Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Wojna ze światem arabskim, a postęp?
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 19

Czy nie uważacie, że totalna wojna ze światem arabskim mogłaby się przyczynić do ogromnego postępu? Czyli, załóżmy, że wybucha. Jesteśmy uzależnieni od ich ropy. Tak jak cały świat. Wkońcu przestają dostarczać ta rope i następuje wprowadzenie alternatywnych źródeł energii do użytku czyli np. generatora Searla. Jest to może antypokojowy pomysł, ale kto wie. nara

Mysle ze nie.Jedyne co moglo by sie stac to rozwoj nowych silnikow napedzanych alternatywnymi paliwami ale to juz wszyskto.. A to dlatego ze aby pokonac arabski swiat wystarcza bron ktora mamy dzis.. Nie ma potrzeby rozwijac specjalnych technologii by pokonac bande rolnikow z kalaszami... [%sig%]

Goli nie zrozumiałeś o co mi chodzi. Chodziło mi o to, żeby nastąpił nagłu ogromny kryzys paliwowy, aby wkońcu zacząć budować te alternatywne silniki. Bo póki co to tylko ropa, ropa i jeszcze raz ropa.

Postęp już dawno by się dokonał tylko w tej chwili jest za silne i za bogate lobby przemysłowe odnośnie wydobycia ropy naftowej. Ale wojna z Iranem tak podniesie ceny ropy na świecie że wszyscy padną. I wtedy wejdą nowe źródła energii. Generalnie na świecie jest coraz mniej ropy a "monarchowie" ze stanów mający wielkie wpływy na bliskim wschodzie prędzej czy później będą musieli się pogodzić że ropa zaczyna być już historią.

Goli nie zrozumiałeś o co mi chodzi. Chodziło mi o to, żeby nastąpił nagłu ogromny kryzys paliwowy, aby wkońcu zacząć budować te alternatywne silniki. Bo póki co to tylko ropa, ropa i jeszcze raz ropa. No coz silniki o napendach alternatywnych dawno juz istnieja, tyle ze te ogromne korporacje naftowe i rzady wykorzystuja na maxa to co jest powszechne - czyli rope - by wycisnac z nas ostatni grosz... [%sig%]

Witam ! Moim skromnym zdaniem dla nas szarych zjadaczy chleba nic by się nie zmieniło. Co z tego że mielibyśmy samochody napędzane wolną energią skoro i tak musielibyśmy płacić tak samo !? Rządy wszystkich krajów już by się o to odpowiednio postarały aby wpływy z podatków, akcyz itp. będących teraz w paliwie przenieść na nowy rodzaj napędu. Nie wywiniemy się !!! Natomiast ogromnym plusem zastosowania wolnej energi byłoby odciążenie naszej stale zatruwanej planety. Ale niestety każdy kij ma dwa końce technologia pozyskiwania energii z wolnych źródeł umożliwia zastosowanie jej nie tylko w celach pokojowych. Podobnie miało być z energią jądrową ! - oby ta nowa nie była jeszcze gorsza ! Problem naszego gatunku polega na tym że nie dorosliśmy do rzeczy które odkrywamy. Co do wojny ze światem arabskim to moje zdanie jest takie, że jej nie wygramy !. Dlatego, że po naszej stronie jest przewaga militarna, a po ich ideologiczna. Tylko likwidując 100% ich populacji mielibyśmy szansę "wygrać", ale ja wtedy nie chciałbym być zaliczanym do tych "wygranych" - morderców. Niech sobie żyją, mnie nie przeskadzają, mają takie samo prawo jak ja czy ty. I tyle. Pozdrawiam !

A i jeszcze jedno, tak na gorąco. Każdy wie jak zrobić bombę atomową. Problem jest tylko ze zdobyciem materiałów. Wyobrażacie sobie co by było gdyby matriały do produkcji takiej bomby były tak łatwo dostępne jak np. benzyna - gwarantuje wam że wtedy już dawno by nas nie było. Myślicie, że likwidując świat arabski i upowszechniając ogromne zasoby wolnej energii żylibyśmy dłużej niż tydzień, miesiąc ? Skoro podobno szklana próżni wystarczy do zagotowania oceanów to, ilu z nas "cywilizowanych" ludzi posłało by cały ten "cudowny" zachodni świat w diabły. Jestem pewien że mnóstwo szajbusów jest wśród nas. Nie jestem starym zgredem, który neguje wszystko co nowe. Wierzę w potęgę ludzkiego umysłu i jestem jak najbardziej za wykorzystaniem wolnej energii. Tylko takie krótkowzroczne myślenie jak w temacie może nas zgubić. Jeszcze raz pozdrawiam !

Nie będę was dobijał po nieżej chciałbym zamieścić swoj referat na interesujacy temat napisałem to w tamtym roku w czerwcu wszyscy sie śmiali teraz ikt sie nie śmieje, czekam na komentarze pozdrawiam serdecznie IGOR:: Powojenne metody eliminacji zagrożenia destabilizacji ekonomicznego ładu na świecie na poniższym przykładzie: zadania i rola elementów abstrakcji w polityce ekonomiczno militarnej stanów zjednoczonych na podstawie lansowanego obrazu posiadania przez Irak Broni Masowego Rażenia. Mam 32 lata i dalej się czegoś nowego uczę a przynajmniej wydaje mi się, że się staram. Z wielkim zaciekawieniem przeczytałem Państwa ogłoszenie o pracę w charakterze konsultanta. Ostatnio nigdzie nie pracuję i baba suszy mi głowę abym poszedł i coś sobie znalazł, nawet wyszukała mi to ogłoszenie więc piszę bo wydaje mi się, że może bym się przydał nawet jako kierowca na początek, albo może była by i inna robota. Ale do rzeczy: Sprawę Iraku uważam za bardzo poważną a metody wprowadzania w nim demokracji po prostu za nieudolne. USA popełniły bardzo ważny błąd a wszystko za &#8222;mądrymi&#8221; decyzjami Pana Donalda Rumsfelda. Pan Donald po prostu nie wytrzymał i za wcześnie namówił otoczenie G. B. do tak zwanego ataku prewencyjnego ale jaki to był atak to widać, po drugie atak w stylu &#8222;na dziada&#8221; na nic się nie przyda, jak każdy porządny gość co przychodzi nie proszony na imprezę Ameryka nie przyniosła żadnego podarku a jeszcze kreci dym. Zachowanie takie oceniam następująco: Po pierwsze wcale nie ma gwarancji zachowania wpływów w Arabii Saudyjskiej, sprawa nr dwa to dość niepewne (wymuszone) stanowisko Kuwejtu w przyszłości a sprawa nr trzy to niebezpieczna polityka CIA w Indonezji oraz w Ameryce Łacińskiej gdzie są duże złoża ropy (jeśli spojrzymy na mapy to tam są duże zagrożenia terroryzmem), w celu utrzymania jakiej takiej koniunktury na ogólnoświatowym rynku. I sprawa ostatnia to możliwość utraty całkowitych wpływów w Iraku na rzecz Federacji Rosyjskiej. Nieudolność tej polityki obserwować można w telewizorze i to człowiek nie wierzy w to co widzi, najpierw rakieta przez pomyłkę zabija niewinnych działaczy &#8211; metody jak za Józefa Stalina gratuluję, potem w polskiej strefie likwiduje się duchownego &#8211; bo wiadomo nie będzie przeciwko Polakom nikt występował wiadomo mamy Papieża i tak dalej. Wszystko to za wiedzą Rosjan którzy zacierają ręce z radości wiedząc ze do niczego to USA nie doprowadzi, a na koniec ich wpływy się tylko umocnią. Wg mnie przyczyna interwencji w Iraku była następująca: Saddam Husajn napadł na Iran za pieniądze rosyjskie po raz pierwszy kiedy była interwencja w Afganistanie. Zrobił to wg różnych źródeł za 500 mil $ rocznie by wyeliminować z gry Iran co miało pomóc ewentualnie Rosji w Afganistanie. Potem 1989 napadł na Kuwejt robiąc niby usługę Brytyjczykom i układowi Europejskiemu, który za bardzo nie wiedział co ma zrobić z wojskiem po upadku ZSSR i układu warszawskiego. Np. w Wielkiej Brytanii miały być duże redukcje personelu lotniczego wojskowego oczywiście - to Państwo przeczytają w gazetach &#8211; ale tak naprawdę USA i ZSSR chciały ukarać Kuwejt za obniżenie ceny ropy.. W tedy w 1990 pozwolił na to ZSSR i wszyscy się cieszyli w tym też USA. Każdy woskowy był potrzeby. Ale co się stało otóż przez 11 lat świat się zmienił i zmieniło się dużo. Co najgorsze spadła koniunktura światowa. A co za tym idzie redukcje miejsc pracy itd. Najgorsze, że w USA, po obniżkach podatkowych przez Regana za bardzo niema co obniżać w tedy w systemie zostało około 800 miliardów dolarów wzrost był oczywisty. I teraz dochodzimy do sedna sprawy, gospodarka USA jest kluczowa jeśli chodzi o świat wartość jej to jak przeczytałem w Wyborczej10 bilionów dolarów czyli 10 tysięcy miliardów dolarów, jeśli tam się coś dzieje nie tak reagują wszyscy każda giełda i każdy finansowy potentat - kiedyś były odniesienia do wartości kopalnych - złoto, ropa, teraz wszystko odnosi się do wartości umownych - pieniądz, dolar , jen, euro itd.. I teraz by Państwo dobrze zrozumieli, USA nie może tak jak w Polsce za komuny dodrukować dolarów i wpuścić ich do systemu, gdyż dodrukować można wtedy gdy wartość produkcji wzrasta - a tam mamy recesje jak wszędzie - choć tam robi się zabiegi by tego nie było widać. ISTNIEJE JEDEN przypadek kiedy można dodrukować i świat się nie kapie o co chodzi a przynajmniej nie nastąpi łańcuchowa reakcja negatywna takim przypadkiem jest stan nadzwyczajny czyli wojna. I teraz do sedna sprawy dlaczego wg Ekspertów nie jest ta woja biznesem i nikt nie wie o co chodzi - Teraz dalej wg Ekspertów cała ta impreza ma kosztować 500 miliardów dolarów choć oficjalnie mniej, ale jak widać z polityki Regana mniejsza kwota wpuszczona do sytemu nic nie da i wzrostu nie będzie, wiec USA zaplanowały przy pomocy Izraela Biznes Plan wpuszczani tej kwoty co jakiś czas do systemu, by nikt na świecie nie połapał się o co chodzi. I tak co roku od sprawy ostatniej w Iraku sprzed 10 lat mamy jakaś wojnę a to Bośnia, a to coś w Afryce, a to Afganistan, teraz Irak -potem ma być Korea. Co to da? Obecny planowany wzrost gospodarczy w USA planuje się na poziomie 2,5% wzrost przyzwoity minimum wynosi 3,5 jak to zostanie osiągnięte, czyli liczymy wartość całej Gospodarki USA wynosi 10.000 miliardów generuje w amerykańskich warunkach 2,5% wzrostu gospodarczego, do tego dodrukowujemy 500 miliardów a 500 z 10.000 to 5% i z tego jak w podatku tylko 20% ( 80% podlega cichemu praniu czyli wchłonięciu przez system easy whosh czy cos takiego) czy jak kto woli jedna piąta wchodzi do wartości wzrostu gospodarczego gdyż zawsze występuj a koszty. Czyli jedna piąta z 500 miliardów to 100 miliardów. A 100 miliardów z 10 000 miliardów to jeden procent (1%). Jeśli dodamy to do 2,5 % obecnie wyjdzie nam planowany wzrost po wojnie 3,5 %. Mamy tutaj Typowy przykład abstrakcji rentowności kapitału. Tak się dziej gdy pojawia się kapitał czysty nieobciążony nijakimi zobowiązaniami. Jeśli chce mieć Pan wzrost wyższy trzeba tylko zmienić kwoty i skale działania. Podobnie nasz dzielny rząd konstruuje budżet na rok 2004, jednym rachunkowość. Sprawy interesów Rosyjskich nie poruszam celowo sprawa jest oczywista <=14$ za baryłkę i to jest w zasadzie perfidia ze strony USA gdzie z jednej strony wmawiają Rosji, że interwencja ze strony ekonomicznej jest zasadna bo straci Rosja swój export a z drugiej sami chcą przy okazji opanować rejony roponośne próbując tym samym wyhamować ewentualny wzrost gospodarczy w Chinach poprzez sztuczne zawyżanie rękami Państw OPEK cen ropy.. Reasumując jeśli w gospodarce światowej nic nie drgnie a po analizach rynku niemieckiego widać że produkcja nie wzrasta, to w przyszłym roku po Iraku będzie Korea &#8211; dlatego zamiast załatwić te sprawę od razu mówi się o jakichś negocjacjach., lub przy okazji Iraku będą prowadzone dalsze działania o większym lub mniejszym nasileniu, pod warunkiem że Rosja i Chiny zachowają autonomiczność polityczna. W związku z tym siany jest ferment w Izraelu by można było o co wywołać znowu jakiś konflikt. A pro po Chin podobało mi się jak w Chinach wybuchła nagle epidemia SARS tuż przed inwazją na Irak i w trakcie Kampanii Afgańskiej. I oczywiście następstwa spadek koniunktury w Chinach, osłabienie dolara co równało się wzrostowi exportu z USA, można naprawdę się od nich dużo nauczyć oglądając telewizor a nasi biedni. Jednym słowem USA dzielnie się broni przed spadkiem własnej koniunktury, Rosja próbuje pomóc ale nici z tego będą. Kończąc najgorsze nie jest jeszcze to co Państwu napisałem bo na to nie mamy wpływu, gorsze jest co innego USA chwali Polaków za wojnę, by nie było jak w Jedwabnym mordowali Niemcy ale Żydzi nie pamiętają o tym tylko o złych Polakach. O grzechach bogatego się nie mówi jak już można coś skorzystać. A wracając do Państwa oferty pracy jest ciekawa, tylko, że ja nie mówię po angielsku trochę się kiedyś uczyłem ale jakoś mi nie szło , doświadczenie mi się wydaje jakiś mam bo sam uczestniczyłem w zamieszkach 10 lat jako mieszkaniec Nowej Huty a mieszkałem obok kościoła Arka Pana i samochody pancerne jeździły pod blokiem, mam doświadczenie w kontaktach z takimi ludźmi i poniekąd ich rozumiem. Ostatnio nawet udało mi się skończyć studia, wydaje mi się, że mam doświadczenie w praktycznej współpracy z instytucjami państwowymi. Kończąc wydaje mi się, ze międzynarodowa próba zniewolenia Irakijczyków przez USA w ramach programu blokowania cen ropy przed ich spadkiem (chodzi o interes Rosji i USA) w ramach wprowadzenia demokracji itd. Może się nie udać. Problem polega na tym co doszło do Georga Busha dopiero teraz jak już jest po zamachach i została rozpoczęta kampania, należało najpierw w pierwszej kolejności zmienić mentalność Irakijczyków, zrobić małą rewolucję kulturalną, pomóc im samodzielnie zrobić ten pierwszy krok i potem się włączać, a nie jak osła ciągnąć za uszy i nie mówić teraz, że się coś z tym zrobi. Przykro to stwierdzić ale Islam to metoda archaiczna w zniewalaniu obywateli i na jej rewolucji winny się skupić USA jeśli chce dalej wieść prym w polityce światowej inaczej odżyją stare potwory i upiory rodem z ZSSR. Problem w takim systemie zniewolenia polega na ty, że jednostki mają dostęp do innych informacji do których dotychczas dostęp był zablokowany &#8211; zacofanie, efekt jest tego taki, że występuje rozwój samoistny nie kontrolowany co jest jeszcze gorsze niż rozwój skrzywiony. Mało tego w takich sytuacjach jednostki buntują się ponad miarę i nawet tak drastyczne kary jak ścięcie w Arabii Saudyjskiej nie będzie wystarczającym hamulcem w celu powstrzymania rozwoju. Metoda kupowania stosowana obecnie w Iraku przez USA to działanie bardzo nie dobre i nawet nie bezpieczne, po pierwsze co będzie jak przestaną płacić a po drugie co będzie jak do Irakijczyków , którzy przy tej okazji nauczyli się liczyć i doliczą się co mogą sami zarobić na ropie którą mają &#8211; bo to też nie jest wykluczone. Problem ostatni jak wprowadzając demokracje w sytuacji kiedy, druga strona ma się o co bić, ropy nie da się wywieźć i potem jej wydzielać tak jak np. z polskim przemysłem zniszczonym w celu wyeliminowania z rynku a teraz od czasu do czasu wspomaganego zapomogą zwaną inwestycją. Sprawa ostatnia Nobel dla Pani z Iranu uważam za nietrafiony i przedwczesny, działanie takie wskazuje na całkowity bałagan i zamieszanie w realizacji planu zwanego Irackim. Należało najpierw znaleźć osobę, np. jakiegoś nawiedzonego młodego duchownego z kraju XYZ, potem pomóc napisać mu książkę a potem stwierdzić że jest to tak otwarte, oczywiste i piękne, że należy się za to Nobel. Winna to być nowa interpretacja Islamu (lub cos koło tego), która wywrze wpływ na intelektualistów arabskich a przez to na duchowieństwo. Liczenie na to, że będzie jak w Polsce (pieniądz ich zabije) jest tutaj przedwczesne a nawet błędne. Nie należy się bać tego co wcześniej zrobił Sallman Rushdii gdyż jest to nie uniknione. W książce tej trzeba im wytłumaczyć metody zniewolenia którymi są zniewoleni dotychczas i po cichu zaaplikować te właściwe czyli własne. Co prawda ucierpią na tym i inne religie ale nie należy się tym zbytnio przejmować wielkiej afery nie będzie. Rosja myślę, że nie będzie się tym razem mieszać, najpierw książka, mały nakład, opinia specjalistów że to hit i do dzieła. I jeśli to zaskoczy to wtedy może uda się Prezydentowi Bushowi zostać na druga kadencję. Musicie tam zrobić rewolucje kulturalną, powoli i bezpiecznie w imię światowego Globalizmu. Dlatego, że jeśli tam się wam uda to uda się wam wszędzie. Tak na marginesie to Pan Bóg zmienił plan i to co zrobił w przypowieści o wieży Babel po prostu przerosło jego oczekiwania, strasznie się źle i niewygodnie tym zarządza kiedy struktury są rozbudowane prościej szeptać do ucha jednego wybranego &#8211; Prezydenta. To tak jak w grze strategicznej mieć 10 słabo uzbrojonych armii zamiast jednej z bronią atomową. Poza tym Pan Bóg ma nowy pomysł na kreowanie koniunktury światowej &#8211; dla niego nasze życie to gra tyle, ze on zawsze wygrywa. Pozdrawiam Serdecznie, ale już muszę kończyć, dopadło mnie przeziębienie i zbiera mnie gorączka wiec naprawdę już poruszę ostatni watek, przyjmijmy założenie, ze w przypadku jakiegoś niefortunnego błędu w polityce &#8211; np. nowego prezydenta, USA wycofają się z Iraku, proszę sobie wyobrazić konsekwencje polityczne dla Polski w sprawach objętych polityką zagraniczną na koniec w celu ratowania własnego prestiżu nastąpi odwrócenie w stosunkach politycznych ma linii Berlin Washyngton. Dziwi mnie w tych relacjach inna kwestia, sprawa przyszłej polityki wewnętrznej w Eurolandzie prognozowanej przez Niemcy, nie wiem czy się śmiać czy płakać, ale to jeszcze napisze choć gorączka mnie męczy, słyszałem, ze w Niemczech plan rozszerzenia UE o kraje takie jak polska, Łotwa, Litwa czy Estonia był bardzo wnikliwie przemyślany i nie różnił się niczym od doktryny Adolfa Hitlera przynajmniej w schemacie działania. Otóż Adolf też podnosił utratę Lotaryngii i Alzacji, czyli to co podnoszą teraz w stosunku do Polski wypędzeni, natomiast przyjęcie prócz Polski Litwy, Łotwy i Estonii ułatwiło by w ramach Eurolandu odzyskanie ziem przez Niemców z jednoczesnym wskazaniem dla Polaków prawa do dochodzenia roszczeń na byłych ziemiach z przed 1939 roku, a już w ramach Eurolandu. Biorąc pod uwagę , nowe sytuacje dotyczące procedury podejmowania głosów resztę mogą Państwo wydedukować. Następstwem tych planów i siły z jakim lobby w Niemczech naciska na polityków jest wycofanie się prezydenta z kandydowania na druga kadencję gdyż chłop tego nie popiera. Teraz to już kończę bo musze iść spać, jak pomyliłem daty to przepraszam, jak nazmyślałem to tez, pozdrawiam serdecznie:

Dlugie to... Jezeli to podanie o prace to ja bym cie przyjal.. jako kierowce.. Ale tak powaznie to przeciez jasne ze tam chodzilo i ciagle chodzio o rope i inne interesy...Tylko jak dla mnie - i co staje cie coraz wiekszym niebespieczenstwem w moich oczach - to USA...Ludzie... ich polityka , ich dzialania to wszystko przypomina mi jakis odlam nazizmu! Prawie kazdy amerykanin jest narodowcem a z tad juz maly skok to nazizmu... A najgorsze jest ze tak naprawde nikt nie jest w stanie ich powstrzymac ... gdyby cos...to po nas. A co do pierwszej wojny w iraku do najbardziej podobala mi sie rola francji...Przez caly czas przed rozpoczeciem dzialan wojennych byla za wojna ale gdy przyszlo co do czego to sie wycofali..a wiecie dlaczego? No coz.. to wlasnie francja byla glownym dostawca saddama materialow do budowy broni nukrealnej a co wiecej nawet slali tam swoich by pokazali irakijczykom co i jak.... Problem w tym ze moglo to sie wydac.. Jak dla mnie cala da bujda o wojnie z terrorem i tym podobne to jedno wielkie mydlenie oczu by przykryc inne czarne interesy naszych wspanialych panstw zachodu.... Tylko kto zwalczy ich terror...korupcje.. oszustwa.. [%sig%]

Problem jest inny jak zmusic ludzi do pracy???

Mam zamiar zostać kierowcą więc wcale się nie obrażam, ja mam zamiar kierowć światem jako nowy władca, dlatego szukam pracy jako kierowca, wszyscy sie śmieją a nikt nie rozómie o jaką kierownicę ja się biję. Pozdrawiam serdecznie IGOR

Niestety trzeba ich bedzie wszystkich przeprogramować. IGOR ps. bo szwankują jak zardzewiało koło w traktorze

Powiem tylko tyle że ja wieże w UFO- niezidentyfikowany obiekt latający!!!!!

A tak pozatym to na spotkaniu G8 ustalono, że w celu wychamowania islamskich zapedów, zwiekszona nadprodukcja chińskich obywateli zostanie skierowana na połódniowy zachód od ostatniego kantonu i wten sposób rasa zółta wchłonie Islamskich fanatyków, szkoda że tak się stanie ale innej drogi niema by było to bezbolesnie dla naszej cywilizacji. Dlatego Putin buduje rurociag wzdłuż kontynentu a nie w poprzek, a cena ropy w norwegii i szwecji spadła dla chinskiego odbiorcy. Chinczycy sie rozmanazaja jak trusie , tego nie zatrzymamy ale mozemy wykorzystac. pozdro

Przy analizie gwałtowności zjawisk związanych ze światem arabskim i światem islamu należy też brać pod uwagę względy ezoteryczne.Cały świat muzułmański(łącznie z Malezja i Indonezją oraz Pakistanem)nosi według tajnych arkanów politologii astrologicznej ZNAK SKORPIONA.Podobny tajny znak nosi IMPERIUM ROSYJSKIE.A to daje dużo do myślenia.Ogólnie to znak największych na świecie tajemnic,świat parapsychologii,potajenej interwencji pierwiatska siłnadprzyrodzonych-w tym UFO,chorób,śmierci,klęsk,szpitali,więzień,tortur i cierpień a także przełomów technologicznych dokonywanych z cichą pomocą Obcych(vide utajniona dalej Rosja).Na pewno znak zjawisk które nie są znane powszechnemu ogółowi(jak szczep Wyznawców Diabła w Północnym Iraku,tajne działania gildii"assassynów"działającej w całym świecie muzułmańskim od XIII wieku i rolę ezoterii tureckiej w dojściu Hitlera do władzy-pismo ezoteryczne Astara-baron von Hebbotendorf,wreszcie niedawno wielokrotnie cytowany przez prasę ezoteryczną i sensacyjną wątek bardzo grożnych kontaktów Saddama Hussajna z kosmitami na terenie jednej z tajnych rezydencji satrapy w Iraku).Amerykanie choćby nie wiem jak się w Iraku wysilali to astrologicznie skazani są tam na wierutną i krwawą klęskę i najlepszym dla nich rozwiązaniem byłoby dla nich szybkie wycofanie się z Iraku.Moja rada - nie igrajcie WASP-y(White Anglo Saxons Protestants-obywatele supermocarstwa USA) z niebezpiecznym nie tylko dla bialej rasy lecz w wielu wymiarach,także mentalnym i parapsychologucznym znakiem Skorpiona.Dlatego też Francja od samego początku była przeciwna interwencji amerykańskiej w Iraku, notabene dokonanej z naruszeniem reguł i zasad Rady Bezpieczeństwa ONZ.Zauważcie, iż najważniejszy przywódca ideologiczny świata arabskiego-Jasser Arafat zszedł z padołu tego świata także właśnie w znaku Skorpiona czyli w obecnie nam miłościwie panującym miesiącu listopadzie 2004 roku.Allach jest Wielki......

Tak tez mozna sadzic ale to jest tylko dla tych najgorszych, bogatsi mysla jak na zachodzie i nic tutaj niema ezoteryka do rzeczy. Taki krol Fad z Arabi Saud. czy inni oni tylko chodza w turbanie a le pod turbanem juz co innego niz u sasiada.

Rola świata arabskiego wzrasta z roku na rok-bo wyczerpuje się w skali całej Planety ropa naftowa i gaz ziemny. Dochodzi do tego jeszcze lawinowy wzrost zapotrzebowania na gaz i ropę zgłaszany przez liczące 1,4 miliarda ludzi czerwone CHINY LUDOWE,które od dwudziestu z górą lat rozwijają się w najszybszym na świecie tempie wzrostu Produktu Narodowego Brutto osiągającym-8-9% średniorocznie.Wzrasta też znaczenie ogromnych zasobów surowcowych ROSJI, przy czym największe na świecie rosyjskie złoża gazu i ropy ukryte są pod szelfem kontynentalnym na arktycznym,graniczącym z Norwegią, Morzu Beringa i są do tej pory w ogóle nie ruszone nawet w sensie wstępnych wierceń rozpoznawczych.To samo z Kazachstanem i Turkmenią.Kazachstan zamierza zwiększyć produkcję ropy do 150 milionów ton rocznie w 2015 zaś gazu do 100 miliardów metrów sześciennych rocznie.To samo tyczy się Turkmenii-prognoza mówi o 90 milionach ton ropy w 2020 i 150 miliardach metrach sześciennych gazu ziemnego w tym samym roku.Oba kraje korzystają przy otwieraniu eksploracji nowych złóż z pomocy koncernów zachodnich -,CHEVRON'u(USA),ELF'u(F)(Francja-Belgia)oraz ENI/ENEL'a(I)(Włochy) Tranzyt tych ogromnych ilości energii będzie biegł nitkami nowych rurociągów i gazociągów przez południową Rosję do Morza Czarnego i w kierunku największego przyszłego światowego konsumenta węglowodorów - czerwonych Chin Ludowych.Tranzyt ropy azerskiej z zagłębia w Baku biegnie do portu w Batumi nad Morzem Czarnym rurociągiem poprzez Azerbajdżan i Gruzję.Złoża w Iraku są dzisiaj pod względem zasobności drugie po tych znajdujących się w Arabii Saudyjskiej i Zjednoczonych Emiratach Arabskich.

Robocie dentaku ciekawe to o tych znakach. Zastanawiam się z pod jakiego znaku jest Polska. Czyżby z pod znaku polizywacza?

Najwieksze zloza to zloza tleno wodoru - czyli oceany i to bedzie poza czarna energia nastepne zrodlo zasialania gospodarek.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 19
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.