Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
dziwne zjawiska
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 11

Mam pytanie do was . Czy tylko osoby wybrane mogą wyginac siłą woli łyzki itp czy mozna sie tego nauczyc jesli mozna to w jaki sposub?????

Hmmm..jeżeli by wyjść z załozenia że wszystko jest możliwe to tak można nauczyc się wyginania łyżeczek,. A wjaki sposób? Napewno trzeba zacząć od medytacji (medytacja to pdstawa do wszystkich "tajemnych praktyk magicznych":-)) póżniej musiałbyś sie wziąśc za ćwiczenia telekinetyczne (jedyne jakie mi teraz przychodzi do głowy to- jesteś sam w pokoju masz zapaloną świeczke przed sobą i starasz się wpłynąć siłą myśli na kształt płomienia(czyli zgniatać go rozciągać przechylać w lewo prawo), wyższą szkołą jazdy jest zapalanie i gaszenia świeczki. Możesz tez prubowac przesuwać małe-lekkie przedmioty (np. piurko). Czemu akurat małe- twojej podświadomości będzie łatwiej uwiezyż że dasz razr przesunąć 1g piurko niż 1kg kawał żelastwa :-). Jeżali opanujesz te podstawy możesz wziąśc się za modelowanie rzeczywistości (czyli miedzy innymi wyginanie łyżek). Jeszcze jedno niemożesz wątpić że coś ci się uda jeżeli tak podejdziesz do sprawy możesz zapomnieć o jakich kolwiek efektach- podchodząc do zadania muśisz byc bardziej niż na 100% pewny że zrobisz to co zaplanowałeć, no i istatnia żecz - czas czas i jeszcze raz czas mam nadzieje że niesądzisz że już po tygodniu będziesz robił z metalu jakieś branzoletki :-) pytasz se czy tylko osoby wybrane mogą tak się "bawić" - ja ci odpowiem tak- takie osoby mają napewno większe predyspozycje do takich czynów jednak troche czasu sasamo zaparcia i napewno jakiś tam efekty osiągniesz polecam ci lektóre działu PSI na stronie http://gw.punk.px.pl/ życze powodzenia młody psioniku ps. tak szczeże muwiąc to niewieże by ktokolwiek zginał łyżki siłą woli

Będę musiała tego spróbować.Mój brat kiedyś naprawdę potrafił coś takiego robić.Przy mnie przesunął takie małe szkiełko.Nie mam pojęcia jak do tego doszedł,ale spróbuję metodę Moskita.Jak przyniesie jakies rezultaty to wam napisze :) Pozdrówka :)

"Przy mnie przesunął takie małe szkiełko"-też tak umiem :-) jak narazie nikt sie niedopatrzył że dmucham na to co przesówam i wygląda jagbym naprawde przesuwał przedmiot - trzeba też pracować rękoma (odwtucają uwage od tważy-ust) Niewiem jak twuj brat ale ja potafie zrobić taka sztuczke i to niema nic wspujnego z telekinezą :-)

pisze sie "sposup" ;)

"But remember one thing - there is NO spoon..." [%sig%]

Hehehe, no nie wiem nie wiem, może dmuchał a może nie:) Chociaż podejrzewam,że dmuchanie jednak byłoby widać...

MOSKIT: Jak dmuchniesz na łyżeczkę tak, żeby się zgięła (a niech tam, nawet niech wszyscy na sali to widzą !!) to i tak wzbudzisz moje większe zainteresowanie niż facet robiący to siłą woli...! :-)))))

ja nic nie muwiłem o łyżeczkach :) gdybym zgioł łyżeczke dmychnięciem sam bym się zdziwił:) Garsica napisała zę jej brat przesunoł małe szkieło ja tylko podałem możliwe rozwiązanie tego "fenomenu" :) A co do łyżeczek to niemem zelonego pojęcia jak to się dzieje że łtżeczka zmienia swuj kształt przez pocieranie .... nasuwa mi się kilka rozwiązan ale jedno o drugiego jest bardziej absurdalne :) Jednak tak dla czystego śmiechu przytocze je :) 1. osoba używa siły - czyli poprostu zgina ją palcami a nie mocą umysłu -cośik tu nie pasuje bo chyba by było widać napinanie pauchów :) 2. po przez pocieranie jest uwalniana energia (ciepło) - metal z którego została wykonana łyżeczka pod wpływem ciepła staje sie plastyczny co pozwala dowolnie ją modelować -chyba niemusze pisać czemu jest to bezsensu 3. jest taka teoria że materia to też rodzaj energi - może te osoby znalazły sposób na zmiane ?siły? wiązan atomów metalu - wten sposób bez nadmiernej siły wygina łyżeczki 4. wyginają je siła woli To wszystko co mi teraz przychodzi do głowy jeżeli macie inne pomysły do dawajcie ...

Według fizyki "wyznawanej" przeze mnie, punkt 3) jest najbardziej sensowny.

wrućmy na chwile do zginanaia łyżeczek w książsce "niewytłumaczalne zjawiska" Viktor Farkas jest napisane coś takiego : "Otóż duża liczba widzów wytważa niukierunkowaną fale tachionów, niosących oczekiwanie zwykłego zachowania widelców i podobnych obiektów. Zogniskowanie tych tachionów w związku z silnycm oczekiwaniem, że dany przedmiot się zegnie, nadałoby, zgodnie z rozumieniem Sarfattiego, taki kierunek zjawisku kwantowemu, jaki jest konieczny, aby np. wideleczgioł się faktycznie. Większośc ludzi jednak słusznie sądzi, że przedmioty nie zginają się beż działania z zewnątrz, nie oczekuje więc niczego takiego. Dlaczego więc do tego dochodzi? Poneważ tachiony, o ile naprawde istnieją mają zadziwiającą właściwość cofania się w czasie. Dokonuje się więc odwrócenie przytczyny i skutku: w chwili gdy przedmiot zgina się w sposób widoczny ku oslupiwniu obecnych, wtedy z ich mózgów wypływa, zogniskowany, strumień tachionów, który cofa się w czasie zmienia równowage kwantową łyżki w przeszłości tak, że ujawnia ona to zachowanie (zginanie), które następnie wytważa swoją własną przyczyne (zdumienie)." Akapit dalej jest jeszcze takie coś :) "Gdyby udało się świadomie pokierować takimi procesami, jak ten teoretycznie opisany, to wiele zjawisk paranormalnych nie tylko dałoby się łatwo wyjaśnić. ale także dowolnie powtażać." No te tachiony (oile się niemyle chodzi tu poprostu o myśli tak??)to jest moja 5 propozycja na sposób w jaki można zginać łyżeczki :) A teraz ciekawostka która niezostała obalona przez nauke : czy kamień może latać?? odpowiedz jest conajmniej dziwna :) a brzmi tak oczywiście czemu nie. Już tłumacze jak to możliwe. Jak zapewne wiecie atomy są w bezustannym ruchu, poruszają się po prostych zmieniając tylko prętkośc i kierunek po zdeżeniu, istnieje taka możliwośc że wszystkie atomu w tym samym czasie polecą w tym samym kierunku co spowoduje ruch ciała (czyto w góre czy w bok-ciekawe czy mugłby wtedy przeniknąć przez inny obiekt).
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 11
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.