Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Reinkarnacja
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 11

Chciałabym wiedzieć co o niej myślicie. Czy wogóle w nią wierzycie? Jesli tak to na jakich ,według was się opiera zasadach? Czy dusza ma określoną liczbe żyć do "przerobienia"? I gdzie znajdujemy sie pomiedzy jednym a drugim życiem?

No właśnie sama bym to chciała wiedzieć. Ale niewątpliwie wierze w reikarnacje. Mam nadzieje, że nasz ziemski byt nie kończy się tylko na jednym życiu.

Dziwne są niektore przypadki opisywane w prasie czy ksiązkach np. o śmierci chłopca .... po czym w domu zjawia sie jaszczurka ktora lezy na jego łuzku uwielbia te same potrawy itd. wszystko mozna logicznie wyjaśnic ja k sie chce ale.....

tu nie masz racji, bo ta jaszczurka nawet jesli by inkarnowala, ''zapomniala by'' kim byla wczesniej:P

co jest równoznaczne ze śmiercią :)

Co do tego akurat ,to moim zdaniem nie inkarnujemy "w dół" ,czyli np. z człowieka na psa... To by było jak cofanie się...

"w dół" to pojęcie z naszego punktu widzenia............. i dlaczego Master 16 twierdzi ze to nie mozliwe? jest więcej takich przykładów!

To sie zadko zdaza, zeby ktos mial swiadomosc kim byl kiedys:), ale wydaje mi sie ze kolezanka ma racje cofanie sie do istot nizszych nie ma sensu.

W końcu chodzi o rozwój. W ciele zwierzęcia nie mamy możliwości doznawania takich uczuć jak w ciele człowieka.

toz to juz nie oto nawet chodzi.,,,:)

Nie orientuje sie zabardzo w temacie reinkarnacji, ale obawiam sie ze dusza nie przechodzi ewolucji tak jak zwierzęta na przełomie milionów lat .........od jednokomorkowców do naczelnego. Więc tym samym poddaje wątpliwości racje MAstera16 i Dominiki. W sumie dochodzimy do wniosku ze czlowiek na zawsze moze być tylko człowiekiem po reinkarnacji !!!!! uwazam to za niepoważne- wcale nie czuje sie jako najbardziej rozwinięta forma duchowa na świecie hahahaha wolałbym nawet nie dopuszczac takiej myśli do siebie.............toszto byłoby okropne patrząc na to co sie dzieje na świecie.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 11
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.