Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Superkomputer czy Statek Kosmiczny ?
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 7

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=26736531 Zobaczcie jaką ciekawą aukcję znalazłem ;) Jak myslicie co to jest ? Z daleka wyglada na kawałem starej lodówki ;]

Gdyby nie te scalaki, rzekłbym, że to najzwyklejsza chłodnica samochodowa... ;) [%sig%]

hmmmm trudno powiedzieć, pierwsze co mi na myśl przychodzi to element jakiejś maszyny. Może element z jakieś fabryki, pewnie ciepło tam było, bo chłodzenie też niezłe.

Nie wiem czy pamiętacie takie czasy, przed pierwszymi ZX i Amigami były takie komputery, np. polska ODRA miała rozmiary pokoju, cały komputer sie tam mieścił :-) [%sig%]

Sluchajcie to zwykly uklad scalony odlamek od jakiejs maszyny, wykonany bardzo nieprecyzyjnie, kiepski uklad chlodzenia, miedziane mostki przy technologi z jaka zostalo to urzadzenie wykonane jest zenujacy, to tak jakby na dzisiejszy procesor czy pamiec powrzucac zimne luty miedziane, chlopak to znalazl na wysypisku i zrobil afere hehehe

Tak czy siak wygląda ciekawie.

Kiedy zobaczyłem silnik rakiety Skud-to pierwsze co mi przyszło na myśl -maszynka do lodów ,tylko ta dysza nie pasowała
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 7
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.