| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Nie wiem co się dzieje... | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 10 |
|
Witam,
Chciałam podzielić się z wami moim problemem. Od dłuższego czasu powoli zaczynam odkrywać w sobie dziwną moc, potrafię telepatycznie kogoś przywołać, rozmawiać z kotem również za pomocą telepatii, jednak nie to jest moim problemem... Nie radzę sobie z kontrolowaniem tej mocy często kiedy ktoś bardzo mnie zdenerwuje i źle o nim pomyśle temu komuś przytrafiają się złe rzeczy (choroba, wypadek,strata), nie wiem jak nad tym zapanować . Proszę o pomoc.
|
|
|
Wydaje mi się, że każdy tak wpływa na innych, tylko nie tak spektakularnie, z mniejszą siłą, i działa to w dłuższym okresie.
jeśli mogę coś radzić to:
1. nie denerwować się ;)
2. jak się zdenerwujesz to te olbrzymie wygenerowane energie skieruj świadomie na jakiś cel. Ty wybierz jaki.
Teraz nie całkiem świadomie lub podświadomie coś tworzysz. Zrób to świadomie. Energie jakie wtedy uaktywniasz nie są ''złe'' one są tylko bardzo duże.
Tylko twoje ego decyduje czy jesteś teraz szczęśliwą czy nie szczęśliwa. Jak jesteś zadowolona to myślisz o ''dobrych'' rzeczach. Jak jesteś złą to myślisz o ''nie dobrych'' rzeczach. Ale stan ten jest taki sam jak bardzo jesteś szczęśliwa i zadowolona i jak się ''wściekasz''. Jest to po porostu przywołanie/wytworzenie ogromnej siły/energii. Przy czym myślę jednak, że więcej wyważamy jej jednak podczas złości ;)
Spróbuj jak się ''wściekniesz'' stworzyć z nich coś świadome. Może to być czyjaś choroba, nieszczęście śmierć, ale też możesz stworzyć komuś zdrowie, szczęście, narodziny (to akurat może wiele osób bardzo zmartwić ;). Po prostu pomyśl o tym wyobraź sobie to zdarzenie najbardziej realistycznie jak się da i wkładając w to całą to energie co cie rozpiera. I się stanie.
Trenuj. Ćwicz. Używaj. A poznasz to.
PS. A jak już poznasz to napisz mi jak to jest, żebym następnym razem nie radził innym czegoś o czym nie mam zielonego pojęcia ;)
|
|
|
Po pierwsze trzeba wyeliminować strach, bo blokuje i zniekształca umiejętności. Trzeba to po prostu przyjąć, badać, rozwijać a na końcu można zrozumieć.
|
|
The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/ |
|
|
|
|
"Nie radzę sobie z kontrolowaniem tej mocy często kiedy ktoś bardzo mnie zdenerwuje i źle o nim pomyśle temu komuś przytrafiają się złe rzeczy (choroba, wypadek,strata)..."
Pamietaj ze zlo wyslane w swiat wroci do Ciebie z trzykrotna moca, wiec moja rada jest taka nie mysl zle o innych.
|
|
Z samą sobą nie mam nic wspólnego... |
|
Ale jaką pomoc?
Jeśli ktoś ci gra na nerwach - to naturalne że ma wypadek.
To komu tu trzeba pomagac?
Nie zrobisz krzywdy komuś, komu się ona nie należy.
Jesli sam nie wysyłasz dysharmonicznych energii to takie też do ciebie nie powrócą.
|
|
|
ble ble ble... nie wiesz co to jest zlo? w tym przypadku kryje sie pod jego definicja np zyczenie drugiej osobie czegos niemiłego, myslenie o kims zle, dokladnie to o czym pisala autorka watku.
|
|
|
|||||
|
W żaden sposob mnie nie uraziles :) Kazdy ma inna definicje slowa "dobro" czy "zlo" i kazdy mysli w inny sposob. Ja poprostu definicje "zla" rozumiem jako wyrzadzanie swiadomej krzywdy innej osobie... wiem ze moze to glupie, ale taka juz moja po**bana filozofia ;)
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 10 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |