| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Tęsknota:( | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 18 |
|
Nie wiem dlaczego,ale bardzo tęsknię za średniowieczem,za tamtymi czasami.Tęsknię za zamkami,królami,rycerzami,tajemniczymi dzikimi lasami,magicznymi jeziorami,samotnymi chatkami.Kiedy tylko wspomnę średniowiecze,pragnę tam wrócić,czuję ogromną miłość do tych dawnych czasów i wielki smutek,że minęły.Czuję taką wielką miłość i TĘSKNOTĘ,że nie potrafię tych uczuc opisać.Te uczucia się nasilają,kiedy np.oglądam zamki,pałace,obrazy królów,rycerzy,itp.To taka wielka TĘSKNOTA,że czasami nie potrafię tego znieść,czasami płaczę,że żyję w dzisiejszych nowoczesnych czasach,a nie w średniowieczu.Po cichu marzę,żeby wróciły...To moje największe marzenie...
|
|
|
widocznie budzi się w tobie pamięć poprzednich wcieleń, skoro tak bardzo tęsknisz za czasami średniowiecza.... musiałaś być jakąś ksieżniczką co miała swojego rycerza zapewnie.... hihih..... mnie te czasy prowokują również do wspomnień, bo przedstawia się te czasy w złym świetle czasami...:P
|
|
|
co wy wypisujecie?! Chyba się przerzuce na forum koła gospodyń wiejskich :D
|
|
|
A ja bym chciał żeby świat był bez tej całej techniki. Same wsie bez miast, sama natura i człowiek. Zero aut, zero samolotów, zero kominów i wszystkiego co zatruwa ten świat. Człowiek na łonie natury. Czyli coś ze średniowiecza :o) Albo jeszcze wcześniej.
|
|
|
popieram w całej rozciągłości.... szacunek komuś się należy, a jest nim nasza planeta :o)
|
|
|
Wiecie co?Dzisiaj miałam wielką depresję,że żyje tu i teraz,czyli we wspólczesności.Płakałam jak szalona,że czasy średniowiecza się skonczyły.Tak bardzo za nimi tęsknię,ja naprawde nie potrafie opisac tej wielkiej tesknoty.Wiele osób mówi że średniowiecze to wieki bardzo ciężkie(inkwizycja,palenie na stosie,zimne lochy,ciemnota ludzi,itp.)ale ja jednak uważam,że to nie prawda.Czuje,że urodziłam sie o wiele za pózno:(
[%sig%]
|
|
|
Sat czy ty przypadkiem nie przesadzasz? Ja tez mam cos w tym stylu, ale jeszczwe nigdy z tego powodu sie nie rozplakalem:P pozdro
|
|
|
No może troche przesadziłam,ale uwierzcie mi,miałam niezłego doła:(
[%sig%]
|
|
|
Kiedy czytałam Twojego posta, miałam wrażenie jakbym sama go pisała. Mogłabym podpisać się pod każdym słowem.Pewnie i tak nie przeczytasz mojej odpowiedzi, bo temat jest sprzed ponad roku, ale postanowiłam jednak jš napisać. Mnie ta wielka tęsknota za redniowieczem towarzyszy już od wielu lat, czułam jš praktycznie zawsze, nawet gdy byłam małym dzieckiem. Wiem,że nie pasuję do tego wiata, że to nie tu powinnam sie urodzić. Nie rozmylam o tym przez cały czas, gdyby tak było to chyba nie potrafiłabym normalnie żyć.Mimo tego to uczucie cały czas gdzie tam we mnie jest i zwsze będzie. Wiem, że jakos muszę to życie przetrwać, nie mam innego wyjcia, chociaż to nie tutaj jest moje miejsce. Nie rozmawiam z nikim na ten temat, boję sie że nie inni by tego nie zrozumieli,a poza tym jest to dla mnie zbyt osobiste. Tobie powiedziałam, bo wydaje mi się że chyba czujesz to samo, a jeli nawet nie, to co bardzo podobnego. Znalazłam to forum i ten temat wpisujšc w wyszukiwarce hasło "tęsknię za redniowieczem". Już wczeniej szukałam w internecie wypowiedzi osób, które myslš podobnie jak ja, ale nigdy nic takiego nie znalazłam,aż do dzisiaj. Cieszę się że nie jestem sama. Najciekawsze jest to że sama chyba bym nie weszła na takie forum. Nie interesuje sie takimi rzeczami, chociaż czuję, że jest we mnie co takiego,że tak powiem "niezwykłego". Może poprostu troche się tego boję. A włanie, przeglšdałam troche twoje inne wypowiedzi i jeszcze co innego mnie bardzo zaciekawiło, a mianowicie to, że urodziłymy sie tego samego dnia:) tylko że ja trzy lata póniej, bo w 1988 . no nic kończe, ale się rozpisałam:) pozdrawiam
|
|
|
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
a ja sie zgadzamz adasiem..ja bym wolal zeby bylo inaczej,bez tej techniki...szczerze mowiac to teraz jest do bani, amy duzo ale to jest do bani..gdyby sie dalo przeniesc gszies daleko,zeby nie bylo dostepu do cywilizacji....zadnych komputerow itd...ale to malo realne...no i ja juz sie nauczylam ze mam komputer,kase...itd. i teraz to lipa
[%sig%]
|
|
|
A ja wręcz kocham komputerki (jak takiego złożę i zainstaluję system, to jakbym powołał do istnienia nowe życie) i przyrodę, góry, lasy, wodę, rolinki i zwierzštka.
[%sig%]
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
szum morza, przestrzeń,tam wielka przestrzeń...szukam Cię...
musisz się w końcu gdzie znależć
wysoka, smukła jak sosna czy sekuoja kantabryjska
cicha,wyrozumiala,mšdra,o jakże spokojna jak fale uderzajšce cicho lekko o brzeg
a że sciencjo-brzydka i kola-wawa wewnštrz , to muy bueno ,chica mia cara se me da mucho de hacerlo,yo desdichado... no importa nada,taki życia bieg.
przecież ja łuskš błyskajšcš czarnej zbrodni i występku,tajemnej potwornoci naznaczony
Obcy wród ludzi niedostępny dla nikogo, na samo przepaci dno załatwiony.
Masz długš british- ' kobiety szczękę końskš jak pamela spencer dowling jones, ser karola nałoża , masz podlużnš twarz jak księżniczka anna, turn a deaf ear to my carelessness,,all to nothing, to tka się smutne życia krosno...
przybšdż do mnie,wiedz że to ja Ciemnoci Ksišże z nieprawego łoża
myl moja biegnie daleko poprzez szum ciany sosnowego lasu tam na uroczysku
widzę szczęcie bezimienne
rodzi się Nowy Wiek z bezbarwnego jałowego podłoża.
To nie nowy Wiek Pary
To Wiek naszej wielkiej we wspaniałoć w nas i wszędzie wiary.
autor:
japanese robot dentaku
|
|
|
Ania88,przeczytałam dzisiaj twojego posta.Wierzę ci.Ja czuję to samo.Ta tęsknota jest bardzo dziwna.Kiedy tak zgłębię się w swoje myli,odczucia,ta tęsknota jest nie do zniesienia.Dlatego wolę o tym za często nie myleć.Nie potrafiłabym wtedy normalnie żyć.Bardzo mi zle w tych czasach.To co,że istniejš nauka,technika,medycyna,technologie,itp.Tamte czasy sš nieporównywalne do tych.Te uczucia jakie wtedy towarzyszyły ludziom....Bardzo żałuję,że to wszystko już dawno minęło.Już nic nie piszę.Strasznie smutno mi się zrobiło....Trzymaj się Ania88
[%sig%]
|
|
|
a więc Camilla Parker Bowles była tš jedynš dla Księcia Karola....
http://www.reptoids.com
cieszę się że mutant Kawadorion jest już tak blisko potężnej gadziej British-rodziny..
Thus spake Zarathustra.
Also Sprach Zarathustra.
|
|
|
A ja tęsknię za każdš mijajacš chwilš. Kżda jest ważna, bo jej już ni odzyskam.
|
|
|
Mam podobnie, ale nei za redniowieczem. Ja tęsknie za czasami II Wojny wiatowej :/ Czuję, że moja częć jeszcze jest na niej. Ilekroć czytam artykuły lub oglšdam z niej zdjęcia, to czuję przeogromny smutek, i nasuwajš mi sie odczucia utraty kogo bliskiego, panicznego strachu. Nie wiem, czy moje poprzednie wcielenie było na tej wojnie, ale w jaki podwiadomy sposób czuje się przywišzany do tego okresu :/
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 18 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |