Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
magia
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 9

Od jakiegos czasu intersuje mnie zagadnienie magii(taka ktora nikogo nie krzywdzi zwana biala ) poczatkowo wydawało mi sie to smieszne ale odkad zaczełam odkrywac swiat i prawa w nim rzadzace zaczełam dochodzic do wniosku ze to wlasciwie nie zadna magia tylko raczej nauka i ze działa to na zasadzie energi uruchamianej poprzez jakies regółki czy rytuały..Sama mam male doswiadczenia w tej dziedzinie jednak mam pytanie do was czy ktos z was interesuje sie tym i czy ma jakies pozytywne tego efekty..

Regułki i rytuały nie są potrzebne - można i bez tego. Wielu z nas stosuje białą magię na co dzień, nie zdając sobie z tego sprawy. Ja mam bardzo pozytywne tego efekty :) Wszystko działa na zasadzie akcji i reakcji (czasem między jednym, a drugim może upłynąć sporo czasu) - dajesz zadowolenie, dobro i miłość - to samo otrzymujesz :)

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

o ale co potrafisz na przyklad tym sposobem sie wzogacic czy mówisz raczej o czyms w rodzaju kochaj innych to sam bedziesz kochany :/

Ale dlaczego na końcu dałaś ":/"? Jeśli o wzbogacanie chodzi, to jestem coraz bogatszy w doświadczenia :) Jeśli mowa o pieniądzach, to w totka jeszcze nie wygrałem :) Na to, co jest mi potrzebne, jednak mi starcza - a i na ekstrawagancje sobie pozwalam :) Wiesz co przede wszystkim daje mi moje podejście do życia? - Wielkie zadowolenie, satysfakcję, przyjemność z życia, radość z każdej chwili istnienia. Kochaj życie, a życie Ciebie pokocha i da Ci tyle, że będziesz je kochała jeszcze bardziej.

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

A cóZ to za zjawiskowa istota pojawiła się na forum. Jakby jaśniej zrobiło się na stronie:) Czy to Twoje zdjęcie i używasz właśnie magii żeby omamić męską część odwiedzających(no może jeszcze Examinę) Czy też używasz sztuczek żeby nas onieśmielić??? ;) Pozwólcie że też podzielę się swoim zdaniem. Wedłóg mnie istnieją dwa sposoby wpływania na rzeczywistość -bez uzycia siły mięśni. Pierwszym jest wciąż nieudowodnione naukowo (przynajmniej oficjalnie, mimo istnienia przekonujących dowodów} użycie czystego umysłu do sterowania własnymi funkcjami życiowymi-(regulacja temperatury ciała, zmiana częstotliwości tętna)-lub ingerowanie w świat zewnętrzny(telepatia, telekineza,prekognicja,etc) Drugim jest gruntowna wiedza dotycząca zachowań,języka ciała i pewnych odruchów bezwarunkowych zwierząt, a co za tym idzie też ludzi. O ile pierwszy można by, odrzucając paranaukowe terminy, nazwać magią o tyle drugi jest swego rodzaju sztuczką którą można wykorzystać dla przyświecających nam celów. Dla wprawionego obserwatora mowa ciała i znajomość ludzkich odruchów może być źródłem ogromnej wiedzy. Ponad 90% informacji o sobie przekazujemy świadomie lub nie, właśnie za jej pomocą, niewiele potrafiąc przy tym ukryć. Jesteśmy podatni na sugestie i pierwsze wrażenia. Przykładem niech tu będzie początek tej wiadomosci. Czy nie zrobiło Ci się miło Melissaa, gdy przeczytałaś skierowane do Ciebie ciepłe słowa? Czy ktoś kto obdarza nas uśmiechem nie wywiera korzystniejszego pierwszego wrażenia od mruka z wyrazem obojętności na twarzy? To są właśnie odruchy którym ulegamy i niezmiernie trudno oprzeć się takiej "magii" Obu jednak tych przypadków nie nazwałbym sensu stricte magią , może wyjaśnicie co za nią uważacie i czy rzeczywiscie można ją rozgraniczać na białą i czarną przecież tylko od nas zależy w jakim celu wykorzystujemy swe zdolności. W takim przypadku istniała by tylko magia, bez żadnych podziałow na biel i czerń.

Oczywiście, że istnieje jedna "magia" ("moc"), a przyjęty jej podział na czarną i białą, to kwestia celu w jakim jej używamy. Jeśli nie liczymy się ze zdaniem drugiego człowieka, a nasze oddziaływanie polega na osiągnięciu czegoś na siłę, na narzucaniu naszej woli w celu zniewolenia drugiego człowieka (oddziaływałem kiedyś bezpośrednio na umysły ludzi, ale byli wówczas jedynie "automatami" - nie byli sobą) lub jeszcze gorzej - w celu wyrządzenia mu krzywdy - to wtedy jest to czarna magia. Oddziaływania pozytywne, prowadzące do osiągnięcia większego szczęścia przez drugą osobę - to biała magia. Gdy Rosomaku osiągniemy już pewien poziom szczęścia, zadowolenia, radości, to nasza mowa ciała działa bardzo pozytywnie na otoczenie - nasz uśmiech jest naturalny, spojrzenie głębokie, pełne zrozumienia, miłości, i bardzo "magnetyczne". Jest jednak Rosomaku w naszym życiu też "prawdziwa magia", bo gdy całymi latami będziesz czynił dobro, "produkował" miłość i szczęście, to twoje życie stanie się "cudem" - wszystko będzie Ci sprzyjało, będą się zdarzały takie "zbiegi okoliczności" i tak często, że można to nazwać "magią" lub "cudem".

Wendol a mozesz powiedziec np w jaki sposób oddzialywałes ?

1 zasada maga: Mag nigdy nie mówi o swojej drodze, swoim wzroście i sukcesach. Milczenie zawiera w sobie największą moc, a im lepiej wykonujesz to zalecenie, tym bardziej dostępne i łatwiejsze do osiągnięcia stają się te energie:) temu jestem zmuszony niebrac udzialu w tym topicku^^

Wina tuska

Tak właśnie Melisso - każdy ma własną drogę. Nie ma uniwersalnej recepty - u mnie pewne rzeczy pojawiły się same, jako skutek głębszego procesu. Błędem wielu jest podchodzenie do tych spraw od strony technicznej. Dojrzejesz do pewnych spraw i przyjdą Ci bez walki, bez miotania się. Szukasz nie tu, gdzie trzeba. Jeśli uruchomisz pewne siły/możliwości, a nie będziesz na to gotowa od strony mentalnej/etycznej, to sama się zniszczysz - możesz popaść w poważne tarapaty, jeśli będziesz postępowała egoistycznie. Eat this!

Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 9
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.