| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Reinkarnacja | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 11 |
|
Chciałabym wiedzieć co o niej myślicie. Czy wogóle w nią wierzycie? Jesli tak to na jakich ,według was się opiera zasadach? Czy dusza ma określoną liczbe żyć do "przerobienia"? I gdzie znajdujemy sie pomiedzy jednym a drugim życiem?
|
|
|
No właśnie sama bym to chciała wiedzieć. Ale niewątpliwie wierze w reikarnacje. Mam nadzieje, że nasz ziemski byt nie kończy się tylko na jednym życiu.
|
|
|
Dziwne są niektore przypadki opisywane w prasie czy ksiązkach np. o śmierci chłopca .... po czym w domu zjawia sie jaszczurka ktora lezy na jego łuzku uwielbia te same potrawy itd. wszystko mozna logicznie wyjaśnic ja k sie chce ale.....
|
|
|
tu nie masz racji, bo ta jaszczurka nawet jesli by inkarnowala, ''zapomniala by'' kim byla wczesniej:P
|
|
|
Co do tego akurat ,to moim zdaniem nie inkarnujemy "w dół" ,czyli np. z człowieka na psa... To by było jak cofanie się...
|
|
|
"w dół" to pojęcie z naszego punktu widzenia............. i dlaczego Master 16 twierdzi ze to nie mozliwe? jest więcej takich przykładów!
|
|
|
To sie zadko zdaza, zeby ktos mial swiadomosc kim byl kiedys:), ale wydaje mi sie ze kolezanka ma racje cofanie sie do istot nizszych nie ma sensu.
|
|
|
W końcu chodzi o rozwój. W ciele zwierzęcia nie mamy możliwości doznawania takich uczuć jak w ciele człowieka.
|
|
|
Nie orientuje sie zabardzo w temacie reinkarnacji, ale obawiam sie ze dusza nie przechodzi ewolucji tak jak zwierzęta na przełomie milionów lat .........od jednokomorkowców do naczelnego. Więc tym samym poddaje wątpliwości racje MAstera16 i Dominiki.
W sumie dochodzimy do wniosku ze czlowiek na zawsze moze być tylko człowiekiem po reinkarnacji !!!!! uwazam to za niepoważne- wcale nie czuje sie jako najbardziej rozwinięta forma duchowa na świecie hahahaha wolałbym nawet nie dopuszczac takiej myśli do siebie.............toszto byłoby okropne patrząc na to co sie dzieje na świecie.
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 11 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |