| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Perpetuum Mobile | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 23 |
|
Wpadłem na pomysł perpetuum mobile... mianowicie zauwarzcie że jeżeli coś spada na dół, nie dość że się rozpędza (!!!) to jeszcze dodając do tego to że może spadać np. z nieskończonej wysokości zawsze będziemy mogli zrobić huśtawkę z dwuch kulek pustych w środku, jedna pełna wody, druga pusta. Kiedy pełna spada (z większą siłą niż ta pusta) na tyle długim tunelem, żeby przez czas spadania zdążyć podciągnąć pierwszą kulkę (pustą) oraz przelać wodę na szczyt tej huśtawki, aby napełnić tą kulkę wodą. Popatrzcie - główna zasada tego jest taka: JAK COŚ SPADA TO SIĘ ROZPĘDZA, czyli z niczego (bo stało w miejscu) robi się COŚ.
|
|
|
a jeżeli energia to pojęcie względne energia zawsze jest z czegos bo np. nawet z powietrza no nie??
|
|
|
Yoshi: nie wiem jak wymmiar moze mic wielkosc....wymiar to chyba przestrzen nieskonczona charakteryzujaca sie okreslona logika, w tym zyciu nie pojmiemy wielu zeczy niestety.
Fred: wlasnie zawsze sie musi skas brac, jest czysta energia czyli taka sila niematerialna ktora sie formuje z czastki Higgsa jako najmniejsze "kuleczki" materii, a dalej to juz wiadomo.....wychodzi na to ze energia jest jedna i jest nei materialna i ma wlasciwosc materializowania sie w prozni i tyle - wszystko sie bierze z tego wszecheobecnego ocenau, to trudne do pojecia troche. Czasem slysze jak mowia ze 1 mc3 prozni starczy na zasilenie ziemi przez 10 lat czy jakos tak....dla mnie to troche dziwne bo ta energiaj ets nieobraniczona, zawsze i wszedzie i w nieograniczonej ilosci w prozni ona bedzie sie materializowac i przybierac najpierw postac Higgsa, a dalej elektronu, kwarku, gluonu, protonu neutronu i w koncu atomu, ijakis tam kwantow itd.. - to dziwne co napisalem ale wg badan tak wlasnie jest i to nawet logiczne ze tak jest jak dla mnie.
|
|
|
Wpadlem na pewien pomysl.. moze nie perpetum mobile do konca.. bo korzysta to z grawitacji ziemskiej... ale pomysl jest przedni. Narazie go nie ujawnie z przyczyn techniczych.. ale przypuszczam ze niebawem to urzadzenie wejdzie do uzytku! Podpowiem, ze skorzystalem z koncepcji zaczerpnietej, z budowy atomu.. to musi byc 3D, a nie 2D! Gdy nastepuje stan rownowagi (co czesto dzieje sie przy roznych pomyslach takich urzadzen) ja wykorzystalem, ze powstaje ruch z niczego - czyli z braku energii... i w ten sposob osiagamy wieczna petle ruchu!:)
Moze ktos rowniez wpadnie na ten pomysl.. podopowiem, ze ma to wyglad KULI (bo pole ma charatker kulisty - a takie pole zachowuje sie juz troszku inaczej):)
Pozdrawiam!
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 23 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |