| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Deja Vu...??? | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 35 |
|
Hmm... czy wam tez sie to czasem zdarza? Np. jedziecie samochodem i nagle wydaje wam sie ze juz kiedys tedy jechaliscie (nie, nie w drodze do pracy/szkoly :P) ale siedzieliscie dokladnie w takiej samej pozycji, trzymaliscie dokladnie to samo w reku itd, itp. Jak myslicie, dlaczego tak sie dzieje?
Moja teoria moze jest troche dziwna, no ale nigdy nie wiadomo :P. Otoz wydaje mi sie, ze za pare milionow lat (a moze tysiecy?), gdy Ziemia juz przestanie istniec, znowu z gazow zrodzi sie COS, potem to COS stanie sie planeta, potem dinozaury itd... . Az pojawimy sie my, ktorzy doswiadczamy dziwnego zjawiska Deja Vu. I moze to Deja Vu to sa przeblyski pamieci z tamtego zycia? Tzn. ze swiat tak umiera i sie odradza od paruset milionow lat i wiecej? (od zawsze?) A my sie rodzimy razem z nim i odchodzimy, i za kazdym razem przezywamy nasze zycie tak samo? Hmm... takie wydaje sie to nudne, nie? Albo zyjemy za kazdym razem inaczej, ale tylko te przeblyski pamieci to sa chwile takie same jak w tamtym zyciu?
Troche zagmatwalam, ale mysle ze wiecie (mniej wiecej) o co mi chodzi :P. Chcialabym poznac wasze zdanie, wiec piszcie o waszych teoriach :P.
Pozdawiam wszystkich, ktorzy tu wejda.
Przeszkoda
|
|
|
Ale to już było i nie wróci więcej.... oczywiście że jest możliwe.... bo taki jest ten świat, gdzieś, kiedyś, tam już byłem/byłam ;)
|
|
|
Widelec - jesteś pewny ???
Gdyby każdy "nowy" człowiek rodził się od "zera"...............nic nie mogłoby powstać.
Do tego dochodzi tzw."prawo dzungli" tak jak w przyrodzie. Mocniejszy, mądrzejszy, sprytniejszy wygrywa.
Ewolucja działa bardzo dobrze. Usuwanie niedoróbek, niedoskonałości itp.
Tak więc myśl pozytywnie :)
Cześć.
|
|
|
wyobraznia buduje albo niszczy to jest twoje deja vu...!
|
|
|
Ja slyszalam ze ten fenomen pojawia sie chwilach wiekszego zmeczenia. To zmeczenie powoduje to odczucie deja vu
|
|
|
Owszem, też o tym słyszałam, ale niewiem czy to wszystko tłumaczy. Mi też ostatnio bardzo często zresztą, zdarzają się takie stany. Wiem,a nawet niemal jestem tego pewna, że kiedyś byłm już dokładnie w takiej samej sytuacji, stałam tak samo, rzezcywistość wogół mnie była dokładnie taka sama. Czasem, są to nawet całe sekwencje znajomych mi skądś zdarzeń.
|
|
|
Są RóżnE Mity i poglaDy na ten teMat. Jedna z Nich głosi, że gdy jesteśmy nioworodkami właśnie wtedy śnimy o naszej przyszłości i tylko nie ktore z tych chwil da sie nam zapamiętać i w pewnym momencie odtworzyć. Może ma to coć w sobie logicznego... ale to tylko jedna z teorii. Od ostatnich paru lat coraz czesciej zdaza mi sie mieć Deja Vu. Gdy juz mam Deja vu czesto zdaje mi się ,że śniło mi się to właśnie tej nocy.. Wy też tak czasami macie?
..................................POZDRAWIAM......................................................
|
|
|
Niewiem, ale moja teoria jest następująca (możliwe, że nawiąże do jakiejś już tutaj przedstawionej) Podświadomość człowieka zawiera pewne informacje, których my obecnie (teraz) nie jesteśmy świadomi. Ale kiedy dzieje się dana sytuacja, nastąpi jakieś zdarzenie dopiero wtedy, nasza świadomość uświadamia sobie, że nasza podświadomość już dawno o tym wiedziała.
|
|
|
Wystarczy uwierzyć w (re)inkarnację i to, że czas jest złudzeniem. Kiedy czujemy, że juź gdzieś tam byliśmy to znaczy, ze faktycznie tam byliśmy, bo zostało to zapamiętane. Nie ma czegoś takiego jak brak informacji we Wszechświecie. Wszystko co było, jest i będzie jest pamiętane i zbierane do wielkiego banku inforamacji, z którego się korzysta i właśnie te deja vu jest takim przypominaniem sobie innych żyć. Też świadomych :P
|
|
|
Chyba dla niematerialnej energii (duszy) czas nie istnieje ale dla wszystkiego co fizyczne czas jest faktem (złudzeniem).
|
|
|
Wydaje mi się że jeśli byliśmy w poprzednim życiu człowiekiem i może jest to pamiętanie pewnych obrazów i migawek, lecz jesli byliśmy np. psem.. to nie widze tu sensu.. Jest wielu ludzi, którzy dostali wielku dar i pamietają dokładnie swoje poprzednie życie... ale Ci ludzie też mają DEja Vu.. Moim zdaniem jest to cos zwiazanego z naszym mózgiem. Może są jakieś opry i wpewnych sytuacjach mozg tak reaguje, że mamy takie dziwne wrażenie... ale w co wątpie... lecz trzeba rozpatrywać różne formy,,, =D
|
|
|
Miałem taką sytację już wiele razy .Są to chwile o których śnimy i niepamiętamy co nam się śniło.Kilka razy jakie miałem jestem pewien że widziałem we śnie.Podobno człowiek ma dar jasnowidzenia ale ktoś z niewiadomych przyczyn to zablokował.Może w czasie snu mamy chwilowe przebłyski z przyszłości(czasami).
|
|
|
deja vu
cos co moze sie przydazyc???jest to piekna rzecz a wlasciwie zjawisko.Mialem kiedys sen w ktorym widzialem czerwona plame nie uwierzycie!!po dwoch tygodniach spadlem z lezaka na tyl glowy czyli potylice<nie jestem doktorem wiec nie wiem za bardzo jak sie to pisze:-)>jak spadlem na tyl glowy widzialem tylko i wylacznie czerwona plame i stracilem przytomnosc.Lekarz powiedzial mojej mamie ze jakbym dojechal na pogotowie pol godziny pozniej to bym sie wykrwawil,ale to szczegol.Od tego momentu moje sny ja je nazywam deja vu,czyli cos co sie niebawem powtorzy,bynajmniej u mnie czyli w moim przypadku sa moim jakby uprzedeniem przed jakims jakas rzecza.Jestem ateista i nie wierze w nic czego nie dotkne.duzo ksiazek czytalem po tym co sie stalo odnosnie mojego nie szczesnego deja vu,bylem nawet u psychiatry no ale niestety nie mogl mi wytlumaczyc tych snow moich a mam ich wiele .mam nadzieje ze na forum znajdzie sie ktos kto przezyl to samo co ja i moglibysmy sie wymienic doznaniami tego tematu.pozdrawiam!!!i czekam na odzew mail podany:)
|
|
|
no mysle ze sie mylisz troszeczke
poniewaz umysl nie wszystko pamieta chociazby np otoczenie w ktorym jestes no jestes w gronie znajomych i np oni wzieli nowych znajoych czy zapamietasz chociaz ich twarze znajomych ktorzy nie wpadli ci w oko??moze i pamietasz ale to dopiero po pewnym czasie jak spotkasz kogos kogo <uwazasz ze juz go gdzies widziales>i :)a a:)
|
|
|
Deja Vu! Ludzie dzięki temu poznajemy przyszłość to po prostu podświadome zaglądanie w przyszłość
|
|
|
ile mamy tych tematow o tym samym tytule ?
cos sie tu chyba juz powtarza.
czyzby wiec juz sie to kiedys zdarzylo ?
moze tak tylko mi sie wydaje ?
moze jest to jedynie zwykle Deja Vu...???
a moze nie czytacie tematow i tylko zwyczajnie sruuu ! NOWY TEMAT, a, ze brzmi tak samo i o tym samym, to chuj, niewazne. Wazne, ze ego, to pierdolone ego jest wreszcie usatysfakcjonowane, a to, ze ktos inny juz kiedys sie cos wypowiadal na jakis tam, taki temat, to co ? Chuj, nie wazne. Wazne jest zaspokoic tylko te swoja wlasna zasrana ambicje. Pierdolic blizniego swego ! Najwazniejsze wlasne ego. ambicja. Blysk !
pozdrawiam
[%sig%]
|
|
Smiej sie pomimo wszystko ! smiej sie pelna geba, i poki jeszcze masz zeby... - Nie powiem ci jak jest w raju, ale wskaze jak tam dotrzec. - = wrozba@wrozba.info = www.WROZBA.INFO |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 35 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |