Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Wieczny silnik
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 8

Bardzo ciekawy artykul o silnikach - po polsku : http://www.ekologika.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=1220

Bardzo dziekujemy ! Bardzo dobry link, choc przyznam sie, ze ja juz to znalem, to jednak doskonaly pomysl by to tutaj zamiescic. Dziekujemy !

Smiej sie pomimo wszystko ! smiej sie pelna geba, i poki jeszcze masz zeby... - Nie powiem ci jak jest w raju, ale wskaze jak tam dotrzec. - = wrozba@wrozba.info = www.WROZBA.INFO

Jak widzę w tekscie słowa "tajnE""sektetne""transtendentalne " to odnoszę wrażenie że ktoś robi mnie w konika garbuska i temu chyba służy cały bełkot wokół tematu. Nic tam jakiejś zrozumiałej wiedzy. Z tego wynika tylko tyle że zczeli nieśmiało produkować P.Mob. nie nazywając go tą odwieczną starożytną nazwą. Zauważcie jakiego slinotoku i pianobicia histerii dostają niektóre srodowiska na zam dzwięk samej tej nazwy. Z punktu widzenia merytorycznie naukowego zapiski w linku są całkowicie bezwartościowe. Ciekawe jak współpraca Szuinega z tym polskim wynalazcą napedu na hydraulikę ciekawi mnie co tam w środku siedzi. Bo w tym ruskim to zapewne siedzi to co proponowałem na fontannę w ogrodzie to teorie do tego powinniście rozumieć nie dawałem do tego takiego bełkotu jaki tu został dołaczony. pozdro.

Pobudza do myślenia a to jest najważniejsze ;)) Pozdrawiam Igor

Niech Moc Będzie z Tobą

Oczxywiście zapomniałem podziekować Wronie chyba Pani Małgosi [jak sie nie myle] za znależienie tego linku. Dobrze jest trzepać wszystko tylko czasem prosze o bardziej krytyczne uwagi do tematu bo nie mogę byc jedyna czarna owcą na forum wypowiadającą się głosem osła z kubusia puchatka czy shreka "i znów te przebrzydłe p.m. usiłują wepchąć drugimi drzwiami zapominając o tym co ja mam na tym zarobić". Dziekujemy. Pozdrawiam.

Dzięki Gosiu! :) Kupię sobie... takie żaróweczki LED, co tam reklamują :)

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Za 38 diod istotnie cena ciekawa też bedąc na bartyckiej obejrzę. Mam 18 diodową to ta symbolicznie świeci. dzieki Wendol

Na dzień dzisiejszy to jeszcze dość droga "nowość", a poza tym są już lepsze, mocniejsze diody. Latarki oparte o dużą ilość słabych diod można już kupić "za grosze" nawet w Biedronce :) Natomiast lepsze latarki posiadają pojedynczą 3W diodę i są znacznie droższe. Jak zwykle najpierw chcą zarobić jak najwięcej na "prawie nowej" technologii. Kilka dobrych lat temu mój ojciec przywoził świetlówki kompaktowe z Niemiec, bo tam kosztowały połowę tego, co u nas. Jakie było moje zdziwienie, gdy na świetlówce firmy Philips kupionej w Niemczech za połowę tego, co u nas, znalazłem napis "made in Poland"! Jak to możliwe??! Kwestia oczywiście w nasyceniu rynku i stosunku podaży do popytu - obniżki cen są wymuszane przez sytuację na rynku, a nie przez "dobrotliwe" hipermarkety, które "same z siebie" oferują nam "wspaniałe" promocje walcząc z wysokimi cenami - jak to na reklamach wygląda. W większych miastach ceny na takie artykuły są niższe, bo konkurencja większa i klientów więcej - klientów, którzy na początku są w stanie zapłacić sporo za nowość, więc od nich się zaczyna, a dopiero później to tanieje i trafia na inne rynki. Tak, czy inaczej jestem zainteresowany takim rodzajem oświetlenia - w pierwszej kolejności do łazienki, gdzie zastąpię tym dwa 50W halogeny w oprawie GU10. Po wizycie na Bartyckiej napisz Nicze jak to świeci. Czekam jeszcze na monitory i telewizory LCD podświetlane diodami LED - będą miały jeszcze lepszą jakość obrazu (kolory, kontrast, jasność) od tych podświetlanych jarzeniówkami, i zużycie prądu będą miały dużo niższe. Czy wiecie, że współczesny telewizor LCD o dużej przekątnej zużywa około 300W?

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 8
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.