Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Wszechswiat zbyt inteligentny dla ludzkosci.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 5

Teoria chaosu moim zdaniem obrazuje brak dalszych mozliwosci intelektualnych matematyki. Jesli cos jest nazywane chaosem to dlatego, ze ktos nie moze tego ogarnac. Matematycy szukaja nowych form swojego jezyka, lecz aby cos zmienic musza naruszyc skostaniale podstawy, czego sie kazdy boi. Najtrudniej zmusic ludzi do samodzielnego myslenia. ''Kto skonstruuje myślącą istotę, będzie miał wszystkie prawa i obowiązki Boga - twierdzi sir Roger Penrose (wybitny matematyk) w rozmowie z Wiedzą i Życiem. Dlaczego brak Panu wiary w ludzi? Staję się pesymistą, gdy patrzę, jak ludzie postępują. I nie chodzi mi tylko o wojskowych czy polityków, ale też o środowisko naukowców. Sposób, w jaki nauka jest uprawiana w dzisiejszych czasach - rządzi nią bowiem chęć bycia szybkim, natychmiastowej publikacji swoich wyników, zobaczenia w Internecie tego, co robią inni i napisania o tym czym prędzej, jeszcze zanim sami zrozumiemy, co mamy na myśli. Tego typu tendencje mnie niepokoją. Ale nauka może rozwijać się niezależnie od ludzi, którzy ją tworzą. Właściwie powinna, ale nie jestem pewien, czy zawsze tak jest i czy tak będzie. Miejmy nadzieję, że tak. Miejmy nadzieję.'' ' Ziemie czekaja wielkie zmiany, czeka ja Przebudzenie Pumy - jak powiedział niedawno gosc NAUTILUSA szaman Mallku. To będzie moment, kiedy nasza planeta stanie się częscia wielkiej kosmicznej wspólnoty istot uznajacych istnienie Boga jako Mocy Nadrzędnej, uznajacych innych ludzi za swoich braci, którzy maja jedno Zródło... podobnie jak cały wszechswiat. Te zmiany już zachodza, one już się dzieja. Aby proces przeszedł prawidłowo, wiele istot z obcych swiatów wykorzystuje proces reinkarnacji i inkarnuje się na Ziemię w ludzkich ciałach. Tak powstaja Dzieci Indygo. ' Byc moze, ze planety sa podzielone zgodnie z osobistymi mozliwosciami przyjmowania boskiego planu. Ludzkosc ma sie stac bardziej samodzielnie myslaca po 2012 roku. Ciekawe. Czy twoja babcia gotowa jest wcielic sie na Neptuna?? Patrz temat na forum: kiedy UFO przybedzie? (maritus6)

porfiria i jej historia: http://kwadritis.blogx.pl/ PONAD TO moja poezja: http://czucie-formy.bloog.pl/ Porphyria, eat bananas, great medicine. Porfirio, jedz banany, cud lekarstwo.

no no, natx, zdarzyl Ci sie pierwszy normalny topic, który z checia przeczytalem w calosci :P

Przesada ja tam wierzę w siły swoje i swojego rozumu ;) Pozdrawiam Igor

Niech Moc Będzie z Tobą

Ale nie każdy jest Imperatorem Palpatine :)

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Nie każdy ;) Pozdrawiam Igor

Niech Moc Będzie z Tobą
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 5
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.