione blokami a na marsie są w środku puste nie licząc piasku który się do niektórych wsypał przez wyrwy w ich ścianach. Wyglądają na bardzo stare i zniszczone ale tam nie było kogo spytać o to.Myślę że te budowle są w podobnym wieku jak ziemskie. Na marsie po zniszczeniu życia powstały bardzo silne wiatry i piasek porusza się z zawrotną szybkością przez co kruszy wszystko co jest z kamienia ,dlatego trudno tam znaleźć jakieś ślady minionej cywilizacji. Kiedy udaliśmy się jeszcze wcześniej to muszę przyznać że mieli technikę o której my na razie możemy po marzyć.

Jak wykasować podwójne posty?

Darek skasuje. Tak ale jeżeli na Marsie była wysoko rozwinięta cywilizacjas to jej ślady powinny być jeszcze pod powierzchnią planety. Jak rozumiem nie mieliście możliwości tego spenetrować. Trudno się pewnie wypowiadać bo możecie dostać nadzór nad wycieczkami. Poza też konstatacją że czasem prościej coś samemu wiedzieć niż opowiadać to innym jak jeszcze jakieś inne strony nie chcą abyście kogoś o czymś uświadamiali.

gdzieś to już czytałem, o tym sztucznym pochodzeniu kamienia z piramid i ich przy znaczeniu i o cywilizacji i piramidach na Marsie... ale nie pomne gdzie?

A teraz Kris poważne pytanie do Ciebie. Czy jedynym źródłem Twojej wiedzy o technologii budowy piramid jest ta... wycieczka? Bo widzisz... jest to prawda - te bloki były odlewane z materiału skalnego, wcześniej rozdrobnionego, połączonego jakimś spoiwem (wapno i coś tam jeszcze) - to jest lepsze (trwalsze) od współczesnego betonu, bo powstaje z tego dosłownie skała trudna do odróżnienia od naturalnie powstałej. Ja to gdzieś wyczytałem - ktoś współcześnie odtworzył ten proces na podstawie staroegipskich zapisków i produkuje różne "cegiełki" w tej technologii - jest właścicielem firmy budowlanej :) A teraz taka ogólna refleksja - już sporo "niewyjaśnionych" kwestii (z takich dziedzin jak zagadki przeszłości, czy szeroko pojęta psychotronika) zostało wyjaśnionych, ale jakoś głośno się o tym nie mówi. Czytałem wypowiedź jakiegoś naukowca, który, gdy się o czymś takim dowiedział, stwierdził: "I co z tym zrobić? Przecież trzeba by pisać od nowa podręczniki i wyrzucić na śmietnik tyle dokonań współczesnej nauki." No tak - wielu straciłoby "splendor" i uznanie, a swój dorobek mogliby sobie wsadzić... Środowisko naukowe (określonego typu - to "utytułowane") będzie się broniło przed tego typu rewelacjami.

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

a z tymi tytułami naukowymi to każdy wie jak jest że jesli prawda zaczła by działać jako jedna z dziedzin nauki to wszystkie inne dziedziny nauki by upadły i musiały powstac na nowo. A naukowcy dotychczasowi byli ,,biedakami'' umysłu i by sie nie wymądrzali. bardzo chciałbym jakiś komentarz do tego tematu dodac ale zbyt mało wiem:) musze nadrobić straty

Pi RA mi da

No właśnie - RA! :) Znacie? http://www.dobreksiazki.pl/okladki/duze/7060.jpg

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Na temat piramid naczytałem się dużo. Ale dopiero ta wycieczka dała mi odpowiedzi na wiele pytań. Pewnie teraz po namyśle miał bm ich więcej. Tam są tunele i td. Ale wycieczki w czasie są energochłonne niestety.

w/g mnie jak również wielu potwierdzających materiałach choćby 4 wykład nassima piramidy czyli główny temat powstały przy użyciu nie ziemskiej technologi, nasiłem to w sobie długo ale po obejrzeniu tej części wykładu nassima po prostu nie mogłem wytrzymać. konkretnie chodzi mi o arkę przymierza- po której w piramidzie przy w gizie pozostał kamienny sarkofag. mojżesz był kapłanem i miał dostęp do wiedzy i technologi egipcjan uciekając z narodem israela po prostu ją ukradł podążając z nią na czele do ziemi obiecanej klucząc przez 40 lat i uciekając przed rozwścieczonymi egipcjanami. my ubraliśmy to w boskość i w wiare czasem wręcz fanatycznych rozmiarów co zresztą historia i wojny w tamtym rejonie przez lata najdobitniej potwierdzają. w/g mnie jest to zaawansowana technonogia podarowana przez kogoś kto otarł się o ludzi z tą technologią podarowano równierz wiedzę i to wiedzę z najwyższej półki o bogu o wszechświecie ale człowiek- wiadomo jaki jest zatrzymał to dla siebie by dzierżyć dzięki temu niepodważalnie władzę. tak więc arka przymierza dostała się w ręce egipcjan być może od atlantów a może sami byli ich potomkami może to właśnie atlanci byli mitycznymi istotami które zetknęły się może nawet miliony lat temu z anuakami opisaną w przekazach sumeryjczyków.potem została skradziona tej cywilizacji potem długo wojny praktycznie do dziś choć w skrócie mówimy że na tle religijnym. z języka naukowego powiedziałbym że arka przymierza była czymś w rodzaju pojemnika być może idealnego kryształu z krążącą w nim plazmą rozbudowaną o systemy wychamowania i podtrzymywania krążenia plazmy jak również ukierunkowania jego energi łącznie z wykorzystaniem jej w kierunku grawitacji-tak powstały piramidy- być może świątynia salomona i wiele innych obiektów. myśle że człowiek jest w posiadaniu tej wiedzy i technologi- a rąbek wiedzy przekazują nam genialne umysły CYWILNYCH wizjonerów i naukowców. http://www.tajemnice51.strefa.pl/pedros/grafika/145.jpg kamienna skrzynia w jednej z piramid- w/g mnie miejsce przechowywania tzw. arki przymierza

Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi...

Zbyszku informacje Nasima są fajne ale tu jest ileść odsłon. A może lepiej powiedzieć co grupa interesu to inna prawda. Mi się nie podobał jakoś specjalnie jego wydźwięk religijny wykładu. To co On mówi o nowym i starym testamencie mógłby sobie to darować bo to nie jest prawdą. reszta może bardziej jest sensowna i prawdziwa. Po prostu kościół jest do uwalania człowieka, Popka swojego immiennika posłuchałeś. On też specjalnie dobrze do końca nie mówi. Ale jak sie pozbiera różne rzeczy to możnas pewne sprawy powykluczać. W którymś nexsusie była sugestia że piramida w środky może budowę bliżniaczą symetryczną może dwie arki były. Na jakimś starym zdjęciu dopatrywano się wejścia do drugich pomieszczeń a obecnie jest to zacementowane. Naprawdę to bardzo mało rzeczy jest pewnych. Czytałem że arka była bardziej akumulatorem orgonu deski obite złotem, to typowa konstrukcja akumulatora kondensatora stąd może wysokie napięcie .

Trochę rzeczy ogólnie wiadomych o piramidach i nie tylko. Miasto Słońca | Miast-O Słońca | zaMiast KRĘGU Słońca (z tym że niezalogowani użytkownicy mają odwróconą kolejność postów. Ale to widać po ich numeracji)
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 12
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.