| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Fatalna decyzja | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 12 |
|
Senat USA przyjął plan ratowania sektora finansowego
Amerykański Senat uchwalił rządowy plan ratowania systemu finansowego przez wykupienie długów banków inwestycyjnych kosztem 700 miliardów dolarów, odrzucony wcześniej przez Izbę Reprezentantów.
Ustawa wprowadzająca w życie plan przeszła w środę wieczorem (czasu lokalnego) większością głosów 74 do 25. Za było 40 senatorów demokratycznych, 33 republikańskich i niezależny senator Joe Lieberman.
Upadek USA - Proroctwa
pozdr
|
|
Smiej sie pomimo wszystko ! smiej sie pelna geba, i poki jeszcze masz zeby... - Nie powiem ci jak jest w raju, ale wskaze jak tam dotrzec. - = wrozba@wrozba.info = www.WROZBA.INFO |
|
I wyrzucą 700 miliardów dolarów w błoto - w system, który się wynaturzył i przestał właściwie funkcjonować... coś się kończy.
Kończy się system oparty na kredycie - wszechobecnym kredycie, gdzie wszyscy i wszystko jest zadłużone - nie ma po prostu prawdziwego pieniądza na rynku - kredyt napędza kolejne kredyty. Przesadzono ze stosunkiem prawdziwego pieniądza do pieniądza kreowanego przez banki w postaci kredytu. Pazerny system finansowy sam się zniszczył.
Jak się zaczną jeszcze większe napięcia, to pewnie znowu wprowadzą prohibicję - powtórka z rozrywki.
Dźwignęliby się znowu po latach z tego, ale teraz w związku z globalizacją przepływów finansowych to się nie uda, a Stany nie są już takie mocne jak kiedyś - mają konkurencję chociażby w postaci dynamicznie rozwijających się Chin.
System kapitalistyczny, wraz z jego charakterystycznymi cechami przestał być już wydolny. Totalnie zmieni się polaryzacja układu na świecie. Będzie bolało po drodze, jak będzie się to waliło.
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Może dojść do wielkiej wojny światowej, bo Ameryka nie zrezygnuje tak po prostu z władzy nad światem - jak instrumenty finansowe przestaną spełniać swoją rolę, to zostaną użyte inne argumenty - bardziej dosadne.
Oni już wiedzą, co się święci i się przygotowują.
Baza (a nawet dwie) w Polsce - rewelacja :/
Proroctwa zaczynają się wypełniać.
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Wczoraj znowu widziałem młodych Amerykańców - mormonów w Warszawie.
Może się ewakuują jak szczury... i zostaną tu na stałe. Jedno trzeba im przyznać - dobrze mówią po polsku.
|
|
|
Tak jeszcze skojarzyłem, dlaczego USA są zamieniane w państwo policyjne - oni przygotowują się do walki z chaosem i masowym niezadowoleniem społecznym.
Teraz mi ich żal, ale sami do tego doprowadzili własną bezmyślnością, pazernością i żądzą władzy.
Oto do czego prowadzi niepohamowany apetyt i myślenie na zasadzie: "żryjmy ile wlezie... i jeszcze więcej, a będzie dobrze". Jutro? - Jutro też się nażremy - najwyżej kosztem innych. Gdzie ta ropa? - A... u Sadama! - No to idziemy do niego!
Szarańcza i pasożyty... i tyle!
Chyba już od dłuższego czasu podświadomie czuli, że nadchodzą chude lata - tak, tak - to może jeszcze kilka hamburgerów?
Smutne, jacy ludzie są beznadziejni - jak krowy, które tylko się pasą patrząc w jakieś pudło, w którym coś się rusza i gada.
Zawsze tak bronili tego amerykańskiego stylu życia ("piękne" określenie i często używane) i się wspierali w tej kwestii, bo chyba wszyscy tam mają taką mentalność - mentalność szarańczy.
Zaraz, zaraz... podobno stonka ziemniaczana właśnie ze Stanów przyleciała :)
Stonka :))
|
|
|
Właśnie ktoś ważny i poważny, uznany i poważany powiedział w mediach, iż niedopuszczalne jest, by siać panikę związaną z kryzysem w USA i jego ewentualnymi skutkami dla reszty świata (w tym Polski).
Toteż niniejszym odszczekuję wszystko, co napisałem na ten temat :)
|
|
|
Wendol, właśnie przedstawiasz wszystko w sposób w jaki elity chcą przedstawić ostatecznie nam dysfunkcję kapitalizmu i nadchodzący kryzys. Nie bierzesz pod uwagę tego, że całość została właśnie w ten sposób zaprojektowana, żeby wyciągnąć ile się da, a potem ulec autodestrukcji, przygotowując świeże pole na nowy system i nowy porządek świata, który z pozoru będzie wydawał się zbawienny, ale jak zawsze, diabeł tkwi w szczegółach. Ludzie, jako z reguły ignoranckie istoty, nie zwracają uwagi na szczegóły, dlatego dadzą się nabrać na tą całą zainscenizowaną ściemę. Rzeczywistość ma wiele poziomów prawdy, a to co czyta się w prasie i widzi w TV, to tylko poziom najbardziej zewnętrzny, przeznaczony specjalnie dla nas/mas (merry Christ-Mass).
|
|
The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/ |
|
Plan jest taki, żeby maksymalnie osłabić przodującą gospodarkę kapitalistyczną (USA), a jednocześnie wzmacniać preferowany hybrydowy system, czyli chiński socjalizm kapitalistyczny w wydaniu Orwella. Jeśli nie pomogą zabiegi ekonomiczne, to zawsze USA może całkiem przypadkowo wyruszyć na kolejną wojnę (tutaj sugeruję Chiny właśnie). Jak już będzie po ptokach i zacznie rodzić się anarchia, to wprowadzamy wojskową dyktaturę pod przewodnictwem ONZ, zaprowadzamy drakoński porządek i przejściowy faszystowsko-socjalistyczny ustrój. Ale to nie wszystko, bo światowa gospodarka ulega całkowitemu załamaniu i trzeba powoli wprowadzać te same zmiany na wszystkich kontynentach. Stad też wymyślono takie ustrojstwa jak Unia Pn-amerykańska, Unia Pd-amerykańska, Unia Afrykańska, Unia Azjatycka i oczywiście Unia Europejska. Ustroje i modele gospodarcze będą się w nich nieco różnić, ale z czasem wszystko będzie zbiegać do wspólnego mianownika - centralizacji rządu i ekonomii na skalę globalną. Tylko tu pojawia się pewien problem, kto przejmie większość udziałów w tym rządzie, arystokracja europejska, czy azjatycka (USA zaliczamy do europejskiej). Dlatego będzie ostro. Ktokolwiek wygra, my przegramy :)
|
|
The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/ |
|
Mnie bardziej interesuje wymiar psychologiczny tej sprawy, czyli kwestia mentalności ludzkiej.
Interesuje mnie, czy ludzie (zwłaszcza ci "na górze") potrafią się zmienić bez terapii wstrząsowej.
Czy jedynym sposobem na przełom (prawdziwy przełom) jest totalna katastrofa związana z globalnym kataklizmem? Czy bez tego ludzie mogą przestać wreszcie widzieć jedynie czubek swojego nosa?
Są dwie opcje, a moment rozstrzygnięcia się zbliża. W grę wchodzi globalna zmiana mentalności, która się odbywa, ale jakby nie dotyczy tych "na górze", którzy się coraz mocniej "okopują", a druga opcja jest taka, że wszyscy "dostaną w łeb", by zaczęli wreszcie myśleć i szanować się nawzajem.
Jak wszyscy znajdą się w jednym wspólnym, wielkim gównie, to zaczną ratować jeden drugiego, czy będą kontynuować walkę o to, kto kogo w tym gównie utopi?
Mam nadzieję, że nie okaże się, że szczury są w takich okolicznościach mądrzejsze od ludzi.
Tak więc, która opcja Wam bardziej odpowiada?
Na straganie, w dzień targowy, takie słyszy się rozmowy...
|
|
|
Skoro idzie ku złemu, to i nawet rok 2012 nie pomoże. Nie ma co sie czarować nieprawdaZ Wendołek?
Niesamowite jak ludzie staraja sie pocieszać, że będzie lepiej i tak każdego dnia jak mają mały na to wpływ...
Może nie jestem mózgiem na miarę niejakiego panów W. i R. z racji, że kobiety raczej wola zajmować sie soba i swoimi sprawami natury emocjonalno- upiekszająco(szminka koloru wiśni)- rodzinno- zawodowych.
Wiele kobitek jest naiwnych i współczuje takim, ale trzeba znać swoja wartość i koniec kropka.
ale OK jak sie nie ma władzy to chociaż można powynetrzniac sie na tym forum!!!!
|
|
Iść z uśmiechem na twarzy do końca.... a nawet i potem |
|
Jakimś problemem jest to ze to musi jakos być, lepiej czy gorzej ale bedzie.
Żyjemy w tym systemie jesteśmy od niego uzaleznieni nim oddychamy.
Stąd może taka może forma pewnej paniki ze strony kogos tu ale to się nie ma co przejmować wiadomo było że pod koniec tej cywilizacji dojdzie do chaosu bo gdyby jego nie było to po co niszczyć cos co było bezpieczne, spokojne, prawie sielskie poza tą totalną gonitwą za pieniądzem którego nigdy za wiele.
Jeżeli ktoś dąży do zrobienia następnego systemu opartego o takie zasady jak teraz tylko trochę przefarbowanego to ten system nie bedzie dobry i bardzo szybko wpadnie w pentlę samo zniszczenia.
Trzeba zrobić system dla normalnych prawdziwych ludzi.
To że komuś się wydaje że jest normalny to czasem jest złudzeniem tylko jego wyalienowanej wyobrażni.
Wendol ma problem z wyobraźnią, ci ludzie a może nie nie ludzie na górze oni się nie zmienią oni sa jak zaprogramowani oni zrobia doswiadczenie na otwartej ranie operowanego pacjęta i wcale nie będą się przejmować następstwami co najwyżej potem stwierdzą że chcieli dobrze tylko im nie wypaliło.
W to wszystko wpisuje się jeszcze rok 2012. Nibiru juz widoczna i dlatego ocenzurowana. Czyli jest jedna wielka niewiadoma.
Ogólnie nie jest tak źle, każdy ma co zjeść w co się ubrać tylko jest problem bo ktoś chce to rozwalić. Jak zawsze, czy przeglądaliście treści Wiliama Bramleja "Bogowie Edenu", to byście wiedzieli coś wiecej o mechanizmach tego od tysiącleci nakierowanych aby tłamśić ludzkość.
Trudno powiedzieć coś konkretnego o przyszłości bo to jest pewna wypadkowa różnych rzeczy. Na pewnym poziomie przyszłość jest zmienna a na innym juz sie wydarzyła.
Jaka może być przyszłość ta cywilizacja upadnie a na świat wyjdą cywilizacje które ukryły sie przed tym biegiem historii.
To jest jedna z możliwych wersji przyszłości.
Z miesiąc temu było coś w "Nieznanym Świecie" wizja rosyjska przyszłości. Też z zainteresowaniem przestudiowałem.
Entuzjazmem do tej wizji nie zapałałem.
Te wszystkie wizje są kulawe bo będzie to co będzie.
Moze dojdzie do powsania kilku przyszłych rzeczywistości. Stąd geograficznie różni wieszczący mogą mieć swoje racje.
Ja jestem za opcją że po 2012 czasy powinny być ahistoryczne.
Tak ale to też musi sie odbyć z przejściem do innego wymiaru ale i nie mówię że musi to dotyczyć wszystkich tu na Ziemi.
W gruncie rzeczy te wymiary muszą być tu na Ziemi obok nas. Stąd na przykład te dziwne zjęcie policjanta z Nowego Yorku a obok przebiega skrzat.Jak ktoś to jeszcze pamięta. Yeti może być tylko czasowo w naszej przestrzeni. Dlatego czasem go ktoś widzi ale nie ma jego siedlisk tutaj.
Tak ale to co nie udowadnialne jest jak jedna wielka bajka i z takiej perspektywy patrzmy na przyszłość.
Ogólnie gdybyśmy mieli moce przerobowe a nie zlikwidowano nam przemysł to było by całkiem normalnie. A tak wszystko musimy u Chińczyków kupić a czy będą nam chcieli sprzedać pytanie.
Kryzys może to i dobrze to nas może do tej zafajdanej unii w całości nie wcielą. To jest tylko organizacja biurokratyczna właśnie wypełniona takimi nawiedzonymi o których morale pyta Wendol. Nie mają oni tego morale za specjalnego. Za wszelką cenę wprowadzić aberację chorej wyobrażni w realny Świat i zobaczyć skutki.
Ale tak naprawę w tych realiach
jeżeli są środki produkcj są surowce to kryzys jest formą sztuczną. Ile tych złych kredytów można było wydać. Jakie porycie one miały przecieąż na ładne oczy nie były wydawane tylko pod coś.
Tu największym problemem jest to że stwierdzano umownie że coś kosztuje 10$ a realnie kosztuje to tylko np.3$. I to trzeba sprowadzić na Ziemię.
|
|
|
w Anglii widac bardzo co nadchodzi...i co sie dziwic tutaj wszyscy zyja na kredyt. Wczesniej pare lat temu mozna bylo miec karte kredytowa na 5 tys. £ w pare minut, teraz juz sprawdzaja wyplacalnosc. Cala gospodarka siada.
Moze w koncu krolestwo upadnie.
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 12 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |