Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Fałszywe lądowanie na Księżycu?
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 9

Ostatnio czytałam ciekawy artykuł w jakims czasopismie.Był zatytułowany"Fałszywe lądowanie na Księżycu".Pisało,że coraz więcej ludzi wierzy,że było to jedno wielkie oszustwo.Podobno zdjęcia pierwszego lądowania na Księżycu wykonaneprzez NASA zostały upozorowane,a człowiek w rzeczywistości nigdy nie postawił nogi na Księżycu.Jedynym dowodem,że człowiek był tam,był blok księżycowej skały.Jednak niektórzy twierdzą,że takie skałki mogą pochodzić z naszej rodzimej Ziemi lub mogą zostać wyprodukowane w bardzo wysokiej temperaturze.A teraz najbardziej intrygujące pytanie-po co ktoś miałby fałszować lądowanie na Księżycu??? [%sig%]

Zacznijmy od końca, po co upozorowywać lądowanie na księżycu? W czasach gdy człowiek stawiał pierwsze kroki w kosmosie trwała tzw. zimna wojna (USA vs. ZSRR), lądowanie na innym kosmicznym globie było nie lada wyzwaniem i możliwością pokazania swojej przewagi. Jeżeli usa chciałaby upozorować lądowanie na księżycu musieliby być pewni że nikt tego nie sprawdzi. A wtedy to oni nie byli pewni czy ruscy ich nie przegonią, więc musieliby być albo prze ryzykantami albo musieliby wiedzieć że ruscy sami sobie palcem do dupy nie trafią a co tu dopiero mówić o księżycu. W ogulnym rozrachunku straty spowodowane wyjściem na jaw fałszywego lądowania byłyby wyższe od zysków spowodowanych tymże domniemanym lądowaniem. Wyobraźcie sobie że USA nie lądowała nigdy na księzycu, przychodzi rok 2010 i chińczyki lądują na księżycu i co znajdują? Brak śladów lądowania usa i w tym momencie jest po mocarstwie zwanym usa (nie wytrzymali by takiego napięcia). Nikt by sobie na to nie pozwolił więc amerykany na pewno lądowały na tym czymś co wisi nad nami, choć to co tam znaleźli to już inny temat. Wprawdzie istnieją przypuszczenia że 1sze lądowanie było sfingowane i dopiero gdy usa wystraszyła się ze sondy i lądowniki zsrr mogą wykryć prawde wysłała na księżyc całą mase astronautów. Ja osobiście wierzę w to że ludzie byli na księżycu, a wiele wątpliwości sprowokowała sama NASA gdyż materiały z misji apollo były najpierw poddawane obróbce i dopiero później publikowane (wielu dopatruje się usuwania ze zdjęć ufoli :D). Zawsze znajdą się niedowiarki, poznałem kiedyś ludzi, wydawali się normalni, ale po bliższym poznaniu zdradzili mi swój sekret: powiedzieli mi że Ziemia jest płaska, no bo przecierz jak ci ludzie na dole mieliby nie spaść?? A to wszystko to propaganda aby zniechęcić ludzi do szukania końca świata. Głupotę ludzką ogranicza jedynie wyobraźnia danego osobnika

Satin, poszukaj na formu w starszych tematach, temat był szczegółowo omawiany :-) [%sig%]

Dokladnie, MOSKIT 84 ten temat juz omowil, (swoja droga dawno go nie widzialem:P )

Niom, tutaj dokładnie było, jest co poczytać: http://www.ejsi.com.pl/tajne/forum/read.php?f=1&t=7860&p=1 Pozdrawiam, Adas.

Zobaczcie ten film z linku [Jak uda sie Wam otworzyc] Film mowi o falszerstwie ladowania na Ksiezycu. Trwa 45 minut i jest po angielsku. Dla mnie jest pewna jedna sprawa, jakby byli tam raz, to lataliby tam czesciej od 1963 roku. Bush w tym roku zapowiedzial, ze na Ksiezyc wybieraja sie w 2015 roku. Czytalam o tym osobiscie. Dozyjemy, to zobaczymy, czy poleca? Zobaczcie film : http://s04.zepter.com/filastin/didwelandonthemooncaly.wmv

JEST FAJNY FILMIK O (NIE)WYLĄDOWANIU aMERYKANÓW NA KSIĘZYCU http://www.lepszyswiat.home.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=195

...NIESTETY TYLKO PO ANGIELSKU

Pablo dzieki za wspanialy link. Jest lepszy jak moj, bo ma opis filmu po polsku. Ta strona, ktora podales jest fantastyczna. Ja znalazlam cos o statkach UFO, o ktorych juz 14 grudnia 1944 roku pisal New York Times. Chodzi o okragle pojazdy, ktore juz wtedy startowaly z niemieckich baz. Teraz czekam, kiedy napisza o amerykanskich. Zamieszczam ciekawy link ze zdjeciami i opisami. : http://najwiekszetajemnice.blog.onet.pl/
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 9
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.