Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
wiek duszy
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 6

zastanawiało mnie to jak mam okreslic wiek swojej duszy... no i chyba ten text niektórym z Was tez pomoże... Wiem że byłam lwem i szłam w strone dziecka... zawsze się dzieckiem czułam :DDDDD a Wy gdzie sie widziecie na drabinie ewolucji reinkarnacyjnej? http://www.astro.eco.pl/dusza.html DZIECKO Dziecko jest najwyższym szczytem ewolucji pod względem świadomości. Ale dziecko to tylko symbol - nie znaczy to, że dzieci są najwyższym stanem istnienia. Dziecko podano tu symbolicznie, gdyż dziecko nie jest wyuczone. Jest niewinne, a jeśli jest niewinne, jest pełne zadziwienia, jego dusza tęskni do tego, co tajemnicze. Dziecko to początek, przygotowanie - i życie zawsze powinno być początkiem i zawsze uciechą i zabawą, zawsze śmiechem, nigdy powagą. Święte tak jest potrzebne, ale to święte tak może przyjść dopiero po świętym nie. Wielbłąd zawsze mówi tak, ale jest to tak niewolnika. On nie potrafi powiedzieć nie. Jego tak nie ma żadnej wartości. Lew mówi nie! Ale nie potrafi powiedzieć tak. Sprzeciwia się to jego własnej naturze. Przypomina mu wielbłąda. Jakoś wyzwolił się od wielbłąda i powiedzenie tak znów mu przypomina - zrozumiałe - tak wielbłąda i niewolę. Nie, to zwierzę w wielbłądzie nie potrafi powiedzieć nie. W lwie - może powiedzieć nie, ale nie jest w stanie powiedzieć tak. Dziecko nic nie wie o wielbłądzie, nic nie wie o lwie. To dlatego Zaratustra powiada: "Dziecko jest niewinnością i zapomnieniem..." Jego oczy są czyste i ma ono wszelki potencjał, by powiedzieć nie. Skoro tego nie mówi, to dlatego, że ufa - nie dlatego, że się boi. Nie z lęku, ale z ufności. A gdy tak pochodzi z ufności, jest to największa metamorfoza, największa przemiana, na jaką można mieć nadzieję. *** ps. Panie W. nie sądzisz, ze to o nas???? sciskam geniuszku. Pomimo tego, ze bywam niedobra i tak Cie luibię bo maz fajne, miłe i kochane wibracje !

Iść z uśmiechem na twarzy do końca.... a nawet i potem

"Wielbłąd jest chyba najbrzydszym zwierzęciem całej egzystencji. Nie można pogłębić jego brzydoty. Co jeszcze można zrobić? Taka z niego karykatura. Wygląda tak, jakby wyszedł prosto z piekła." :)) :)) :)) :)) jakie to piękne. i mądre!

Jeśli faktycznie wszystkie istoty żyjące mają wieczne dusze, to będzie ciekawie, kiedy kura w końcu uświadomi sobie jak cenne są jej jajka i zarząda ( odszkodowań ) słonej zapłaty! za rzeź niewiniątek!

duszek:
Jeśli faktycznie wszystkie istoty żyjące mają wieczne dusze, to będzie ciekawie, kiedy kura w końcu uświadomi sobie jak cenne są jej jajka i zarząda ( odszkodowań ) słonej zapłaty! za rzeź niewiniątek!
aaa ale o co chodzi? czy mógłbyś rozwinąć myśl?

Myśl?...myśli skaczą jak małpy po drzewach - potraktuj to jak ala graffiti! Po prostu, sklepowy manekin w za ciasnej koszulce, bardzo się stara zrozumieć zamysł swojego stwórcy! :)

duszek:
Myśl?...myśli skaczą jak małpy po drzewach - potraktuj to jak ala graffiti! Po prostu, sklepowy manekin w za ciasnej koszulce, bardzo się stara zrozumieć zamysł swojego stwórcy! :)
Aha, o to chodziło! dziwny jestem, że nie załapałem od razu.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 6
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.