| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| UFO a Symantec | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 29 |
|
Nie mogę tego dłużej ukrywać, więc postanowiłem się wypowiedzieć (pewno mnie za to zabiją). Moja ciocia [imienia nie podam ze względów bezpieczeństwa] pracuje w Symantec. Siedziba owej firmy zajmującej się tworzeniem antywirusów znajduje się w podziemnym bunkrze. Co ciekawe, kiedy ją odwiedziłem w pracy zauwarzyłem kilka dziwnych faktów. Prawie wszystkie drzwi opatrzone były etykietą: "Enter only for authorised personel". Dobrze, pewno przechowują tam kody źródłowe wirusów... ale ejże! Siedziałem przy komputerze cioci i grałem w Countera gdy nagle jedne z takich drzwi otworzyły się. Za nimi zdążyłem dostrzec tylko korytarz, podobny do takich jakie znajdują się w szpitalach. Wyszedł z niego człowiek, ubrany był w biały kombinezon, na rękach miał białe rękawiczki a na twarzy maskę tlenową. Popatrzył na mnie takim wzrokiem, że musiałem się odwrócić. W rękach trzymał duży karton z napisem "Fragile". To wydarzenie wzbudziło we mnie podejżenia. Gorzej było, kiedy spadł mi na ziemię długopis, schyliłem się. Pod biurkiem leżał kosz na śmieci. A w nim... bogato ilustrowany referat pt. "UFO over Ands Moutains". Co ciekawe, pod spodem było napisane "FOR AUTHORISED EYES ONLY". Przeczytałem. Było tam napisane o np. zachowaniach UFO, które "[...] wyglądało jakby się bawiło w berka, wszystkie obiekty uciekały przed jednym, a kiedy ten jeden złapał któryś z nich, wszyscy uciekali przed tym złapanym. [...]". Po za tym ciekawe były cytaty typu "[...] Symantec haven't any UFO ships from that area, in cause of all of them was too fast to be catched up by our AA-Rockets [...]". Czyżby tajny Symantec miał przed nami coś do ukrycia? Oczywiście nie zdradziłem cioci tego zdarzenia oraz tego co przeczytałem, bo pewno bym już nie żył.
|
|
|
Kurna ale ty masz fajna ciocie no....Ale tak na serio - kosmici to najwyzej dodaja dzwieki do windowsa .. ' dzink ' Error nr 07124901hweqk91 - jak to widze i slysze to sie automatycznie zmieniam w bestje...to jakas hipnoza no nie?
Ale tak pozatym to nie spodziewajcie sie wielkich skokow w rozwoju technicznym w najblizszych latach..a powod jest prosty.. Niestety ale mozliwosc wpakowania tranzystorow na plytke krzemowa jest skonczona..Minimalizacja tranzystorow nie pojdzie dalej niz jest a to z takiej przyczyny ze w pewnym momencie gdy przewodniki sa zbyt cienkie spalaja sie..Co mozna zrobic to powiekszyc plytke (np procesor) i wpakowac wiecej tranzystorow na wieksza powierzchnie..ale to i tak rozwiazanie na krodka mete...Prawda jest taka , ze potrzebna jest alternatywa dla tranzystorow , i wlasnie nad tym sie teraz pracuje.Naukowcy probuja znalezc odpowiednik w biologii na poziomie komorkowym - i dopiero to odkrycie popchnie komputeryzacje w super szybkim tepie naprzod , ale do tego czasu trzeba nam bedzie sie zadowolic tym , co nam firmy na rynek rzuca , bo chyba nikt nie wierzy ,ze prototyp procesora o mocy 3Ghz wynaleziono i zbudowano kilka miesiecy temu..Bylo to napewno kilka lat w stecz , a firmy czekaja tylko do odpowiedniego momentu by wrzucic produkt na rynek.Wiekszosc sprzetu byla gotowa kilka lat temu , ale nikt nie wypusci wszystkiego w obliczu zastoju jaki na nas czeka , jezeli nie znajdzie sie ktos kto dokona cudu i polaczy elektronike z mikrobiologia..
PS. Na jednym z niemieckich universytetow opracowano chip ktory komunikuje z zywymi komorkami muzgu myszy .... Panie i panowie..idzie era cyborgow!
[%sig%]
|
|
|
Na winde jest sposób.
Zaistalować firewall i mozille i wszystko chodzi ok :D
A czy większość sprzętu była godtowa kilka lat przed???
Mało możliwe, moim zdaniem dopiero prace zaczynano.
|
|
|
a słyszałeś o najnowszym rosyjskim mikrochipie na którego licencję kupił INTEL,ma on czterokrotnie większą pamięć niż najnowsze chipy AMD czy właśnie Intela.
|
|
|
Intel ogłosił,że nabył prawa do intelektualnej własności,a więc projektów,patentów i rozwiązań technicznych,opracowanych przez dwie rosyjskie spółki Elbrus MCST(Moscow Center of Sparc Technology)oraz UniPro. Obie firmy zaangażowane były w prace nad 64-bitowym wektorowym procesorem ELBRUS-2000.Układ ten miał się pojawić na rynku w 2000 roku,jednak ze względów finansowych,nigdy nie ujrzał światła dziennego.
ELBRUS 2000 wykorzystuje architekturę,której podstawą jest jawnie równoległe przetwarzanie instrukcji EPIC(Explicitly Paralell Instruction Processing).W technice tej
za równoległe i zoptymalizowane przetwarzanie wykonywanego kodu odpowiadają nie
moduły wbudowane w jądro procesora,ale.....kompilator.Kolejne instrukcje programu przesyłane są w postaci specjalnych paczek VLIW(Very Long Instruction Word),'złożonych z kilku bądż kilkunastu poleceń przeznaczonych dla różnych modułów
wykonawczych procesora.Rosyjskie rozwiązania są szczególnie przełomowe w dwóch
kompleksach zagadnień- w rosyjskim projekcie procesora E2K najważniejszymi z nich są sposoby przetwarzania paczek instrukcji VLIW oraz metody oszczędzania energii.
Inżynierowiez firmy ELBRUS twierdzą,że ich pracujący z częstotliwością 1.2 GHz
procesor Elbrus 2000 ma zużywać zaledwie 35 watów energii.
Moc obliczeniowa układu E2K dzialąjącego z częstotliwością 1,2 GHz szacowana jest
na 10,2 gigaflopa na sekundę, a więc o ponad dwa razy więcej niż w przypadku układów Itanium 2 (około 4 gigaflopów).Kość może wykonywać 24 instrukcje w jednym cyklu zegara, podczas gdy Itanium przetwarza ich jedenaście, układy AMD OPTERON dziewięć, Pentium 4 zaledwie trzy.
Firma Elbrus we współpracy z amerykańskim Sun' em skupiła się jak dotąd nad
klasycznym procesorem RISC MCST R500.Ten układ został wykonany w technologii
0,13 um i pracuje na częstotliwości 450-500 MHz, zużywając zaledwie 2 waty energii.
Kość składa się z 4,2 miliona tranzystorów, a jej wydajność to 170 megaflopów.
Natomiast inna firma, amerykański Intel zakupił rosyjską technologię patentową chipa E2K,aby umieścić ją w kolejnej generacji amerykańskich microchipów - układów ITANIUM oraz w następcach procesora PENTIUM 4.Tym sposobem najnowsze mikroprocesory Intela będą miały ponad dwukrotnie powiększoną w stosunku do dotychczasowej swoją moc obliczeniową!
|
|
|
Układ E2K z mocą obliczeniową 10,2 gigaflopa na sekundę,a więc ponad dwa razy więcej niż w przypadku układów Itanium 2(ok.4 gigaflopów)ułatwi wytwarzanie efektu
3D(na przykład trójwymiarowości gier kosmicznych)-rozwiązań autostereoskopowych,w których widzenie przestrzenne,tak jak w naturze nie wymagałoby uzbrajania oczu w prymitywne "google" , jak w grach typu "Play Station".Segment wyświetlaczy(monitorów)poprzez zastosowanie technik stereoskopowych ma zatem w perspektywie wartość idącą w tryliony dolarów(nawet nie biliony ani miliardy dolarów). Poskromienie wszystkich trzech wymiarów wymaga skomplikowanych, niekończących się poprawek w istniejącym dotąd oprogramowaniu co jest zarazem podstawą do opracowania zupełnie nowego typu całkowicie rewolucyjnego oprogramowania dla gier i aplikacji medycznych czy też zastosowań wojskowych. Ponadto procesor ten umożliwi nadawanie nie tylko raczkującej obecnie telewizji cyfrowej(Niemcy całe w końcu 2004 roku pokryte zostaną czterdziestoma kanałami tv cyfrowej nadawanej z nadajników naziemnych) ale stopniowe rozpowszechnienie się telewizji trójwymiarowej. Podstawą nowego typu wyświetlaczy opartych o te rosyjskie E2K będą monitory ciekłokrystaliczne uzupełnione cienką warstwą plastiku,umieszczoną między tylnym,płaskim żródłem światła a powierzchnią aktywną złożoną z ciekłych kryształów. Istnieje jescze tylko problem dynamiki obrazów trójwymiarowych związany z prawidłowym zogniskowaniem wzroku ludzkiego na szybciej poruszających się obiektach.Nowy typ procesora znajdzie też zastosowanie w nowej konfiguracji
telefonów przenośnych dla sieci UMTS(3G) zwiększając znacząco jakość i doskonałość obrazu w małych monitorkach kolorowych transmitujących internet,gry i programy tv do telefonów komórkowych.Choć bazą do dalszych zmian w tym zakresie miał tu być mikroprocesor równie rewolucyjny co E2K zwany "COMMUNICANT'em" produkowany w nowym kombinacie mikroczipów Intela oraz Infineon'a we Frankfurcie nad Odrą w oparciu o patent i jego dalsze koncepcyjne rozwinięcie dokonane w latach 90-tych, patent własność Kombinatu Mikroelektroniki jeszcze z czasów byłej Niemieckiej Republiki Demokratycznej(VEB KOMBINAT MIKROELEKTRONIK)(budowa nowego kombinatu mikroelektroniki ze względu na koszty w wysokości 3,5 miliarda EURO została na razie ze względu na kłopoty z zapewnieniem finansowania przerwana,co nie oznacza jednoznacznie jednak jej zaprzestania).
|
|
|
Teoretycznie masz rację, w praktyce jeszcze długo długo nie... Nasuwa sie pytanie dlaczego wykupiono owe rosyjskie firmy i to właśnie przez Intela ? Sprawa prosta, aby nowa koncepcja technologiczna nie wyciekła poza określone niestety przez Intela ramy technologiczne, kiedy magazyny zalegają wyprodukowanymi "normalnymi" procesorami i układami pomocniczymi. Prawa rynku niestety są nieubłagalne, aby zarobić, trzeba sprzedac najpierw to, co zalega magazyny, zwłaszcza kiedy jest na to popyt :-) Wprowadzenie takich technologi to ogromne koszty związane ze zmianą struktury oprogramowania, systemów komputerowych, właściwie wszystkiego, co do tej pory zostało uznane za "kompatybilne" i "standardowe". Przetwarzane danych czy programów poprzez kompilację "kodu źródłowego" przynosi jeszcze jedna trudność mianowicie jak zabezpieczyc myśl intelektualną, musiałyby pojawić się programy kodujące źródła innych programów i same musiałyby zostać zakodowane. To zmienia absolutnie podejście do oprogramowania komputerów. I sprawa najważniejsza: kto (czytaj Microsoft) zgodzi się na takie posunięcia, kiedy prace nad nowym Winem są na ukończeniu, kiedy utopiło się sporo kasy na jego napisanie i nie sprzedać tego co sie napisało ??? Dlatego Intel we współpracy z Microsoftem odkupił owe prawa intelektualne firm rosyjskich, może w następnym pokoleniu procesorów ujrzą światło dzienne niektóre rozwiązania owych firm, ale na tyle, aby nie popsuło to "koncepcji kompatybilności" wstecz.
[%sig%]
|
|
|
A tam dupa mi z tego procka. Dzisiaj liczy się wypasiona karta graficzna tak za min tysiaka. Bo jak nie to gry i tak bedą chodzić do bani.
|
|
|
Szanowni Państwo!
Jest prawdopodobne na 90% ze w lutym jesli prezydentem USA zostanie John Kerr
ujawni on wiekszosc sekretow zwiazanych z tzw. wolną energią.
Dlaczego te skrety sa utrzymywane w takiej tajemnicy?
Rosjanie opublikowali obliczenia sprzed 40 lat dokonane przez akademika Kozyriewa (zm. 1983) ze w prozni o obj. 1/4L jest taka ilosc energii ze mozna zagotowac wszystkie oceany w 1 sek!!!!
Teraz chyba wszystko jasne prawda?
Ponizej chronologia dyskow USA wg zebranych przezemnie materialow, czy oficjalnie ja kiedykolwiek potwierdza..............??????????
Ostatnie 1.5 roku" przypadkiem" poswiecilem na analize wielu dokumentow i stron WWW. Spostrzezenia moje aczkolwiek jestem amatorem sa takie ze :
w USA w 1923 r. odkryto efekt Biefelda-Browna=elektrograwitacji nad ktorym Brown samotnie pracowal do 1953r.
Pierwszy patent z 1928r. prezentuje obiekt w kształcie kapelusza , mam foto z Los Angeles Times z 1952 r. -ostatnie foto Browna +experymentalnych dysków, gdyz po prezentacji w 1953r. dla USAF zostalo to scisle utajnione.
Czesc tego zjawiska rowniez wykorzystali Niemcy jednak w polaczeniu z wirujacymi masami rteci do wzmocnienia zjawiska.
Natomiast V.Schauberger skonstruowal swoj "UFO" we Wroclawiu (obecne zakłady Archimedes) 14.02.45 byl probny lot i ta technologia tzn. resztki dysku ktory byl z miedzi, modele i dokumenty wpadly w rece Rosjan ktorzy do 1958r. wogole nie mieli o tym pojecia.
Dopiero po powrocie z USA i smierci Schaubergera przeczytali jego nazwisko w gazetach i ktos z GRU przypomnial sobie ze maja skrzynie z dokumentami podpisana tym Nazwiskiem!!!
Wstepne badania trwaly 1958-1960 wtedy uruchomiono najbardziej tajny program w ZSRR badan naukowych ktory trwal do 1999r.
Juz w 1965r. poznano energetyczna nature materii i utajniono wszystko na najwyzszy poziom, ale dopiero w 1983 rozpczeto budowe w Saratowie samolotu
EKIP napedzanego wg metody Schaubergera,jednak z braku funduszy
ktorych nie chcial dac juz Jelcyn (7 mld rubli) w 1993r. zainstalowano zamiast
turbiny S. silniki odrzutowe.
Wszystkie info mam od dra Sorokoduma www.vortex.viptop.ru
ktory uczestniczyl w tym programie i teraz ma wlasna firme .
Z badan i obliczen odtajnionych niedawno a poczynionych przez akademika Kozyriewa 40 lat temu wynika że w prozni o obj 1/4 L jest zgromadzona taka ilosc energii ktora moze zagotowac wszytkie oceany w 1 sekunde!!! Dlatego to zagadnienie tzw. wolnej energii (free energy, tachyonen) jest takim sekretem!!!
Dopiero za 6 mcy w wyniku kryzysu naftowego nowy Prezydent USA ujawni te technologie , gdyz Bush mimo ze poczynil I krok ujawniajac plany lotu na Marsa dzieki tej technologii ale bedac zwiazany z koncernami naftowymi za bardzo przesunał go w czasie na lata pozniejsze.
W USA byly 4 etapy badan nad latajacymi talerzami;
1. Dyski odrzutowe na pocz. lat 60-tych- kontynuacja RFZ niemieckich -
osiagaly 3M i wys. do 100km srednice 20-60m zaprzestane w 1967r.
2. Dyski elektrograwitacyjne z 1967r. , ich rozwinieciem byl w 1989r.bombowiec B2
ktory dla zamaskowania i fazy zrzutu bomb uzywa silnikow odrzutowych
jednak blizsze parametry tych dyskow nie sa znane, z tym ze do podrozy kosmicznych nie sa przydatne .
3. Dyski w oparciu i turbine Schaubergera -ok.1977r. (podobnie jak radziecki EKIP)
przydatne zarowno do lotow aerodynamicznych jak i kosmicznych w zaleznosci od uzytego do kompresji (implozji materii) materialu.
4. Dyski w oparciu o element 115 najciezszy sztucznie stworzony pierwiastek-dzialajace jak dyski VRil jednak ze wzgl na ogomna mase atomowa majace lepsze parametry- ta metoda jest polaczeniem wszystkich poprzednich , dla celow lotniczych najprawdopodobniej uzyta w latch 1992-1994 (pod koniec prezydenury Busha lub na pocz. Clintona) a została faktycznie zapoczątkowana przez Regana w ramach tzw. gwiezdnych wojen które stanowily przykrywkę dla tego projektu!
i zapewne nowy pojazd kosmiczny ktory zostanie zaprezentowny przez USAF w 2008r
i oblatany bedzie w kosmosie w 2014 r. bedzie uzywał ten napęd!
Dane czesciowo opieram na raporcie z posiedzenia specjalnej Komisji Senatu USA
w XI 2000r. ktory sugeruje koniecznosc ujawnienia tych techologii najpozniej w latach 2003-05, ze wzgl na bliskosc kryzysow: ekonomicznego, ekologicznego,naukowego i spolecznego.
Chetnie przekaze wiecej info,posiadam kilka interesujacych foto, nr patentow USA i angielskich
Pozdrawiam
Dariusz Nowak
Poznan 0695-692741
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 29 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |