| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Jak dotrzeć do gwiazd | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 16 |
|
Czy możliwe są podróże z prędkością nadświetlną. Jak tak to za ile lat ludzie będą mogli takie odbywać
|
|
|
A mnie się wydaje że np. w dziedzinie lotów w kosmos to nawet zwolniła.
|
|
|
no racja
mogli by wreszcie polecieć na marsa (by było o wiele ciekawiej)
|
|
|
NASA chwali się tym Marsem już od chyba 20 lat, a praktyki nie widać.
|
|
|
A Ty Gorath przypadkiem nie gadasz sam ze sobą? :)
Prędkość światła udało się już przekroczyć w laboratoriach - niestety jak do tej pory nie dokonano tego na przykładzie chociażby atomów, ale na przykładzie promienia światła :)
Fizycy teoretyczni natomiast gadają coś o zakrzywianiu przestrzeni i o "skrótach" nadprzestrzennych, ale do tego potrzebne są ogromne energie.
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Też o tym słyszałem. Ta cząstka osiągnęła chyba 300c. Ale to tylko cząsteczka.
|
|
|
Kiedyś Romek bawił się w odczytywanie cudzych IP- pamiętasz Wendol jak on to robił?
|
|
|
Pamiętam, ale o co innego chodziło - o sprawdzenie skąd "nadają" użytkownicy forum.
W dawnej wersji forum wyświetlało numery IP (oprócz ostatniego członu) i sprawa była prosta.
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Chyba szybciej ;)
Pozdrawiam
Igor
do 5 lat ja planuję zbudować już prototyp ;)
|
|
Niech Moc Będzie z Tobą |
|
nic z tego igorku, jak ci się uda to dołączysz po prostu do "twórców" i tyle nikt o niczym się nie dowie. Rozwój musi być równomierny, a my za bardzo rozwineliśmy technikę a za mało wiemy o nas samych, a musimy znać siebie zanim zaczniemy poznawać inne inteligentne istoty.
|
|
Każdy głupiec jest geniuszem i vice versa. |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 16 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |