Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
pamięć dziecka
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 25

Witam Mój synek ma prawie 6 lat i bardzo dopomina się siostry lecz nasze rozmowy na temat ciąży i przychodzenia na świat dziecka doszły do tego iż syn zaczął opowiadać że pamięta co było w brzuszku np.wodę ułożenie płodowe sygnały jakie go dochodziły nawet to jak mąż mnie masował po brzuchu i podpływał główką pod rękę opowiada bardzo szczegółowo dodam tylko ze nie ma gdzie o takich rzeczach słyszeć co o tym myśleć czy jest to realne żeby tyle czasu pamiętał? Jak daleko jest w stanie cofnąć się pamięcią?

Noemi:
Waw, jestem pod wrazeniem, naprawde :) Cos pieknego :) Niesamowite....mysle, ze ludzkie mozliwosci sa bez granic....Prawdziwy z niego fenomen, moze jakies badania naukowe na ten temat?
Masz rację że ludzkie możliwości są niewykorzystywane ale takie sytuacje to nie fenomen tylko fakt.Każde dziecko rodzi się otwarte,a jego dalszy rozwój zależy początkowo od rodziców.Czy wysłuchają dziecka czy też na siłę będą z tego robili majaczenie i brednie maluchów.Badania naukowe są zbędne moim zdaniem lepiej jest pomóc dziecku stawiać kroki na ścieżce duchowego rozwoju.

Raptor:
Myślę, że można cofnąć się w dowolny moment z przeszłości, jeśli tylko ma się odblokowany dostęp do wyższej pamięci naszej jaźni.
W dowolny moment?. Przecież dziennie umiera ileś komórek odpowiedzialnych za pamięć. To jestem ciekaw jakim cudem można sobie przypomnieć dowolny moment z przeszłości ;]

Ludzkie ciało, podobnie jak cały wszechświat, to hologram zawierający w dowolnie małym fragmencie informacje dotyczące całości, więc nie ważne ile komórek umrze, nowo narodzone na ich miejsce otrzymają dokładną kopię informacji, które posiadały stare (ot choćby sztandarowy przykład holograficznego DNA). Poza tym z komórek chyba trudniej uzyskać informacje niż z niematerialnej pamięci wyższego Ja, tzn. trudniej się dostroić do tych wibracji, ale pewnie są wyjątki. Komórki też nie będą zawierać informacji na temat twoich poprzednich wcieleń, ale informacje dotyczące danej linii genetycznej i jej przedstawicieli. Czasami dzieje się to (odczytywanie pamięci komórek) bezwiednie, jak np. w przypadku transplantacji organów często ludzie otrzymują fragment świadomości dawcy, a co za tym idzie pewne jego uzdolnienia.

The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/

other:
Raptor:Myślę, że można cofnąć się w dowolny moment z przeszłości, jeśli tylko ma się odblokowany dostęp do wyższej pamięci naszej jaźni. W dowolny moment?. Przecież dziennie umiera ileś komórek odpowiedzialnych za pamięć. To jestem ciekaw jakim cudem można sobie przypomnieć dowolny moment z przeszłości ;]
masz racje z komórek tego nie da się odczytać. Ale z drugiej strony starzy ludzie bardzo dokładnie zaczynają na starość pamiętać zdarzenia z przeszłości a nie pamiętają ja byli ubrani wczoraj ;)

Smok:
starzy ludzie bardzo dokładnie zaczynają na starość pamiętać zdarzenia z przeszłości a nie pamiętają ja byli ubrani wczoraj ;)
pewnie zależy to od pamięci długo trwałej.. ale starzy ludzi częściej chorują na alzheimera. Choć po części masz rację. Nie sądzę aby pamiętali wszystko dokładnie.. myślę, że są to tylko strzępy informacji lub jakiś zdarzeń które mocno przeżyli.. np wybuch II WŚ.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 25
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.