Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Chciał wpływać na wybory za pomocą czarów
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 3

Chciał wpływać na wybory za pomocą czarów Nigeryjska policja aresztowała szamana wynajętego przez pewnego deputowanego, który pragnął za pomocą czarów wpłynąć na orzeczenie sądu rozpatrującego skargi na naruszenia wyborcze - podały miejscowe media. Szaman Oluwole Abiodun został zatrzymany w środę w budynku sądu w południowo-zachodnim stanie Ondo z amuletami, kopiami Biblii i Koranu. Znaleziono także naczynie z królikiem, siedem jajek, muszle i olej palmowy. Szaman powiedział, że wynajął go jeden z deputowanych Zgromadzenia Narodowego (parlamentu), by odprawił pewne rytuały w budynku sądu rozpatrującego skargi wyborcze. Zleceniodawca pragnął oddalenia skargi, dotyczącej jego osoby.REKLAMA Czytaj dalej W Nigerii w kwietniu 2007 roku odbyły się wybory prezydenta i deputowanych parlamentu. Zagraniczni obserwatorzy ocenili, że wybory były dalekie od międzynarodowych standardów. Sądy po dziś dzień rozpatrują przypadki naruszenia ordynacji wyborczej. Zrodlo: wiadomosci.onet.pl pozdro

Smiej sie pomimo wszystko ! smiej sie pelna geba, i poki jeszcze masz zeby... - Nie powiem ci jak jest w raju, ale wskaze jak tam dotrzec. - = wrozba@wrozba.info = www.WROZBA.INFO

Znam takich kilku co wplywaja czarami na wyniki roznych rzeczy w tym i wyborow. A przynajmniej im, oraz niektorym innym sie tak wydaje, a i mnie samemu wydaje sie to dostatecznie prawdopodobne i mozliwe. pozdro

Smiej sie pomimo wszystko ! smiej sie pelna geba, i poki jeszcze masz zeby... - Nie powiem ci jak jest w raju, ale wskaze jak tam dotrzec. - = wrozba@wrozba.info = www.WROZBA.INFO

Tak robiły niektóre partie to fakt, i niektóre dalej myślą że się im uda i tym razem oszukać nas wszystkich ale jest jedno ale ;) tym razem efekt końcowy będzie dla nich zaskoczeniem ;) bo jest takie w życiu powiedzenie nosił wilk razy kilka :) i kto pod kim dołki kopie ;) Kiedyś zaproszono mnie kilka lat temu na podobne spotkanie by ocenić klip wyborczy kandydata - jako że nie byłem tam sam a w kupie siła efekt był jaki był ;) Poza tym zobacz Romku jak szybko w naszych polskich warunkach dochodzi do wymiany władzy, to znaczy ludzi którzy szli z frazesami na ustach po władzę, teraz jeśli znowu nie będą mieć programu tylko frazesy znowu polegną ale nie po 2 latach tylko po roku ;) Sytuacja taka oznacza, że ludzie już nie wierzą władzy w kategoriach haseł tylko patrzą na wymiar praktyczny i realne możliwości, kiedyś tez rozmawiałem z jednym z doradców takiej partii rządzącej i chłopina sie żalił, że już niema co wymyślać jak tak dalej pójdzie ;)) I najważniejsza sprawa której już nikt nie odwróci rozwój autonomiczny grup społecznych ;)) to jest to co dobije tradycyjną socjotechnikę na koniec ;) no ale tak jest jak się struktury polityczne nie poddają naturalnym procesom ewolucyjnym ;) Pozdrawiam Igor ps. w niektórych częściach Afryki watażkowie typu dyktatorzy lokalni uprawiali różne cuda w tym i ofiary z ludzi były składane by przejąc władzę ale zazwyczaj na krótką metę ;) i kończyło się to rewolucją i jak taki przeżył to miał dużo szczęścia ;)

Niech Moc Będzie z Tobą
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 3
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.