Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Nie bedzie juz wolnych ludzi....
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 5

Jesteś "rasistą", choć nawet o tym nie wiesz? Nie dostaniesz pracy! Tworzenie Orwellowskiego państwa policyjnego http://www.telegraph.co.uk/news/main.jhtml?xml=/news/2007/06/10/nrace110.xml Jesteś rasistą, chociaż nawet o tym nie wiesz? Na to pytanie odpowie ci system komputerowy opracowywany przez brytyjską uczelnię London Metropolitan University. Testujący program ma za zadanie wykrycie "wewnętrznego uprzedzenia" rasowego, które, jak twierdzą zwolennicy multikulturalizmu, jest "bagażem przeszłości" i "niewłaściwego wychowania". Programiści z londyńskiego uniwersytetu twierdzą, że stosując opracowany przez nich test, zdecydowanie trudniej jest oszukać system, tak jak ma to miejsce przy zastosowaniu dotychczasowych testów psychometrycznych. Nowy test polega m.in. na wyświetlaniu różnych obrazków, które osoba testowana musi zakwalifikować do jednej z dwóch grup, jako "pozytywne" bądź "negatywne". Program używając skomplikowanych algorytmów mierzy czas podejmowania decyzji. Jak twierdzi Mark Parkinson, autor książek na temat testów psychometrycznych: "Jest stwierdzone, że część mózgu odpowiadająca za emocje, reaguje jako pierwsza i na tej podstawie tworzy się teorię sugerującą, że czasami ludzie nie zdają sobie nawet sprawy, iż tkwi w nich głęboko jakieś uprzedzenie." Testy opracowywane są z myślą o szerokim zastosowaniu przy przyjmowaniu kandydatów do pracy przez instytucje rządowe i wielkie korporacje. Jak mówi Nigel Marrow, wykładowca na londyńskim uniwersytecie i zwolennik systemu: "Test ma za zadanie wykrycie 'ukrytego' rasizmu u osób ubiegających się o pracę. Ma za zadanie odsłonięcie tych skojarzeń, które potencjalnie może mieć kandydat wobec różnych grup etnicznych". Marrow marzy o szybkim zastosowaniu testów: "Mamy nadzieję, że testy będą dostępne w ciągu 12 miesięcy i pozwolą na wykrywanie w delikatny sposób rasistów." Już dzisiaj jednak w forsowanym na społeczeństwie Wielkiej Brytanii eksperymencie multikulturalizmu, stosuje się podobne procedury. Rząd brytyjski zastosował podobne testy wobec kandydatów na policjantów, odrzucając 5 procent aplikantów. Inne ośrodki naukowe, jak np. amerykański Harvard University opracowują zbliżone systemy. Przeciwnicy testów nazywają cały projekt "koszmarem Kafkowskim" i wskazują na utratę prywatności i coraz skuteczniejsze tworzenie policyjnego państwa z Policją Myśli (Thought Police) kontrolującej wszystkie aspekty życia, na czele. przysłał Marduk Kto wie, co oni beda tak naprawde badac skoro zaznaczaja, ze o swoim rasizmie mozesz nie wiedziec. Wszelcy antyglobalisci i antyrzadowcy nie beda przyjmowani do pracy. Mozg ludzki znaja juz bardzo dobrze i nawet na odleglosc potrafia nim sterowac. No coz, wszelka technologia byla i jest zawsze przeciwko zwyklemu czlowiekowi.

Wrona:
No coz, wszelka technologia byla i jest zawsze przeciwko zwyklemu czlowiekowi.
No cóż, niektórzy mają tendencję do strasznego generalizowania. I co to jest ten "zwykły człowiek"? Odetnij się Gosiu całkiem od wszelkiej technologii, bo jest ona zawsze przeciwko Tobie ;) Ale HAARP i tak Cię wytropi - od niego się nie uwolnisz ;) A jeśli o testy psychologiczne chodzi, to gdy przyjmowali mnie do pracy, to 6 godzin je wypełniałem. Najpierw był test na inteligencję, później mnóstwo testów, których autorami byli jacyś sławni psycholodzy, a na koniec rozmowa z psychologiem. Nie wiem jak wypadłem, bo u nas wyników nie ujawnia się zainteresowanemu, bo podobno sodówa mogłaby mu do głowy uderzyć. Pewnie wypadłem nietypowo, bo później jeden z niejawnych dziwnie na mnie patrzył - to znaczy nie patrzył wcale - unikał mojego wzroku, nic nie mówił, a na pytania odpowiadał tylko ruchami głowy. Popytałem ludzi i dowiedziałem się, że w stosunku do innych zachowywał się normalnie. Facetowi odbiło - biegał po korytarzu i jakieś bzdury pod moim adresem wykrzykiwał. Najwyraźniej coś sobie ubzdurał - pewnie to takie zboczenie zawodowe niektórych "smutnych panów".

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Zwyklym czlowiekiem jest dla mnie dzisiaj ten, kto nie ma dostepu do najnowszych technologii. Przyswieca mi motto : Kto ma bron, ten ma wladze.

Wrona Goska to Ty?? Jak tam odHAARPowanie przebieglo, wyleczona juz zupelnie??

Nie ma czegos takiego jak zwykly czlowiek. Ludzie sa elementem przestrzeni, przez co kazdy stanowi cegielke budowli, a technologia robi dziury w tej budowli i pozbawia sie fundamentow zycia. Co do tego rasizmu, to nie ma czegos takiego. Istnieje tylko dopasowanie lub jego brak. Widze tu roznych ludzi. Czasem czarni sa bardzo bogaci, innym razem sa biedni, a Milton Friedman twierdzi, ze widok biedy budzi wstret. Podobienstwa i roznice wynikaja z roznych punktow scalajacych w przestrzeni kazdego czlowieka. Swiat jest dostosowany do fizycznej budowy czlowieka, lecz nie bierze sie pod uwage, ze otacza kazdego jego pole energii, co tez nalezy brac pod uwage w architekturze. Stad tyle agresji na Ziemi. Innymi slowy dotykasz kazdego czlowieka juz w momencie zblizenia sie energetycznego, nawet gdy cialem fizycznym jestes metr dalej. Wedle astrologii kabalistycznej mamy wiele planow. Pierwsze reaguje cialo atmaniczne, drugie cialo budhialne, trzecie cialo kauzalne, czwarte cialo mentalne, piate cialo emocjonalne (astralne), szoste cialo eteryczne, a na koncu reaguje cialo fizyczne. 'Ciało atmaniczne, które mówi o misji człowieka, niewyrażalnym w słowach ideale, który nawet trudno sobie w trakcie życia uświadomić, nawet jeśli to nastąpi jest chwilowe, ale zostawia w nas trwały ślad, niezapomniane wrażenie. Ciało budhialne, które mówi o tym co stanowi wartość dla nas w naszym życiu, począwszy od umiejętności i talentów, a skończywszy na sprawach, które stały się dla nas istotne. Ciało kauzalne, które stanowi konkretne zdarzenia w naszym życiu, jest biegiem wydarzeń, które w gąszczu możliwości stają się ważnymi dla naszego życia. Ciało mentalne, które stanowi suchy opis faktów, wyrażanych przez nas słowami. Ciało astralne, które jest naszymi emocjami i uczuciami. Ciało eteryczne, które jest energetyczna osłoną naszego fizycznego ciała, naszym samopoczuciem. Ciało fizyczne, czyli to czego możemy dotknąć.' http://img172.imageshack.us/img172/4224/apodwodnytx1.jpg

porfiria i jej historia: http://kwadritis.blogx.pl/ PONAD TO moja poezja: http://czucie-formy.bloog.pl/ Porphyria, eat bananas, great medicine. Porfirio, jedz banany, cud lekarstwo.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 5
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.