| Brat: |
| Faktycznie umknęło to mojej uwadze :D Aczkolwiek z niektórymi linkami przesadziłęś. |
Z jakimi przesadziłem i co przez to rozumiesz?
| Na jakiej podstawie twierdzę, ze to stek przypuszczeń - bo w linkach które podałeś nie ma ANI JEDNEGO KONKRETU. |
Film widziałeś? W linkach roi się od konkretów.
| Czy gdyym napisał, że Ziemia jest płaska i wyniki badań ogłoszę pojutrze uwierzyłbyś mi? :D Trochę powagi! Na tak poważnym forum :D |
A kto napisał tutaj, że wierzy, iż to grób
tego Jezusa i jego rodziny?
No no no powaliły mnie te linki na kolana :D Same fakty! D:DDlaczego je podważam? |
Zdecyduj się. Uważasz, że są tam fakty czy ich nie ma? Podważasz?? Nie bądź śmieszny - niby w jaki sposób podważyłeś ?
| :D Bo sama kampania reklamowa przed tym filmem ( jak widać średnio-udana ) jest preludium do zysków ze sprzedaży, z kontrowersji, z reklamy... kontrowersyjny pogląd zawsze, ale to zawsze przyciąga uwagę :D |
Jest?Ty jak widzę siedzisz Cameronowi w głowie i w głowach tych wszystkich badaczy. Przyciąga uwagę? Jeszcze do niedawna sądziłeś, że media milczą o tym wydarzeniu.
| A Pan Cameroon "i grupa badaczy Żydów" jeśli mają być ciałem opiniotwórczym to już podczas realizacji tego filmu powinni poprosić o konsultacje największe autorytety naukowe świata, bo GDYBY było to prawdą, to nie tylko Pan Camneroon by zyskał - ale zyskałby cały świat. |
"Grupa badaczy Żydów" - Ty jesteś antysemitą? Cóż to za różnica - żyd, arab, azjata czy murzyn? Skąd wiesz, że nie prosili o konsultację? Przecież niedawno mówiłeś, że to jakaś tania sensacja o której nawet media milczą - skąd więc czerpiesz swoją wiedzę na temat tej sprawy? Wyczytałeś to wszytsko z artykułów do których odnośniki podałem? Ludzie -autorytety o których mówisz, jeśli będą chcieli - wypowiedzą się.
| A tak mamy co? Wielkie oczekiwanie w ogromnym napięciu... :D Aż drżę z emocji :D |
Wielkie oczekiwanie? A to cóż znowu za teoria? Sądzisz po sobie? Nie znam nikogo ktoby oczekiwał na ten film w ogromnym napięciu.
| "Mówi sie ze są naukowcami" - a Ty wierzysz w to? Mówię że Ziemia jest płaska - wierzysz? |
Dlaczego mnie pytasz czy wierzę, iż jest to prawda? Przecież nadmieniałem - czekam i obserwuję - nie zajmuję stanowiska na tak lub na nie. Dlaczego mam nie wierzyć w to, że są naukowcami skoro wszystkie największe media świata o tym mówią? Sugerujesz, że nagle wszyscy kłamią by zabrać Ci (i Tobie podobnym) wiarę w zmartwychwstanie, wniebowzięcie i wniebowstąpienie? Pewnie to jakiś żydowsko-masonistyczno-amerykański spisek wymierzony przeciwko chrześcijaństwu :D
| A na jakiej podstawie statystycznie wyliczono to prawdopodobieństwo na 1 do 600? Nic nie wiemy o tym - ani Ty ani ja. Co nie oznacza, że każdy z nas nie może mieć swojej opinii... moja jest jaka jest :-) |
Nie wiesz na jakiej podstawie dokonuje sie obliczeń statystycznych? Przeczytamy książkę i obejrzymy film - będziemy wiedzieć więcej. Po cholerę za wczasu wygłaszać opinie skoro jest za mało danych? W dupie mam czy to prawda, czy nie - to raczej Ty powinieneś się tym interesować jeśli wiara Twa poparta jest racjonalnym myśleniem.
| Biorąc pod uwagę liczbę ludzi, którzy głosząc prawdę o Zmartwychwstaniu oddali za nią życie itd. to wielkie odkrycie faktycznie gotowe jest wstrząsnąć światem. |
Ty oczywiście z góry wiesz, że to propaganda celem wyciągnięcia kasy od maluczkich ("
wielkie odkrycie". Pamiętaj, że kryterium ilosciowe przedstawione w takiej formie, którą stosujesz jest nic nie warte.
| Aaaa tak poza tym - nawet gdyby prawdopodobieństwo zbierzności faktycznie wynosiło 1 do 600 to skąd znamy imiona członków rodziny Jezusa? :D Czepiam się chyba zbytnio, bo skąd mógłbyś to wiedzieć :-) |
Jak to skąd? Toż nie ma zapisów dotyczących nazw imion tych członków?
| Poczekajmy... cały drżę z niecierpliwości :D |
Nie drżyj zbyt mocno bo jeszcze Twoja katolicka zbroja się rozpadnie. Widziałeś film? Bo ja wolałem w tym czasie pobiegać, nie wiem nawet czy puszczali go w języku polskim na Discovery. Jeśli dowiesz się kiedy będzie emitowany z tłumaczeniem na j.polski - daj znać - chętnie zobaczę. Acha - przeczytaj też książkę i zrelacjonuj na forum.
Pozdrawiam